|
Jak zabít rychle a účinně králíka, 22.11.2016 Nicméně, i když se vykrví, krk je vždy krvavý, pokud králíka omračujete ranou za uši |
 |
Co je to za hrušeň a jak ji namnožit, 16.11.2016 Krvavka není až tak úplně kulatá a hlavně - na řezu je krvavá. |
 |
|
 |
Proč mi nechytají víčka?, 16.11.2016 Jaká víčka máte na mysli? Omnia nebi Twist-off? |
 |
Očko čerešne, 15.11.2016 Některá, i dobře ujatá očka přes zimu vymrznou a na jaře nevyraší. Týká se to zejména broskvoní, ale já v podstatě jiné dřeviny neočkuju. Bujný myrobalán taky umí i ujmuté očko - zejména malé - úplně zavalit. |
 |
Rez marhule, 15.11.2016 Moc pěkné, názorné a srozumitelné video. Mluví mi z duše. Co se týče zakracování kořenů, vodorovný řez kvůli vodním kapilárám nedělám. Naopak, kořeny řežu kolmo k ose kořenu, aby rána na zacelení byla co nejmenší. Ale to je nevýznamný detail. |
 |
Očko čerešne, 15.11.2016 aby jste věděl, já letos prvně očkoval a měl jsem na podzim skoro stoprocentní úspěšnost a tam jsem dle rady odebíral očko hned před očkováním aby nebylo zaschlé.
Jistě. V létě a na popdzim při očkování na spící očko se berou očka z čerstvě... celý příspěvek > |
 |
Očko čerešne, 14.11.2016 Očko bude určitě bdící. Ujímat se bude současně s rašením. Já na jaře neočkuju, ale kdybych tak činil, radši bych nařezal rouby dřív, aby podnož měla před očkem jakýsi náskok. A taky aby mi nevyrašila očka na roubech a já mohl očkovat i za mízy. |
 |
Letní hruška na pálení, 14.11.2016 Moc hezký úryvek, docela rád bych si ho přečetl úplně kompletní. Navíc autentický, protože autor tam evidentně opravdu byl a viděl. Za pozornost stojí pár zajímavostí. Proč zvolili zrovna Wiliamsovu červenou - v destilátu nehraje barva slupky žádbnou... celý příspěvek > |
 |
Rez marhule, 14.11.2016 Ten stromek mi přijde ořezaný perfektně. Obalení kmene nepůsobí na snímku moc dekorativně (asi ho zapomněli sundat), ale stromku absolutně neublíží.
Mně spíš zaráží jiná věc. Autor článku píše o zvýšené potřebě předjarního řezu.... celý příspěvek > |
 |
Nahořklá slivovice, 14.11.2016 Kvas se obvykle měří spíš na litry než kila. Máte jej snad v nádobách, které mají definovaný objem, tak to můžete snadno spočítat.
Jestli cedit kvas před pálením je optázka na niž není jasná odpověď.Pokud byste se k tomu... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Penyige-P3, Nábrad 2/10, 14.11.2016 Hladali rôzne odrody v starých sadoch, kde našli dost odolné odrody voči šárke a škodcom
Tato činnost je nepochybně chvályhodná. Ale je to taková metoda pokus - omyl. Podobně se snaží hledat odolné švestky řada amatérských i profesionálních... celý příspěvek > |
 |
Starší jabloň, 14.11.2016 Chápu. V rámci korektnosti odvolávám svůj dotaz, jak se chce autor starat o nový perspektivní stromek a současně prohlašuji ten starší za vrchol ovocnářské starostlivosti. |
 |
Lipnická švestka, 14.11.2016 Mně tedy roste Lipnická na St. J. bujně snad jako žádná jiná slivoň. Letorosty jsou dlouhé 1,5m. Totéž dělají rouby přištěpované k jiným slivoním. Velikosti stromu na Wawitu bych se nebál, jedině snad zlomení kmínku v kořenovém krčku. |
 |
Starší jabloň, 14.11.2016 Nikoho jsem nenapadal. Jen jsem zeptal, zda bude starost o nový stromek stejná. Ostatně z vět:
Mám na zahradě starší jabloň, má kolem 30 let, odrůdu neznám. Ze stromku mám, když se zadaří, tak 2 bedny celkem fajn jablek...
nikdo nepozná, že... celý příspěvek > |
 |
Starší jabloň, 13.11.2016 A hodláte se o nový, mladý, perspektivní stromek starat stejně nebo jinak než o starší neutěšenou jabloň? |
 |