|
Lilie, 15.4.2013 Cardiocrinum jsem pěstoval, ale po dvou letech cibule onemocněly a pošly. Dnes jsem koupil semena 10 ks a vysel je. Budu čekat alespoň rok abych zjistil zda vyklíčly. Popsaný postup stratifikace, kde je nutné používat střídavě ledničku... celý příspěvek > |
 |
Borovicové jehličí jako hnojivo, 7.4.2013 Děkují za hezké příspěvky o využití jehličí. Myslím, že s tím hnojením jsem to trošku přehnal. Používám toto jehličí jako nutné zlo při úklidu zahrady. Domnívám se, že borovicové jehlíčí je příznivější než smrkové. Vladislav |
 |
|
 |
Borovicové jehličí jako hnojivo, 5.4.2013 Mám na zahradě starou borovici černou, která každoročně shazuje velké množství jehličí. Já toto jehličí používám jako hnojivo, které na jaře zaryjí na záhon. Nemám s tím problém, rostlinám to nevadí. Má někdo s tím podobné... celý příspěvek > |
 |
Lilie, 3.4.2013 Nejsem přiznivcem sázení mezi lilie jiné rostliny. Lilie různě končí vegetaci a někdy k vůli nemoci je nutno rostlinu vykopat. Letničky je nutné pak likvidovat a nehledě na to, že můžou na sebe vázat choroby a škůdce. Mně se osvědčily krátké řádky 40... celý příspěvek > |
 |
Eucomis - choholnatka, 2.4.2013 Pěstují chocholnatky jíž několik let, ale v letošním roce se hlízy probouzejí nějak brzo. Nevím jestli je to dobře. Jaké máte vůbec zkušeností s těmito rostlinama. Vladislav |
 |
Lilie, 2.4.2013 Pěstují především lilie OT, na barvě nezáleží. Jsou to sice velmi vysoké lilie, ale bohužel nejsou věčné. Velice trpí na choroby zejména fusariózu. Proto každým rokem nakupují nové odrůdy a ty osvědčené se snažím udržet za každou cenu. Problém je s... celý příspěvek > |
 |
Stará jabloň - jak stříhat, 26.3.2013 Pane Mirku, opět jsem si prohlédl předmět diskuze a okolí stromu. Jedná se asi o rekreační zahradu, kde uprosřed roste cca 30 letý strom, kterému někdo ořezal veškeré plodonosné větve. Předpokládám, že se jedná o odrůdu s vlastností vyholování... celý příspěvek > |
 |
Stará jabloň - jak stříhat, 25.3.2013 Zatím sjem nezjistil, co vlastně očekává majitel uvedeného stromu od té naší diskuze. Každý příspěvek má svou filozofií. Já jsem usoudil, že majitel zahrady asi neovládá zásady řezu a tak velice správně chce od nás pomoc, ale jen do... celý příspěvek > |
 |
Stará jabloň - jak stříhat, 24.3.2013  Rovněž chci přispět do diskuze, která je velice podnětná, ale pro tento případ přišla pozdě. Tisíce vlků se nedá odstranit ořezem be následků znetvoření stromu a možnosti infekce. Já bych to řešil tak, že ponechám zkrácené dvě větve a ostatní... celý příspěvek > |
 |
Mrazy v březnu 2013, 21.3.2013 Mám obavu, že toto počasí se prodlouží do dalšího měsíce. Mám ve sklepě uložené k přezimování cibule lilií a to hrůza. Přerůstají nádoby a něchtěně se prodlužij lodyhy. Nejhůř jsou na tom LA, Ah, LO a ČH. U nás v KA nejen padá sníh a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Lilie, 17.3.2013 Jedna z těch gigantických je Silk Road (2,5 m), ale nestačí jen zakoupit jednu cibulku a čekat na úspěch. Důležité je zvládnout pěstování a ta gigantická výška se dostaví po létech. Pěstování lilií je náročný koníček s nejistým koncem.... celý příspěvek > |
 |
Lilie, 8.3.2013 Ta bílá je OT Flavia, mám ji teprve první rok. Vladislav |
 |