|
Rouby - termín odběru a podmínky pro skladování, 4.12.2013 Dneska má svátek Barbora. Je to nejen termín pro odběr větví z ovocných stromů pro předvídání vdavekchtivosti děvčat, ale i první termín obecně uvažovaný k odběru roubů. To jak vybírat rouby necháme na samostatné vlákno. Tady bych se chtěl dozvědět... celý příspěvek > |
 |
Listovka, 4.12.2013 Nedokázal bych definovat co je pravá listovka a co humus vzniklý aerobním rozpadem listí. Nebudu spekulovat nakolik k tomu pořebuji žížaly (vermikompost) a nakolik je očkování houbami v růžovém záhonu to správné...
Pro určité aplikace potřebujeme... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vapka netlakuje, 4.12.2013 zkontroloval bych sací stranu, aby část průtoku nešla zpět na úkor tlaku. |
 |
Královna hertenzie, 4.12.2013 Ve školkách cizosprašné višně s vroubovaným opylovačem nedělají z praktického hlediska. Je vždy lepší mít stromky dva samostatné. Já mám višně 3 a to Favorit, Meteor a Bõtermõ. Protože stará Favorit dožívá, mám nyní záložní stromek... celý příspěvek > |
 |
Brousek, bruska, aj. - Jak ostříte a je pro Vás dobře připravené nářadí důležité?, 3.12.2013 Nepotřebuji, aby mi kovář dělal z motyčky dláto, stačí když upraví materiál kovaný lisem a s vlastnostmi stejnými u oka i na ostří tak, že oko zůstane prožné a ostří bude mít vlastnosti "samoostřící". Stejně tak jdyž mi z ošoupaného krumpáče na... celý příspěvek > |
 |
Jikov 1447 DV VAPE, 3.12.2013 myslím si, že v původním návodu bylo, že jednotlivé dírky odpovídají oktanovým číslům užívaných benzínů 91, 95, 98. Tedy natural má mít prostřední. |
 |
Expanzní likvidátor hryzců - krtků Kieferle W2. Je učinný?, 3.12.2013 ... jestli ono to nebude tím, že průměrná doba po kterou lovec dokáže číhat je až dvě hodiny. Tedy jednoho krka ulovíte za dobu. která obsahuje jednu párnou a jednu nepárnou hodinu.
|
 |
Brousek, bruska, aj. - Jak ostříte a je pro Vás dobře připravené nářadí důležité?, 3.12.2013 Zdendo, máte pravdu, že název nebo číslo materiálu nikomu neprozradí, jestli ta sada brousků je ta správná a je-li lepší brousit nebo naklepávat,... Jestli mohu krumpáčem páčit či se k němu chovat jako k skleněnému. |
 |
Brousek, bruska, aj. - Jak ostříte a je pro Vás dobře připravené nářadí důležité?, 3.12.2013 Je dobré znát nějakého kováře, co vám příliš měkké čínské železo upraví jak vykováním, tak zakalením/popuštěním...
No na motyky a krumpáče není nutné používat obtahovací kameny, stačí rychlý kotouč brusky/rozbrušky... |
 |
Expanzní likvidátor hryzců - krtků Kieferle W2. Je učinný?, 2.12.2013 Dopadlo to jinak.
K 2 m vinné školky jsem přisázel do konce řádku 9 m podnoží pro roubování a očkování v dalším roce. M9, M26, mm106, kdoule,... marunke. |
 |
|
 |
H357XP presakuje mazací olej, 2.12.2013 Tak dlouho byla tetička nespokojenám že strýcova pila je ze spoda stále mastná, až ji nakonec koupil soused a po celé vsi se chlubil, jak je Máňa hloupá. Drobné průsaky při několikaměsíščním skladování jsou normální a stále máte možnost, olej z... celý příspěvek > |
 |
Roubování meruněk, 2.12.2013 No a nejstabilnější teplota/vlhkost je v sněhových oblastech je na povrchu zasněžené půdy. Pokud u pana doktora v prosinci nasněží a v únoru vyhrabe rouby zpod zbytků sněhu, tak opravdu má to nejejdnodušší a přitom spolehlivější než sklep s... celý příspěvek > |
 |
Expanzní likvidátor hryzců - krtků Kieferle W2. Je učinný?, 2.12.2013  Indikátor plasticity půdy si patentovat nedám, nevyřešil jsem základní problém, jak si udržet právě jeden indikátor na hektar. Takže bohužel naši silničáři budou nuceni zůstat u toho válení válečku ze soudržné zeminy a následné zjištění %ta vlhkosti.... celý příspěvek > |
 |
Roubování meruněk, 2.12.2013 Nejlepší teplota v ledničce pro skladování potravin je +6 až +8°C a na tuto teplotu ji má nastavenu i moje manželka. Pane Palo, blahopřeji Vám k úžasně tolerantní manželce, která Vám dovolila zabrat cca 1/5 běžné ledničky a ještě strpí přechlazené... celý příspěvek > |
 |
Královna hertenzie, 2.12.2013 Vrátíme se k tomu, že zakladatel/ka vlákna schání dvě konkrétní třešně, Podle evidence genových zdrojů udržuje genefond obou odrůd VŠUO Holovousy. Tam bych se dotázal na tel. 603 225 635 - Ing. František PAPRŠTEIN, CSc., kdo ji má konkrétně na... celý příspěvek > |
 |