|
Redukcia plodov na mladých stromov, 5.5.2014 Moja zena chce chutne sladke vonave a zdrave ovocie a velaaaa. Je zasadne proti trhaniu nedozretych plodov. |
 |
Zapraveni pisku do zeminy, 5.5.2014 Jasne. Niektori z toho robia akademicku debatu. Treba piesok. Vela piesku. Tym nic nepokazite. V malackach su golfove ihriska na pieskovych dunach. Predpokladam, ze sa nikto nezaoberal raselinou... Polozili koberce priamo na piesok. Organicka hmota... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Výběr el. sekačky, pohon řemenem, 2.5.2014 Cena medi v motore urcite nerozhoduje o cene kosacky. Medi je tam za par drobnych. Skor je to cena montaznika a dalsich zamestnancov, co urcuju cenu kosacky. Kolko ma plat, kolko sviatkov v roku, ci pracuje 40 alebo 70 h v tyzdni. Ake su odbory, a ci... celý příspěvek > |
 |
Jak se pozná nedostatek železa - chloróza, popř. jaký existuje přípravek - hnojivo?, 2.5.2014 Poznamka len k tomu, ze fosforecnan vapenaty sa zraza len v alkalickom prostredi. V kyslom nie. Preto je dihydrogenfosforecnan vapenaty, ktory vznika ak je nadbytok kyseliny, pomerne dobre rozpustna latka. Druha vec je, co vlastne skodi tymto... celý příspěvek > |
 |
Stara marhula a moniliosa, 2.5.2014 Mozno objednat 2 x firmu a dat tomu profi postrek motorovym rosicom. Alebo taky postrekovac kupit, alebo pozicat. |
 |
Vytékání vody po vypnutí čerpadla - kapková závlaha, 30.4.2014 Nerozumiem celkom tomu podtlaku. Pravdepodobne mate stlpec vody v sude vyssie, ako je umiestnenie hadice. Jasne, ze bude tiect, ak vodny stlpec je schopny pretlacit odpor kvapkovacich otvorov. Riesenim by bolo dat nejaky ventil. Povedzme elektricky... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč (i fiskars) vs. bronzový, 28.4.2014 Pokusovanie s jaterni ocistou moze byt zaujimave, ale len pre niekoho. Napriklad pre odbornika na pitevni, atd. Ale aj mna, napiste neico viac.... vacsina veci, co rozohnia ludi, "nerohnia" zeminu. Dokonca aj medzi ludmi to zavisi vacsinou ci sme... celý příspěvek > |
 |
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 25.4.2014 Zo smrcku! Dalsi dobry napad, co robit so stromkami po vianociach. Iba by ma hnevala ta zivica co by mi zostala na rukach po rylovani. |
 |
Spodní listy česneku žloutnou, 25.4.2014 Hnojenie na list sa vyslovenie odporuca robit pred dazdom. Samozrejme nie 5 minut pred dazdom. |
 |
Ničenia plevela, 24.4.2014 Neskusali ste chemiu, co selektivne nicii kliciace rastliny? |
 |
|
 |
Staronový totální herbicid, 16.4.2014 Je to silne oxidovadlo, cize samo osebe reaktivna latka. Bude reagovat s cimkolvek, co je mozne lahko oxidovat, vratane organickej hmoty. Myslim, ze hlavna motivacia zakazat tento herbicid nemusela suvisiet s environmentalnym hladiskom, ale skor s... celý příspěvek > |
 |
Zavlažování broskvoně, 11.4.2014 strom treba zavlazovat zriedka. Iba po velkych suchach. Niektori zakopavaju drenaznu hadicu a cez nu aj hnoja korenovy system. Ja vykopem okolo stromu ryhu, dost velku, aby stacila vsakovat vodu. Postim zo studne a dam stromu aj niekolko 100 L vody.... celý příspěvek > |
 |
Jaké zvolit ponorné čerpadlo, 11.4.2014 pri tej reklamacii ste sa mali spytat, pri akom tlaku spina a pripadne znizit tento tlak. V cerpadle chyba nemoze byt, pretoze bez elektriky sa cerpadlo zastavi. |
 |
Travin do ovocneho sadu, 11.4.2014 Vzdu je lepsie pouzit herbicid cielene tam, kde treba, ako s hnojivom plosne. O cene plosnej aplikacie ani nehovorim. Vzdy sa ucinnejsie dostane do rastliny, ak je herbicid aplikovany na list, ako rozhodeny vo forme granul hnojiva. Mozno je vas... celý příspěvek > |
 |
Mrazíky jar 2014, 11.4.2014 Juh Zahoria jemna namraza, ale zem voda v jazierku bez mrazu. Uvidime co to spravi so stromkami ktore uz odkvitli res. kvitnu. |
 |