|
Vyhlazení stromů hryzci, 15.10.2016 Kopat asi určitě nebudu, nory jsou tři a bůhví kolik let staré, navíc se můžou stáčet za plot na zarostlou mez a pole...
Bud hraboši nebo hryzci mě mj. už stejně ohlodali broskve, víno a podezření je i na švestky, ty zatím nevykopávám. Pochytal... celý příspěvek > |
 |
Vyhlazení stromů hryzci, 15.10.2016  další výrazně starší ohlodání a zhojení |
 |
|
 |
Vyhlazení stromů hryzci, 15.10.2016  jak jsem psal hryzci se na jabloni živili nejméně 5 let, je to vidět dle zhojení ohlodaných ran po okrajích a i nalezeném ztrouchnivělém kořeni, takže i nory na fotech budou staré asi roky... |
 |
Vyhlazení stromů hryzci, 15.10.2016  díra bestie |
 |
Vyhlazení stromů hryzci, 15.10.2016  Vykopal jsem další jablon 13-ti letou Rajka na A2, u které jsem roky marně pátral proč chřadne a neroste, jako prvních cca 8let. Až nápadné kymácení napovědělo. Jablon byla sázena v hustém koši z králičího pletiva o průměru cca 60cm, a stejné... celý příspěvek > |
 |
Prosím o určení velmi chutné staré odrůdy, 13.10.2016 Na fotech Malináče jsou na slupce vidět pravidelné tečky, ty já nemám. A také není dužnina pod slupkou načervenalá apod, ale bílá až nádechem do zelena. Svrkávání se vyskytuje zejména u maličkých jablíček velikosti Panenských, je možné že ty... celý příspěvek > |
 |
Jaká je Rajka, 13.10.2016 Ano, Rajka skutečně chutná... hlavně hrabošům... zlikvidovali mě během cca 3 let totálně cca 12letý silný strom zasazený v kvalitně spleteném velkém koši z králičího pletiva... a to jednoduše tak, že ohlodali kůru se všech kořenů co prorostli... celý příspěvek > |
 |
Prosím o určení velmi chutné staré odrůdy, 11.10.2016 Tato má odrůda na úvodu vlákna, však konzumně vydrží tak do Vánoc, dochází k jakémusi scvrkávání a vatovitosti a to není skladováním, vedle jsou red deulicius a ty vydrží do května. |
 |
Prosím o určení velmi chutné staré odrůdy, 10.10.2016 Strom roste v částečném stínu výrazně vyššího stromu od jihu, takže proto je možná žíhaný a není celý rudo-fialový. Tedy strom, už je to takový invalida s dvěma kosterními větvemi a Spartan? je naroubovaný jen na jedné. |
 |
Prosím o určení velmi chutné staré odrůdy, 10.10.2016 Ty nové odrůdy rezistent jablek jsou chutově nedobré. Podobné je to u těch německých rezistent švestek, zejména "slavná" Jojo.
Spartanu by odpovídaly choroby- nekrozy kosterních větví a propad plodů a vzhled plodů. Na McIntosh se kouknu... |
 |
|
 |
Prosím o určení velmi chutné staré odrůdy, 10.10.2016  poslední |
 |
Prosím o určení velmi chutné staré odrůdy, 10.10.2016  další |
 |
Prosím o určení velmi chutné staré odrůdy, 10.10.2016  další fota |
 |
Prosím o určení velmi chutné staré odrůdy, 10.10.2016  Jablka této odrůdy jsou mimořádně výborné chuti, jaksi vonavé chuti, bohužel strom na kterém jsou naroubovány umírá poslední roky. Výrazným a přímo charakteristickým znakem je silné bělavé, mlhavé ojínění slupky, které jde snadno otřít, opravdu jsem... celý příspěvek > |
 |
Co je to za "borůvku" našich velehor?, 16.9.2016 Děkuji, ano šicha to je. Neuvěřitělně mnoho bobulí, více jak listů, naštěstí mimo stezky, proto tam asi ještě je... Existuje přírodní červená forma, v Jižní Americe |
 |