|
Příspěvky uživatele - 38.186
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Cukry v hroznech, 2.10.2013 Přidám se. Důsledkem současných ranní mrazíků, až -2, začínají omrzat/opadávat listy. Znamená to, že hrozny i tak budou nabírat na cukrech? Odrůda Hibernál, první mini sklizeň. |  | Ako ma vyzerat dratenka, 20.9.2013 Každý to bude mít trochu jiné. Mám pro RH vedení
drát: 50, 75, 100
dvojdrát: 115, 150, 190
zrobeno dle pdf p.Ing Kratochvila(z internetu)
|  |
|  | Co vaše réva? (2013), 17.9.2013 Dobrý den všem révo pěstitelům.
Začínám být poněkud nervózní co se týká počasí a stadia zrání mého Hibernalu(panenská úroda, tedy spíš na ukázku 2 rok). Ten tam bude tak ještě měsíc. Neporadíte, čím teď stříkat a zda-li vůbec. Může se stát, že... celý příspěvek > |  | Hibernal, 12.9.2013 Děkuji moc, za info. Letos ho jedu druhým rokem. Zimu přestál opravdu na pohodu. Loňské sazenice letos už dávají první úrodu na ochutnávku. Viz foto. Mám bohužel menší spon: řádky 1,5 do sebe, v řadě 1,2m. Už teď je jim to málo. A to jsem pro druhý... celý příspěvek > |  | Prosím o pokus identifikace, 3.9.2013  Dobrý den,
mám od pantáty 2 saeznice révy. On sám je dostal už před cca 40 lety od známého z JMoravy. Mohl by se někdo pokusit z popisu a fotek identifikovat co by to mohlo být za odrůdu?
Roste u stěny orientované na východ (pardubicko). Raší... celý příspěvek > |  | Výsadba SO4, 2.9.2013 Díky za info. Vzhledem k počtu a nárokům zkusím obé a uvidím, co z toho vzejde. Když se jich ujme více, tak je zrovna zkusím v dubnu naroubovat.
2Mirek: osobně zkusím nastříhat 30-40 cm řízky. Půlku do PETek, druhou na jaře rovnou do země, asi je... celý příspěvek > |  | Výsadba SO4, 2.9.2013 Dobrý den,
bo jsem začal s révou vloni a vše jedu jen podle brožur. Podařilo se mi dle pokynu "Z vyrašených výhonů vyberte 2 nejsilnější a nejspodnější, ostatní vylomte". Vybrat tak spodní výhon až jsem si zapěstoval sice pěkný tvar RH vedení,... celý příspěvek > |  | Réva ve skleníku dozrává, 28.8.2013 Ano, taky jsem zaznamenal úpal, ale bylo to jen opravdu namátkové z 18 keřů asi 10 kuliček.
V těch Mikulčicích mi mj. zaujalo, že vůbec neodlistňují okolo hroznů. Já to dle brožury o 2 listy okolo obral. Stejně tak mě zaujala poměrně krátká... celý příspěvek > |  | Réva ve skleníku dozrává, 28.8.2013 V sobotu jsem byl v Mikulčicích na otevřených sklepech a místní tvrdili, že odhadují zhruba 14 denní skluz. Takže asi úplně se to nedohnalo. Stejně tak P: Pavloušek ve své brožuře tvrdí, že více 32s.C zastavuje zrání a i jiné procesy v révě. Takže ty... celý příspěvek > |  | První rok vinné révy, 27.8.2013 Osobně jsem tím prošel vloni(18hlav z toho 8 stolních). Choval jsem se k tomu téměř totožně jako k plodné vinici. Když byly pruty skoro meter nad drátěnkou(1,9m) tedy 2,5 až 3m tak jsem je osečkoval cca 20cm nad drátěnkou. Fazochy jsem nad zamýšleným... celý příspěvek > |  |
|  | Jaká je to choroba?, 2.8.2013 Já tedy nevím, ale vy na tom obrázku vidíte to, co máte na těch hroznech? Pokud chcete poradit musíte dát podle mě lepší foto. Po editaci v graf. SW uznávám, že jsem to taky ještě neviděl. |  | Rajčata - zkroucené listy, choroba, nedostatek živin?, 30.7.2013 Sice jsme je nehnojili a mají to prakticky od začátku, ale i tak děkuji za info, že je to neškodná reakce. To je pro mě stěžejní. |  | Rajčata - zkroucené listy, choroba, nedostatek živin?, 30.7.2013  Dobrý den
Už do naszení nám některá rajčat kroutí listy. Vypadá to poměrně stabilně a ani se nezdá, že by se to šířilo. Některá sazenice to má některá nemá. Většinou jsou zasaženy listy spodní poloviny sazenice.
Netušíte prosím někdo, čím je... celý příspěvek > |  | Je to padlí nebo plíseň šedá?, 30.7.2013  Dobrý den všem
Já se zeptám na něco podobného, je to úpal nebo nějaká plíseň. Odrůda Hibernal
Děkuji za info GB
|  | Co vaše réva? (2013), 29.7.2013 Přeju hezký slunečný den všem pěstitelům.
Chtěl bych se zeptat na zkušenosti se zalíváním. Mám na zahradě 20 hlav druhým rokem. Vzhledem k tomu, že u nás už měsíc nepršelo a teploty jsou poměrně vysoké, začal jsem 1x týdně zalívat. Dávám cca 15l... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|