|
Náhlé zaschnutí vyrašených letorostů u letošní broskve, 3.5.2014 Souvislost s produktem z Hlubny Brno je více než na 90%. Broskev jsem po výsadbě zkrátil velmi dost, jak je to nutné. Všechny rány a to i níže na kmenu jsem zamázl tím šmejdem. Takže to otrávilo asi celý stromek. Nevypadá nikde že by níže na kmínku... celý příspěvek > |
 |
Náhlé zaschnutí vyrašených letorostů u letošní broskve, 2.5.2014 Tak na broskvi stromku zasychá i poslední letorost. Přemek a ten jeho komerční pořad už leta nesleduji. Jen samá reklama a polopravdy a nesmysly. Například rada že česnek vydrží do jara, když se oloupe a nacpe holé stroužky do sklenic ve kterých bude... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Náhlé zaschnutí vyrašených letorostů u letošní broskve, 2.5.2014 Nemůžu ani slovy vyjádřit ten vztek, beznaděj a promrhaný čas, práci a peníze. Jak takový šmejd, který stromy zabíjí můžou balit a dodávat na ochranu stromů po řezu! Zničilo mě to nejméně dva drahé stromky a počítám že když jsem tím zamazal dvě další... celý příspěvek > |
 |
Mráz - malé plůdky meruněk, 1.5.2014 Olomoucko i přes mráz -1C merunky- VP a Bergeron, ten zvláště obsypané merunkami. Jen nevím zda přežijí hlášenou až 0C další dny... |
 |
Co to je za "sršně pohřebáky" na wistárii?, 1.5.2014 Ano, děkuji. Je to skutečně Drvodělka fialová. Koukal jsem na netu a vše tomu odpovídá. Je celkem vzácná včela samotářka. A tu jich létají co jsem viděl tak 2-3páry...))) Je to pokoukání... |
 |
Náhlé zaschnutí vyrašených letorostů u letošní broskve, 1.5.2014 Myslím že mě ten šmejd a zmetek z Hlubna chemické výrobní družstvo v Brně zlikvidoval před pár lety i jednoroční merunku. To je zralé zaject tam do Brrrná a vhodit jim ten šmejd pěkně naředěný do kanclu ředitele či na jeho auto, at si taky... celý příspěvek > |
 |
Co to je za "sršně pohřebáky" na wistárii?, 1.5.2014  ještě jednou |
 |
Co to je za "sršně pohřebáky" na wistárii?, 1.5.2014  Ví někdo co opyluje wistárii na fotech? Je to velikostně jako sršen, ale celé úplně černé vč. křídel. A mám dojem že na podzim vždy 1x tak veliké to létá jako malá helikoptéra, ale může to být na podzim něco jiného. |
 |
Hnojit rododendron Cereritem?, 30.4.2014  Matka nasypala, ano doslova nasypala Cererit z Hoštic k rododendronu. Myslím, že nehledě na přehnané množství je Cererit z Hoštic bud neutrální nebo zásaditý i když je tam i 15%síry rozpustné ve vodě. Je neutrální nebo zásadity?? Díky.
|
 |
Náhlé zaschnutí vyrašených letorostů u letošní broskve, 24.4.2014 Ted nevím zda jsem starší broskev při zmlazovacím řezu v březnu taky nezamazal tímto šmejdem "balzámem" z Hlubna chemické výrobní družstvo v Brně... (((
|
 |
|
 |
Náhlé zaschnutí vyrašených letorostů u letošní broskve, 24.4.2014 Takové šmejdy by měly zveřejnovat, vždyt je to matení a klamání zákazníka. Balzám jsem měl zato že zastupuje štepař. vosk. Ted jsem koukal kdy přesně jsem sázel stromek a je to přesně 6týdnů od výsadby do prvního projevu zaschnutí!!! To je ale nějaká... celý příspěvek > |
 |
Náhlé zaschnutí vyrašených letorostů u letošní broskve, 24.4.2014 Koukal jsem podrobně na ty 1mm písmena na etiketě. A opravdu pod velkými 5mm písmeny o tom že je mj. určen na stromky po řezu!!! je dole 1mm písmenečky jedna věta že nelze použít na jednoleté výhony... jsou to šmejdi, at jdou někam s takovým... celý příspěvek > |
 |
Náhlé zaschnutí vyrašených letorostů u letošní broskve, 24.4.2014 Balzám- výrobce HLUBNA chemické výrobní družstvo v Brně. Oba výhony na jedné větvi jsou suché. Na druhé větvi je jeden výhon bez poškození a druhý vypadá že má srdíčko zdravé. Třetí větev na vrcholu ani vůbec nevyrašila. |
 |
Náhlé zaschnutí vyrašených letorostů u letošní broskve, 23.4.2014 Balzám byl použit už ale před měsícem... takže tím to také nebude |
 |
Náhlé zaschnutí vyrašených letorostů u letošní broskve, 23.4.2014 Jenže mě lístky hned ze dne na den zhnědly... a to odpovídá popálení. Navíc nevím jak by se monilioza dostala do letošního stromku, když nemá květy. A likvidovat stromek za 200 tedy určitě nebudu(olámáním zhnědlých letorostů), dokud by neuschl celý a... celý příspěvek > |
 |