Příspěvky uživatele - 171.192

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co vaše réva? (2014), 11.4.2014 Obsahuje fotku
Na Mladoboleslavsku ráno jasno, bezvětří,dle palubního počítače v autě -1,5°C.Zajel jsem zkontrolovat rašící pupeny, zatím to vypadá bez poškození.Některá odrůda je narašená více, jiná méně.Udělal jsem i nějaké foto.Na obrázku Nero, které je narašené... celý příspěvek >
Co to požírá?, 11.4.2014 Obsahuje fotku
Dobrý den, prosím někoho o radu co způsobuje ožírání květů třešně?Nebo je to nějaká choroba?Ihned po tomto zjištění jsem preventivně provedl postřik insekticidem Calypsem 480 SC.Děkuji.
Co vaše réva? (2014), 5.4.2014
Není se co divit, vloni denní teploty do 7.4. nepřesáhli 5 °C a ráno 8.4.bylo ještě -6°C.Hlavně aby nepřišli nějaké mrazíky.
Vinná réva u začátečníka, 25.3.2014
Pěstuji révu třetím rokem a také jsem se všude ptal, stále ptám a četl různé články.Čím více, tím lépe. Moje poznatky jsou: již prvním rokem musí mít réva alespoň základní oporu, po které se réva pne, stačí dřevěná tyčka, která bude alespoň... celý příspěvek >
Biologická ochrana proti mrazům, 5.3.2014
Děkuji za reakci.Tyto Vámi popsané informace jsem si také našel, ale myslel jsem někoho, kdo již Cropaid vyzkoušel v praxi přímo ve vinohradě.Těch -7°C se mi zdá moc. Vzhledem k tomu, že je Cropaid na trhu krátce tak asi zatím nikdo.
Biologická ochrana proti mrazům, 4.3.2014
Dobrý den.Máte někdo zkušenosti s biologickou ochranou proti mrazům?Na trhu je v prodeji přípravek Cropaid, který zvyšuje rezistenci vůči chladu až o 7°C.Znamená to tedy až do -7°C, nebo jak je to myšleno?Kdyby to do těch -7°C fungovalo,... celý příspěvek >
Kdy plánujete letos stříhat víno?, 26.2.2014
Jakými plachtami révu proti mrazíkům přikrýváte a do jak velkých mrazíků zakrytí funguje?Mám také v plánu předejít zmrznutí mladých výhonů netkanou textilií.Jinak už mám také ostříháno, vzhledem k mému množství jsem to stihnul za minulou sobotu.S... celý příspěvek >
Roubování révy za zelena, 30.1.2014
Děkuji za rady.Čerpal jsem z knihy Pěstování révy vinné od p.Pavla Pavlouška, kde píše: příznaky nedostatku draslíku: Listové čepele se od okraje listů zbarvují u bílých odrůd dožluta a později dohněda a při silném nedostatku dofialova.U modrých... celý příspěvek >
Roubování révy za zelena, 30.1.2014 Obsahuje fotku
Jak je to p.Paľo s tím Nerem.Myslel jsem, že trpí hlavně nedostatkem draslíku viz.foto.Vloni jsem přidával i postřik na list, všechny jiné odrůdy ok, Nero trpí, listy sice nevadnou, ale zbarvují se do fialova.Už mám koupenou draselnou sůl a na jaře... celý příspěvek >
Co vaše réva? (2013), 7.12.2013
Myslím si, že společnosti, které mají větší plochy vinic musejí začínat řez révy už nyní, aby všechno stihly.To já s pár desítky keřů mám na vše dostatek času.Proto jsem se rozhodl v příštím roce dle počasí provést řez koncem... celý příspěvek >
Co vaše réva? (2013), 4.10.2013
V rychlosti jsem udělal chybu.Z toho dlouhého psaní °C jsem napsal i °C k cukernatosti v hroznech.Takže jen 16-18°.
Díval jsem se do archivu meteostanice, která je ode mne nejblíže.Pro porovnání vloni průměrné teploty za měsíce březen 7°C, duben 10,3°C, květen 16,3°C červen 18,3°C.Letos březen 0,7°C, duben 9,6°C, květen 13,7°C, červen 17,3°C.Navíc první... celý příspěvek >
Co považujete za přijatelnou konzumní zralost?Vyzrálé hrozny v jakostní kvalitě?
Cukry v hroznech, 3.10.2013
Děkuji za odpovědi.Dnes ráno u nás ve Středních Čechách -1,5 °C.Listová plocha to dost odnesla, hrozny jsou v pořádku.Ještě je nechám viset, uvidím,jestli se částečným odpařením vody zvýší trochu cukry.Pro mně je lepší, aby měly hrozny více... celý příspěvek >
Cukry v hroznech, 30.9.2013
Dobrý večer.Letos bych měl sklidit první panenskou sklizeň.Poradíte prosím zkušení vinaři kdy co nejpozději sebrat hrozny s ohledem na cukernatost v hroznech.Zatím je zdravotní stav hroznů a listové plochy na výborné úrovni.Mám ponechat hrozny... celý příspěvek >
Další diskuze:  123  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika