|
Příspěvky uživatele - 171.192
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Co vaše réva? (2014), 11.4.2014  Na Mladoboleslavsku ráno jasno, bezvětří,dle palubního počítače v autě -1,5°C.Zajel jsem zkontrolovat rašící pupeny, zatím to vypadá bez poškození.Některá odrůda je narašená více, jiná méně.Udělal jsem i nějaké foto.Na obrázku Nero, které je narašené... celý příspěvek > |  | Co to požírá?, 11.4.2014  Dobrý den, prosím někoho o radu co způsobuje ožírání květů třešně?Nebo je to nějaká choroba?Ihned po tomto zjištění jsem preventivně provedl postřik insekticidem Calypsem 480 SC.Děkuji. |  |
|  | Co vaše réva? (2014), 5.4.2014 Není se co divit, vloni denní teploty do 7.4. nepřesáhli 5 °C a ráno 8.4.bylo ještě -6°C.Hlavně aby nepřišli nějaké mrazíky. |  | Vinná réva u začátečníka, 25.3.2014 Pěstuji révu třetím rokem a také jsem se všude ptal, stále ptám a četl různé články.Čím více, tím lépe. Moje poznatky jsou: již prvním rokem musí mít réva alespoň základní oporu, po které se réva pne, stačí dřevěná tyčka, která bude alespoň... celý příspěvek > |  | Biologická ochrana proti mrazům, 5.3.2014 Děkuji za reakci.Tyto Vámi popsané informace jsem si také našel, ale myslel jsem někoho, kdo již Cropaid vyzkoušel v praxi přímo ve vinohradě.Těch -7°C se mi zdá moc. Vzhledem k tomu, že je Cropaid na trhu krátce tak asi zatím nikdo. |  | Biologická ochrana proti mrazům, 4.3.2014 Dobrý den.Máte někdo zkušenosti s biologickou ochranou proti mrazům?Na trhu je v prodeji přípravek Cropaid, který zvyšuje rezistenci vůči chladu až o 7°C.Znamená to tedy až do -7°C, nebo jak je to myšleno?Kdyby to do těch -7°C fungovalo,... celý příspěvek > |  | Kdy plánujete letos stříhat víno?, 26.2.2014 Jakými plachtami révu proti mrazíkům přikrýváte a do jak velkých mrazíků zakrytí funguje?Mám také v plánu předejít zmrznutí mladých výhonů netkanou textilií.Jinak už mám také ostříháno, vzhledem k mému množství jsem to stihnul za minulou sobotu.S... celý příspěvek > |  | Roubování révy za zelena, 30.1.2014 Děkuji za rady.Čerpal jsem z knihy Pěstování révy vinné od p.Pavla Pavlouška, kde píše: příznaky nedostatku draslíku: Listové čepele se od okraje listů zbarvují u bílých odrůd dožluta a později dohněda a při silném nedostatku dofialova.U modrých... celý příspěvek > |  | Roubování révy za zelena, 30.1.2014  Jak je to p.Paľo s tím Nerem.Myslel jsem, že trpí hlavně nedostatkem draslíku viz.foto.Vloni jsem přidával i postřik na list, všechny jiné odrůdy ok, Nero trpí, listy sice nevadnou, ale zbarvují se do fialova.Už mám koupenou draselnou sůl a na jaře... celý příspěvek > |  | Co vaše réva? (2013), 7.12.2013 Myslím si, že společnosti, které mají větší plochy vinic musejí začínat řez révy už nyní, aby všechno stihly.To já s pár desítky keřů mám na vše dostatek času.Proto jsem se rozhodl v příštím roce dle počasí provést řez koncem... celý příspěvek > |  |
|  | Co vaše réva? (2013), 4.10.2013 V rychlosti jsem udělal chybu.Z toho dlouhého psaní °C jsem napsal i °C k cukernatosti v hroznech.Takže jen 16-18°. |  | Co vaše réva? (2013), 4.10.2013 Díval jsem se do archivu meteostanice, která je ode mne nejblíže.Pro porovnání vloni průměrné teploty za měsíce březen 7°C, duben 10,3°C, květen 16,3°C červen 18,3°C.Letos březen 0,7°C, duben 9,6°C, květen 13,7°C, červen 17,3°C.Navíc první... celý příspěvek > |  | Co vaše réva? (2013), 4.10.2013 Co považujete za přijatelnou konzumní zralost?Vyzrálé hrozny v jakostní kvalitě? |  | Cukry v hroznech, 3.10.2013 Děkuji za odpovědi.Dnes ráno u nás ve Středních Čechách -1,5 °C.Listová plocha to dost odnesla, hrozny jsou v pořádku.Ještě je nechám viset, uvidím,jestli se částečným odpařením vody zvýší trochu cukry.Pro mně je lepší, aby měly hrozny více... celý příspěvek > |  | Cukry v hroznech, 30.9.2013 Dobrý večer.Letos bych měl sklidit první panenskou sklizeň.Poradíte prosím zkušení vinaři kdy co nejpozději sebrat hrozny s ohledem na cukernatost v hroznech.Zatím je zdravotní stav hroznů a listové plochy na výborné úrovni.Mám ponechat hrozny... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|