|
Přísavník trojcípý, 29.9.2013 O potížích s plísněmi nevím ale byj jsem svědkem když to sousedům kapku přerostlo, při strhávání to lítalo i s taškama. j.c. |
 |
Domácí víno - základní problémy, 29.9.2013 Taky jsem měl o víkendu práci s vínem. V sobotu návštěva Burčákfestu ve Znojmě, dneska jsem si vymáčkl trochu Cvajglu na růžák. 3q na růžák :) j.c. |
 |
|
 |
Pila na řezání dřeva v balíku, 29.9.2013 Má recht, předseda. Velká pila těch pár klacků urve naten šup aji když je tupej řeťaz. :) j.c. |
 |
Domácí víno - základní problémy, 22.9.2013 To mičurinec: Co s vínem dál, na to není jednoznačná odpověď. Pracovní postupy ovlivňují dílem - prostředí ve kterém s vínem... celý příspěvek > |
 |
Ako ma vyzerat dratenka, 20.9.2013 U nás nejčastější je snad Rýnsko–hesenské vedení –jednoduchý drát ve výškách 70 a 90 cm, dvojdrátí v 135 a 190 cm. j.c. |
 |
Švestkový kvas, 19.9.2013 Pěkně popsaná, takřka profesionální příprava kvasu je na stránkách pálenice.
j.c.
|
 |
Réva - draslík x hořčík, 18.9.2013 Zdá se mi, že příznaky nejsou zdaleka na všech listech. Podle fotek bych tu změnu barvy nazval úplně jednoduše - podzim :) j.c. |
 |
Prosím o rady - založení kvasu, 17.9.2013 Ačkoli je letošní úroda meruňek dílem již v lahvích, dílem ještě větrá v demižonu, při kontrole jestli se nedá udělat něco ještě lépe, jsem na netu narazil na nabídku enzymu Trenolin buket používaného ve vinařství
Máte s ním nebo jemu... celý příspěvek > |
 |
Domácí víno - základní problémy, 15.9.2013 Někdy se zadaří ale vylíval nebo pálil víno v pálenici každý vinař. Možná se Vám v budoucnu můžou hodit i stránky o nemocech. j.c.
|
 |
Domácí víno - základní problémy, 15.9.2013 Rozkvašení bude mírně tlumit síra, pravděpodobně i nezavíněná místnost a odstranění kalů na kterých se kvasinky rády drží. Dejte tomu čas, v uvedené teplotě 2-3 dny, nejdýl týden. Nejdřív dojde k mírnému přikalení, poté vzniknou viditelná... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Domácí víno - základní problémy, 15.9.2013  Uff, vědět že jde o 30 litrů tak bych poradil vynechat veškeré odkalování i živné soli a v podobě burčáku to sprovodil ze světa s maminou nebo několika kamarády. :)
Po nastartování bouřlivého kvašení všechno co zbyde :) bych... celý příspěvek > |
 |
Domácí víno - základní problémy, 14.9.2013 Větší vinaři nádobami s plovoucími víky, jako malovinař mikrotenem na hladině. j.c. |
 |
Domácí víno - základní problémy, 14.9.2013 ok. Pěkný pozdní sběr. jedinou drobnou úpravu v postupu bych provedl v nasypání pyrosulfitu již do rmutu, potlačí případnou oxydaci. Mostgelatine rozhodně ano. :) ... celý příspěvek > |
 |
Domácí víno - základní problémy, 14.9.2013 - Dobu macerování odhaduji podle teploty hrozů při sběru, obvykle nechávám 6 hodin, nejdýl přes noc.
- Zasíření moštu podle zdravotního stavu hrozna, větší napadení bobulí botritidou by mělo znamenat zasíření rmutu nebo moštu, v chladnějším... celý příspěvek > |
 |
Domácí víno - základní problémy, 8.9.2013 Ze zadání vlákna tuším že je spousta věcí v postupu výroby spousta věcí provedena špatně a velmi spěcháte. Cesta vína od lisu po lahvování trvá obvykle 2 roky i víc, víno prochází procesy stačení, filtrace, ůpravě bílkovin.ad... Na netu jsou o výrobě... celý příspěvek > |
 |