|
Šeřík - dřevo?, 9.1.2014 s tím slabým, co není použitelné na řezbařinu, topit v krbu můžete, s tím silným taky...
Ale na uzení nepoužívat. Při hoření se uvolňuje kyselina octová a jiné aromatické látky, které nedají masu typickou chuť, ale bude hořkokyselé.
|
 |
Jaký štěpkovač mi doporučíte?, 8.1.2014 u drtičů (mám 3) zamačkávám do takových míst, kam by mohla zalézt špína a pryskyřice, mírně ohřátou kuličku z parafínu. Poslouží jako ta guma, dá se dotvarovat jakkoli a nemusím ji při "demontáži" šetřit a schovávat.
Trojramenný křížák používají... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jaký štěpkovač mi doporučíte?, 8.1.2014 No ale TORX-šroubováky se dají sehnat, jen musíte věděr jakou velikost (pokud nebudete kupovat celou sadu bitů do accu-šroubováku).
Brousím na pomalé brusce s brodivým kotoučem, ale výše zmíněný pilník bude taky dobrá volba neohřívající ostří při... celý příspěvek > |
 |
Jaký štěpkovač mi doporučíte?, 8.1.2014 já to přihazuji k čerstvému tlustému a ono se to drobné tak z 50% vylepší. |
 |
Nefunguje vysokotlaký čistič karcher, 8.1.2014  Zatímco u Karcheru jsou k dispozici pouze návody k obsluze (např. zde), tak u BOSCHe jsou kompletní rozkresky ND i s ceníky doporučených cen ND.
|
 |
Jaký štěpkovač mi doporučíte?, 8.1.2014 Taky lze ty rozhoužvené větvičky prohnat drtičem ještě jednou... |
 |
Jaký štěpkovač mi doporučíte?, 8.1.2014 Jsou v podstatě tři systémy zahradních drtičů.
Jde o to, co potřebujete zpracovávat. Pokud čisté dřevo na palivovou štěpku, pak nejlepší je válcový. Pokud to má být proutí, ale mírně znečištěné nebo s listím, pak je lepší s rotačním nožem (ale ať... celý příspěvek > |
 |
Nefunguje vysokotlaký čistič karcher, 8.1.2014 Tak teď to chce vzít měřák, odkrytovat a zjistit proměřením jestli je tlakový spínač sepnutý nebo rozepnutý.
V případě sepnutého pak měřit odpor na motoru. |
 |
Jakou odrůdu brambor doporučujete, 6.1.2014 Impala při přehnojení ledkovým dusíkem je občas tyky řídká jak BC. Sázím jí jen 8-12 hlíz na první týden sklizně, protože pak už jsou jiné VR brambory, které mi chuťově i konzistencí vyhovují. |
 |
Jak se zbavit včel?, 6.1.2014 Zkušený včelař vám poradí. Jednak jak umístit úly, aby ve výletovém úhlu nebyly "cizí zájmy" a jak případně i výletový úhel upravit. Pak Vám poradí jak vybrat včelstvo, aby to byly "hodné včely" (prý jsou s kulatějším zadečkem) co sice mají menší... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Přežijí mladé stromky letošní divnou zimu?, 6.1.2014 Stromky dle dotazu mají jedno vegetační období na trvalém stanovišti, tedy vliv střihu prodejcem je mimo stručnou odpověď.
Čerstvě vysazené stromky mejí porušené kořeny, proto se soustředí určitě na prokořeňování a tlak mízy na rašení mít... celý příspěvek > |
 |
Přežijí mladé stromky letošní divnou zimu?, 6.1.2014 ... tuším, že zpravidla Vám raší vrcholové pupeny, ale ty u paty letorostu zatím spí. Často jako záloha v obvyklém roce neobrazí nebo jen z části na plodonosný obrost. Při takovéto zimně jako je ta letošní je potřeba nechat stromky neostříhané co... celý příspěvek > |
 |
Sušené švestky, povidla, 6.1.2014 speciální trik je, že sklenice od počátku plnění až do konce konzumace je stále dnem dolů a otvorem nahoru.
|
 |
Pomoc při výběru bazénu, 5.1.2014 Světla vsazovaná do stěn jsou opravdu zdrojem problémů. viděl jsem u známých ledková světla vhazovaná do bazénu na dno, přichytávaná přísavkou nebo vsazovaná do plovoucího kroužku. Prostě značně variabilní. Akumulátorky se u nich nabíjely vložením... celý příspěvek > |
 |
Sušené švestky, povidla, 5.1.2014 Základní rozdíl je, že pravá povidla neobsahují přidaný cukr.
Přiznám se, děláme obojí. Jak pravá povidla (do širokých skleniček) tak i doslazenou imitaci povidel (do vysokých skleniček). Imitaci děláme většinou z pološvestek (katynka,... celý příspěvek > |
 |