|
Příspěvky uživatele - 220.186
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Čičorka a další jedovaté rostliny v píci, 9.5.2013 Tohle je sice pro zakrslé králíky, ale to je asi jedno ;-)) (čočorka tam není uvedena)
Jedovaté a nevhodné volně rostoucí rostliny
áron plamatý, bažanka vytrvalá, blatouch bahenní, bledule jarní, blín černý, bolehlav, česnek... celý příspěvek > |  | Maliny znicene herbicidom, 9.5.2013 Asi máte drátěný plot - nešlo by to ho něčím pokrýt (pokud by vám to nestínilo), aby byly rostliny trochu chráněné? Lída |  |
|  | Jaký jehličnan pěstovat ve velkém zahradním kvetináči?, 9.5.2013 Jehličnany a stálezelené rostliny je nutno zalévat i v zimě (při oblevě), protože i v zimě odpařují vodu. Otázka je, jak velký máte květináč, zda vám nepromrzl a nezmrzly kořeny. Je možné ho na zimu obalit třeba bublinkovou... celý příspěvek > |  | Rizkovani, 9.5.2013  Jabloně jsem řízkovat nikdy nezkoušela, myslím, že jsou lepší s podnoží. Ale většinu listnatých keřů, co mám na zahradě, mám buď z řízků, nebo jsem je řízkovala jiným zahrádkářům tímto způsobem (jasmíny, vajgélie, různé tavolníky, buddleiu... celý příspěvek > |  | Rizkovani, 8.5.2013 Dřevité řízky se používají také, ale spíš se sází těsně před zimou až po poslední očko do země, chytaly se mi hůře (kromě vinné révy stříhané a sázené počátkem března, ta téměř na 100%).
Okrasné keře mi lépe kořenily v tom červnu z polodřevitých... celý příspěvek > |  | Nevím si rady s touto nemocí, 8.5.2013 Souhlasím se Zuzanou a Wendy. Vlnovník napadá listy kolem střední žilky (a list se tolik nesvinuje), bejlomorka od okrajů listů, které křehnou. Lída |  | Identifikace trávy, 8.5.2013 O Stompu se tady kdysi zmiňoval KUKY, ale nevím už, v jaké souvislosti. S herbicidy osobně nemám zkušenost, na zahradě spíš používám motyčku a co možná se vyhýbám chemii (jen to nejnutnější). A když jsem jednou výjimečně chtěla herbicid použít,... celý příspěvek > |  | Identifikace trávy, 8.5.2013 Trávu v trávě herbicidem nezlikvidujete a ručně ji asi vytrhávat nebudete, ať se jmenuje jakkoliv. Lída |  | Virus pestrokvětosti tulipánu?, 8.5.2013  Také NEJSOU virózní:
|  | Virus pestrokvětosti tulipánu?, 8.5.2013  Neplašte se, nebude to tak horké :
Virová pestrokvětost tulipánu
Mezi nejčastější choroby tulipánu patří virová pestrokvětost, jejímž původcem je Tulip breaking virus (TBV). Pestrokvěté tulipány byly pravděpodobně dovezeny v 16. století do... celý příspěvek > |  |
|  | Jak na výchovný řez u třešně, 7.5.2013 Pravý výhon bych odstranila celý a levý bych vyrovnala ke kolíku. Určila bych si výšku budoucího kmene a připočetla 6 pupenů na korunku, zbytek ustřihla. Lída |  | Nemocná hruška, co s ní?, 7.5.2013 Vlnovník - roztoč, stříkat Omite, Talstar, Nissorun. Některé stromky už to mají ze školky. Také se mi to stalo - než jsem zjistila, o co jde, už nestálo za to stříkat... Příští rok už vlnovník na stromku nebyl (nebo se alespoň nijak... celý příspěvek > |  | Prosím o určení kytiček, 7.5.2013 2 a4 je smil, roste převisle, 5 také jsem spíš pro šalvěj, 7 nekvetoucí si myslím, že bude nějaká "kopretinka" nebo tak něco, jinak jako p.Josef. Polštářový flox, tráva Phalaris, šalvěj, mahonie i pachysandra jsou trvalky přezimující venku. z... celý příspěvek > |  | Co je to za květinu?, 6.5.2013  Pan Josef má pravdu, je to hořepník. Přikládám návod z netu:
Umístění Světlé místo, ne plné slunce. Teploty od 15 – 25 C.
Péče Během kvetení udržovat půdu vlhkou, hnojit každý týden. Nemlžit, snadno zahnívá. Po odkvětu se většinou... celý příspěvek > |  | Malý jehličnan do předzahrádky, jižní strana, 6.5.2013  Tak mne napadl Chamaecyparis pisifera 'Boulevard' (v 2-2,5, š 1-1,2m), Camaecyparis obtusa 'Nana gracilis' (v 1m) nebo 'Marian' (v 1-1,5m), Picea pungens 'Montgomery'(v 1,5m) nebo 'blue Diamond'(v 2,5m). Ale osobně bych dala přednost jalovci (snáší... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|