|
Opravy a údržba malotraktoru TZ 4K 14, 22.1.2010 Který, popiš to více do široka, zda máš mašinu z bazaru, nebo vlastní (dobré používání, atd). |
 |
Stavba udírny, 17.1.2010 Utěsněním udírny jste ji vlastně zničili, do udírny jde velké množství kouře (plamen je čadívý) a maso zhořkne.Je třeba více odvádět kouř z udírny, doporučuji vývod s regulační klapkou.
Stejný problém se opakuje vlastně v prvním dotazu tématu, kde... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Opravy a údržba malotraktoru TZ 4K 14, 10.1.2010 Na TK používám pro start žhavící svíčku z Alfy Romeo v redukčním držáku.Žhavím tak 15 sek. a většinou na podruhé motor chytne s tím, že po startu ještě chvíli žhavím, než se motor rozběhne.
Vyndal bych svíčku a zkontroloval, zda skutečně žhaví a... celý příspěvek > |
 |
Opravy a údržba malotraktoru TZ 4K 14, 9.1.2010 Je to asi rozbitý... |
 |
Technika orby s tk 14 a podobným typem - Holdr, 8.1.2010 Vzhledem k tomu, že jezdím s traktorem také velmi dlouho, překvapuje mne, že si budu muset nechat vysvětlit která vlečka dokáže převrátit kloubák.Takže na rovinu, vyhláškou je jasně dáno jak se chovat při přepravě nákladu, to že občas uděláme chybu... celý příspěvek > |
 |
Technika orby s tk 14 a podobným typem - Holdr, 8.1.2010 A proč se nesmí tahat čtyřkolová kára - tak to je dotaz, který bych s prominutím čekal od dítěte.TK na zadní nápravě neváží téměř nic a vlek na čtyřech kolech jej převrátí ani nemrkne.Stačí si projít pár stránek na netu s podobnými havariemi a s... celý příspěvek > |
 |
Jednoosý traktor - fréza TJ 6,5, 4.1.2010 Ano, koncepčně je to tak řešeno i u TZK. |
 |
Élektrická pila, 31.12.2009  Tady je: |
 |
Élektrická pila, 31.12.2009 Na chatě je problém v nedostatečném přívodu proudu, po zapnutí většího odběru klesá napětí a narůstá proud, tudíš jistič vypadne. |
 |
Élektrická pila, 31.12.2009 Nechte proměřit pilu po elektrické stránce, buďto proud při běhu, nebo izolační napětí motoru a bude po dohadech.
Zkušenému hodně napoví i pohled na komutátor s uhlíky při běhu motoru - jiskření . |
 |
|
 |
Výběr stroje pro ruční orbu, 30.12.2009 Možná se můj názor nesetká s pochopením, ale přesto si myslím stojí za přečtení.
Výběr jakékoli mechanizace pro člověka, který není v plné fyzické kondici je naprostým nesmyslem.Veškerá drobná zahradní mechanizace dává i zdravému tělu patřičně... celý příspěvek > |
 |
Technika orby s tk 14 a podobným typem - Holdr, 29.12.2009 Zdar chlapi, kdo nemá na TK servo, nemá ani TK, zkrátka je to o něčem úplně jiném.Ještě teď mě bolí ruce jak jsem se ještě před pěti lety mordoval s mechanickým řízením.Dnes mi stačí jeden prst a zvládám jakoukoli situaci.Rotavátor mám první typ a... celý příspěvek > |
 |
Technika orby s tk 14 a podobným typem - Holdr, 29.12.2009 Moje zkušenost s vymezením vůlí na závěsu pluhu jsou tyto:
pomocí šroubů vytvořím velikost brázdy, záleží na orané půdě a terénu
vůli na závěsu nechám směrem z brázdy (do 5 mm pod hlavou šroubu)
dobrému vedení pluhu v brázdě přispěla instalace... celý příspěvek > |
 |
Technika orby s tk 14 a podobným typem - Holdr, 28.12.2009  Vlastním TZ 4K 14, pluh dělaný z koňské harky a moje postřehy jsou tyto:
někdy mám dojem, že je zázrak vůbec zorat-těžká půda, ouhor (zaklopení brázdy)
jindy jsou brázdy jak malované a orba je radost
problém je opravdu naučit se minimálně... celý příspěvek > |
 |
Technika orby s tk 14 a podobným typem - Holdr, 24.12.2009 Stando, prosím vlož fotodokumentaci, všichni se rádi poučí, díky |
 |