|
Je už čas na výsev?, 24.2.2014 Během března snad ještě ne. Já ale používám STOMP. |
 |
Jaké pařeniště?, 10.2.2014 Nemáte zač. Myslím, že když se s ním bude slušně zacházet, tak chvíli vydrží. Na zimu ho dám domů. Skládat ho nemusím. Ale koukal jsem, že některá mají místo hliníku pozinkovaný plech. Tak raději ten hliník. Kvůli reznutí. |
 |
|
 |
Rez hrušňová - náhrada za Baycor, 7.2.2014 Jestli byla infekce masivní, tak samotné Dithane nemusí spolehlivě účinkovat. Lepší by bylo Dithane + azol nebo strobilurin.Tedy Dithane + Talent nebo Topas. Nebo Dithane + Discus nebo Zato. |
 |
Rez hrušňová - náhrada za Baycor, 3.2.2014 Metodiky ochrany zahradních plodin - internetové vydání.
Pěkné!
|
 |
Kdy plánujete letos stříhat víno?, 3.2.2014 Několikacentimetrové "kýpte" jsou u mně v pohodě. Sousedi tomu rozumí, jako koza petrželi. |
 |
Moje nové tekvice 2014, 24.1.2014 Bodeť! |
 |
Moje nové tekvice 2014, 24.1.2014 Ten kompot jsme asi ochutnali a potom ho už nikdo nikdy nejedl. |
 |
Leze česnek, 20.1.2014 Včera jsem koukal, že česnek Unikát od podzimu žádná změna, jen nepatrně kouká. Cibule je vyšší, ale taky od podzimu žádná změna. |
 |
Hrušeň písečná - sortiment a uskladnění, 20.1.2014 Minulý rok jsem vysadil Kumt Ghant Chu. Má být velmi pozdní. Vycházel jsem z toho, že v září a říjnu je jiných hrušek a i ostatního ovoce ke konzumaci hodně. Uvidím, co skladovatelnost. |
 |
Meruňky, monilioza 2014, 13.1.2014 Já ještě Baycor mám, pak budu používat Talent. |
 |
|
 |
Zimní postřik jádrovin Nitrosanem 25, 13.1.2014 Masai už byl v minulém roce k dostání na agromanuálu. 100 g za 520,-. Je ale jen na svilušky, ne na hálčivce, vlnovníky a roztočíka... |
 |
Leze česnek, 13.1.2014 Není to nějak moc crcání kolem česneku? Vždyť to není nějaká citlivka! |
 |
Pohlubte se, co jste dnes stihli na své zahradě, 6.1.2014 I když + či - 40°C u nás také není neobvyklé. Naši jézeďáci už řežou, američtí holt ne. Ale já takhle časně řežu často, a bez problémů. |
 |
Hořká pihovitost, 6.1.2014 Tak vápenná voda při pokojové teplotě je 0,15 % roztok hydroxidu vápenatého ve vodě. |
 |
Síran, sůl, 4.12.2013 Ve 40% draselné soli je tedy 3 % Na, čili NaCl tam bude víc. Chlor je těžký, takže třeba 10 % chloridu sodného /hrubým odhadem/. Pak tam je síran a hořečnaté ionty. Čili maglajs chloridů a síranů K, Na a Mg. |
 |