|
Zákula japonská - Kerria japonica 'Pleniflora', 17.4.2014  Keř má 20 let, nic jsme s ním celou dobu nedělali, jen několikrát jsme z něj vzali pro někoho odkopek. Koza je míněna jako měřítko. j.c. |
 |
Mráz - malé plůdky meruněk, 17.4.2014 Pro RoM - pěkný odkaz, děkujem.
Pro ostatní - začínáme příjímat objednávky na meruňky, u nás zatím drží. j.c. |
 |
|
 |
Zákula japonská - Kerria japonica 'Pleniflora', 17.4.2014 Zrovna pěkně kvete, mám na zahradě 20ti letou zákulu. Večer přidám fotky. j.c. |
 |
Jaro 2014, 13.4.2014  . |
 |
Jaro 2014, 13.4.2014  a poslední... j.c. |
 |
Jaro 2014, 13.4.2014  ještě jeden... |
 |
Jaro 2014, 13.4.2014  Taky jsem si vzal konečně foťák... j.c. |
 |
Co vaše réva? (2014), 12.4.2014 Mimo jiná poškození na rostlinách na zahradě, mám loni vysazené stoláky poškozené mrazem taky. To co rozbalilo pupeny a rozvilo lístky mám většinou v háji. kde zůstal pupen přivřený se tváří dobře. Že to bude průšvih jsem tušil v pátek ráno při... celý příspěvek > |
 |
Meruňky, monilioza 2014, 12.4.2014 Vím Petře dobře, o čem mluvíte. Tři roky po sobě mi monilioza postupně poškodila staré stromy natolik, že se zdálo, že to už nerozdýchají. Poté se mi podařilo přemluvit sáma sebe k investici do stroje, kterým se dají vzrostlé stromy účinně ošetřit,... celý příspěvek > |
 |
Broskvoň Modřinka, 10.4.2014 Sázel jsem předloni na podzim. Nějaký květ už na stromku letos je, začínají rašit již i nové letorosty, snad to vypadá že jsem podchytil i kadeřavost. Po pěkných fotkách broskvoní tuším p. KUKYho jsem zásoben i hnojivem na broskvoně, takže se svými 5... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Broskvoň Modřinka, 10.4.2014 Modřinka mi zatím ještě neplodí, nicméně mladý stromek se má k světu. V tuto chvíli bych však poradil posečkat s výsadbou broskve do podzimu. Na jarní výsadbu se mi letos zdá být již pozdě. Pokud máte stromek vyhlídnutý v zahradnictví,... celý příspěvek > |
 |
Štěpování révy - stratifikace, 3.4.2014 Pěkná fotka j.c. |
 |
Drť/mulč z jabloně, 2.4.2014 Zkusil jsem štěpku pod stromky, tam kde jí byla větší vrstva se zabydleli hryzci. Dnes dávám štěpku do kompostu, ten vždy na podzim v silnější vrstvě ke stromkům. j.c. |
 |
Průměr hadice k zahradní vodárně, 27.3.2014 Předpokládám, že čerpadlo má na výstupu / výtlaku / závit 1´´. napojením slabšího rozvodu brzdíte průtok čerpadla a nevyužijete jeho výkon. Pokud budete využívat jen jeden výstup zvolte tu 3/4, v případě že uvažujete o rozvodu vody po pozemku,... celý příspěvek > |
 |
Vinná réva u začátečníka, 25.3.2014 Réva si nechá líbit tvarování podle Vašich představ, záleží jakým způsobem má celkově zapadnout do rázu pozemku nebo zahrady. Budovat pro 2 hlavy drátěnku na rýnsko-hesenské vedení je podle mne nesmysl, tvaroval bych ji na jednotuché drátěnce popř... celý příspěvek > |
 |