|
Nesmrtelná myš v izolačním polystyrenu, 3.12.2014 V neobydleném podkroví mám několik let provedenou izolaci polystyrenem 200mm, je nalepen na cihlových stěnách a izoluje sousední místnost od venkovního neizolovaného neobydleného podkroví. Je potažena celá perlinkou s lepidlem. Pouze v úzkém 200mm... celý příspěvek > |
 |
Jak ochránit zelí před běláskem zelným?, 19.9.2014 Pozoruji že červenou formu koštálovin bělásek zelný nenapadá, vedlejší zelená je dosti napadána. Ale až ted od září, jinak celé léto byly koštáloviny atakovány jednotlivými zelenými housenkami běláska ŘEPNÉHO, neplést s davovým černě pruhovaným... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Proč zelená i červená forma růžičkové kapusty vytváří protáhlé růžičky a sekundární stonky?, 19.9.2014 Má zelenou i červenou růž. kapustu a obě od spodu vytváří velmi volné "neutáhlé" růžičky které se protahují a začíná z nich postupně růst sekundární stonek asi pozděj na květ... proč tomu tak je? Je to tím že mají urychlený metabolismus- vývoj a mají... celý příspěvek > |
 |
Kdy končí přirozená fyziologická letošní žravá pout molic na kadeřávku?, 11.9.2014 Mám významný DOTAZ: Molice mám na modrém kadeřávku a růž. kapustě. Kadeřávek nejde použít na jídlo, protože kromě létavkých molic a bílého "prášku" zřejmě vajíček jsou na každých snad 3mm přisedlé takové "kopečky" zeleno modré barvy-tvarem jako 1mm... celý příspěvek > |
 |
Bio zelenina bez škůdců v obchodech?, 9.9.2014 Já osobně jsem také nikdy žádný bio produkt nekoupil. Jen je mě velmi divné při pohledu na zeleninu na mé zahradě, která není rozhodně bio, že i přesto je třeba koštálová zelenina plná nezbavitelných molic, housenek bělásků a dokonce chlupatých... celý příspěvek > |
 |
Bio zelenina bez škůdců v obchodech?, 9.9.2014 Je mi velmi divné jak může být tzv. bio zelenina v obchodech tak zdravá a bez škůdců. Vemte si zejména koštálovou zeleninu značně napadanou stovkami molic, či housenek bělásků, či mrkev provrtanou červy květilky či jak se jmenuje atd. atd. Jak to... celý příspěvek > |
 |
Dnešní extrémní bouře-ky s silným krupobitím Olomoucko, 15.8.2014 Dnes kolem 13hod přišla mimořádně silná bouře-bouřky s historicky pamětníky nevídaně silným krupobitím o velikosti krup až kolem 20mm... pankéty jsou plné závějí krup... menší rostliny na záhonech jsou doslova zatlučené do hlíny. Velká růžičková... celý příspěvek > |
 |
Kdy končí přirozená fyziologická letošní žravá pout molic na kadeřávku?, 13.8.2014 Neboli listy kadeřávku nejdou použít na nic k jídlu, jsou na nich nejen poslední bílá létavá stadia molic, ale hlavně jejich sotva desetinu milimetru velká vajíčka a pak asi mezistupen, takové přisedlé nazelenalé jakoby rozmázlé mšice a to tak, že... celý příspěvek > |
 |
Třešně nemoc, 11.8.2014 Plenum (pymetrozin) je dle příbalového letáku i aromanualu systémový insekticid, postřik proti mšicím a molicím na bramborech, zelenině, jahodníku, aj. a k hubemí mšic a molic na okrasných rostlinách.
|
 |
Třešně nemoc, 11.8.2014 Mospilan i Plenum i přes použití vysoké dávky profi smáčedla (listy růž. kapusty a kadeřávku byly z většiny smočené) molice nedokáží z většiny odstranit, jen na krátký čas částečně omezit, než se zřejmě vylíhnou z vajíček nové. Zvláště na kadeřávku... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kadeřávek, bílé mšice, 8.8.2014 Mospilan ač systémový, tak nedokáže z většiny zlikvidovat molice na růž. kapustě, ač sem použil profi smáčedlo Swet star. Nyní jsem použil systémové Plénum a zatím podobné jako Mospilan... nevím už jak ty molice zlikvidovat, nebot část dospělých... celý příspěvek > |
 |
Totální chloroza i přes použití chelátu železa, 6.8.2014 Tak broskev z počátku tohoto vlákna spěje úspěšně ke vé smrti- listy na polovině stromu jsou žluté jako na podzim a a cca třetina, polovina jich opadala na druhé polovině jasně sytě žluté listy zatím drží, co nedrží a padá jsou broskve velikosti... celý příspěvek > |
 |
Náhlé zaschnutí vyrašených letorostů u letošní broskve, 6.8.2014  Zajímavé je, že přes zřejmé odumírání či odumření pletiv u patky letorostu u kmenu, letorost-listy před totálním ulomením letorostu větrem nevadly, jen získaly světle zelnou barvu z původní tmavé zelené. |
 |
Náhlé zaschnutí vyrašených letorostů u letošní broskve, 6.8.2014  a další |
 |
Náhlé zaschnutí vyrašených letorostů u letošní broskve, 6.8.2014  Broskev je naočkována na semenáči, koupena v ovoc. školce. |
 |