Příspěvky uživatele - 39.219

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Přísavník trojcípý, 29.9.2013
O potížích s plísněmi nevím ale byj jsem svědkem když to sousedům kapku přerostlo, při strhávání to lítalo i s taškama.  j.c.
Domácí víno - základní problémy, 29.9.2013
Taky jsem měl o víkendu práci s vínem. V sobotu návštěva Burčákfestu ve Znojmě, dneska jsem si vymáčkl trochu Cvajglu na růžák. 3q na růžák  :)   j.c.
Pila na řezání dřeva v balíku, 29.9.2013
Má recht, předseda. Velká pila těch pár klacků urve naten šup aji když je tupej řeťaz.   :)     j.c.
Domácí víno - základní problémy, 22.9.2013
To mičurinec: Co s vínem dál, na to není jednoznačná odpověď. Pracovní postupy ovlivňují dílem  - prostředí ve kterém s vínem... celý příspěvek >
Ako ma vyzerat dratenka, 20.9.2013
U nás nejčastější je snad Rýnsko–hesenské vedení –jednoduchý drát ve výškách 70 a 90 cm, dvojdrátí v 135 a 190 cm.   j.c.
Švestkový kvas, 19.9.2013
Pěkně popsaná, takřka profesionální příprava kvasu je na stránkách pálenice. j.c.
Réva - draslík x hořčík, 18.9.2013
Zdá se mi, že příznaky nejsou zdaleka na všech listech. Podle fotek bych tu změnu barvy nazval úplně jednoduše - podzim  :)   j.c.
Prosím o rady - založení kvasu, 17.9.2013
Ačkoli je letošní úroda meruňek dílem již v lahvích, dílem ještě větrá v demižonu, při kontrole jestli se nedá udělat něco ještě lépe, jsem na netu narazil na nabídku enzymu Trenolin buket používaného ve vinařství  Máte s ním nebo jemu... celý příspěvek >
Domácí víno - základní problémy, 15.9.2013
Někdy se zadaří ale vylíval nebo pálil víno v pálenici každý vinař. Možná se Vám v budoucnu můžou hodit i stránky o nemocech.     j.c.
Domácí víno - základní problémy, 15.9.2013
Rozkvašení bude mírně tlumit síra, pravděpodobně i nezavíněná místnost a odstranění kalů na kterých se kvasinky rády drží. Dejte tomu čas, v uvedené teplotě 2-3 dny, nejdýl týden. Nejdřív dojde k mírnému přikalení, poté vzniknou viditelná... celý příspěvek >
Domácí víno - základní problémy, 15.9.2013 Obsahuje fotku
Uff, vědět že jde o 30 litrů tak bych poradil vynechat veškeré odkalování i živné soli a v podobě burčáku to sprovodil ze světa s maminou nebo několika kamarády.   :) Po nastartování bouřlivého kvašení všechno co zbyde :)  bych... celý příspěvek >
Domácí víno - základní problémy, 14.9.2013
Větší vinaři nádobami s plovoucími víky, jako malovinař mikrotenem na hladině.     j.c.
Domácí víno - základní problémy, 14.9.2013
ok.         Pěkný pozdní sběr.     jedinou drobnou úpravu v postupu bych provedl v nasypání pyrosulfitu již do rmutu, potlačí případnou oxydaci.       Mostgelatine rozhodně ano.  :)    ... celý příspěvek >
Domácí víno - základní problémy, 14.9.2013
- Dobu macerování odhaduji podle teploty hrozů při sběru, obvykle nechávám 6 hodin, nejdýl přes noc. - Zasíření moštu podle zdravotního stavu hrozna, větší napadení bobulí botritidou by mělo znamenat zasíření rmutu nebo moštu, v chladnějším... celý příspěvek >
Domácí víno - základní problémy, 8.9.2013
Ze zadání vlákna tuším že je spousta věcí v postupu výroby spousta věcí provedena špatně a velmi spěcháte. Cesta vína od lisu po lahvování trvá obvykle 2 roky i víc, víno prochází procesy stačení, filtrace, ůpravě bílkovin.ad... Na netu jsou o výrobě... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika