Příspěvky uživatele - 67.66

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Zababčené mladé jabloně, 27.7.2016
Tento názor se všeobecně uvádí a bude zřejmě i pravdivý. Ostatně snažím se ho držet taky. Ale v praxi jsem se přesvědčil, že samotný vliv doby řezu u čerstvě vysazených stromků (do připravené půdy) na jejich další růst je - pokud vůbec - minimální.... celý příspěvek >
Kalendář - postřiky, řez, hnojiva apod, 27.7.2016
Takový kalendář bych kdysi taky považoval za užitečný, ostatně Šrot ve svých 1000 radách ho uvedl pod heslem Kalendář ochrany ovocných stromů, nebo tak nějak. Dnes ale vidím, že taková univerzální kuchařka v praxi nefunguje. 1. Termíny... celý příspěvek >
Myrobalán versus špendlík a mirabelka, 27.7.2016
Hlavní je kvalitní surovina. Vedením kvasu a pálením se už nic zlepšit nedá. Jen zhoršit nebo úplně zmršit. To záleží na tom, jaký si nastavíte standart. Je-li průměrným destilátem pálenka s částečně naoctěného, křísového kvasu (nic vzácného)... celý příspěvek >
Jahody krásně kvetou, rostou ale neplodí?, 22.7.2016
Možná nerozumí, ale jeho názor na zdravou stravu mám za správný. Přihnojování každý týden možná povede k většímu výnosu, ale já radši budu jíst jiné jahody.
Denisa, 10.7.2016
Pěstuje.
Herman x Topfirst, 10.7.2016 Obsahuje fotku
Takový div to zase není. U nás je dost sibérie, ale Hermany už zrají i ty nečervivé. Chuťově ale za Malvazinkou zaostávají, chybí jim právě ta pikantní kyselinka. I když ta jejich chuť není prvotřídní, jsou to přeci jen první modré peckoviny.
Angrešt - choroba?, 8.7.2016
Bez obav o zdraví můžete konzumovat všechny. Je to jen vada vzhledu a chuti,.
Opadané plůdky po odkvětu, 8.7.2016
Může podmáčení, nebo silné přelití způsobovat praskání a opad plodů? Půda je silně jílovitá. Těžko říci. Každopádně podmáčená, přelitá a silně jílovitá - to jsou půdy, které hrušně bytostně nesnášejí. Tuplem na kdouloni. Praskající plody a... celý příspěvek >
Admirál, Sirius, Meteor, 21.6.2016
Strupovitost je tam snad jasně zřetelná a zdrobnění plodů díky nemoci stromu také Zdrobnění plodů ve srovnání s travními stébly neumím posoudit, je pravda, že v některých letech je zastoupení drobných plodů u Topazu vysoké. Strupovitost na... celý příspěvek >
Sirupy za studena, v odšťavňovacím hrnci či sterilizované?, 13.6.2016
Kyselina citronová jisé konzervační účinky má, ale poměrně slabé nebo ve vyšší koncentraci či v kombinaci s větší dávkou cukru.     Nicméně, pokud vyrábíte sirup, asi se bez kyseliny citrónové neobejdete - již kvůli chuti. Šťáva po... celý příspěvek >
Jablka v červnu, 13.6.2016
Mě se to netýká, dodržuji v červnu bezjablečné období. Ale v obchodech v tuto dobu bývají k prodeji i jablka z jižní polokoule - Chile, N. Zéland, aj. Ty by měly být v optimální zralosti.
Sestřih dvouleté meruňky, 12.6.2016
Třeba nyní.
Jablka v červnu, 12.6.2016
Vyznávám podobnou filozofii. Jablka nekupuju, snad aby to těm mým jabloním nebylo líto. Poprvé a naposledy jsem svůj zvyk porušil roku 2012, kdy všachno ovoce zmrzlo. To, co mi nyní ve sklepě ještě zbylo - těch pár Idaredů, Jonalordů už v době... celý příspěvek >
Výroba šťávy nebo sirupu na odšťavňovacím hrnci, 10.6.2016
Které bylinky konkrétně byste chtěla vymačkat a k čemu je taková vymačkanina dobrá?
Roubování peckovin za kůru, 9.6.2016
Úvazky roubů naštěpované letos kopulací povoluji nyní. Jinak by se páska do rychle sílících proutků zařezávala. Větvím přeroubovaným za kůru nechávám úvazky klidně 2-3 roky, aby se snížilo riziko vylomení.
Další diskuze:  4142434445>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika