|
Příspěvky uživatele - 200.142
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Příprava půdy před založením sadu, 8.7.2014 A můžu se zeptat, jakou úpravu půdy jste dělal před výsadbou? Nebo jste sadil přímo? |  | Příprava půdy před založením sadu, 19.6.2014 Na tom pozemku hospodaří malý rolník. Vím, že lepší je rozorat louku, ale nic takového nemám k dispozici, nechám tedy půdu spoň odpočinout, bude tam vojtěška a poté dojde k výsadbě. |  |
|  | Příprava půdy před založením sadu, 19.6.2014 Jo tomu rozumím, ale když tam bude ta vojtěška 2 roky před výsadbou, tak ji taky můžu mulčovat ne? |  | Příprava půdy před založením sadu, 18.6.2014 Takže i tu vojtěšku teda mulčovat a nechat normálně ležet, aby se rozložila? |  | Příprava půdy před založením sadu, 17.6.2014 Tak závlahu budu řešit, neříkám, že je to suchý pozemek, ale například v současné době zalévat stromky musím, léto bývá celkem suché.
No vyzkouším myrobalán, ikdyž chci zkusit i wagenheimovu nebo St. Julien podnož. Ty prý mají menší růst. |  | Příprava půdy před založením sadu, 17.6.2014 Takže jestli tomu dobře rozumím, tak tu vojtěšku mám jen séct a to posečené dát pryč? Jako že tu půdu obohatí svými kořeny? |  | Příprava půdy před založením sadu, 17.6.2014 A nebrala by vojtěška mladým stromkům vláhu? Ten hnůj je uložený na hromadě u stáje, to nestačí? |  | Příprava půdy před založením sadu, 17.6.2014 No a jak poznám suchý pozemek, u nás je průměr ročních srážek 630 mm zhruba, to si myslím, že je dost, takže suchý asi nebude. Ale určitě se nejedná o nějaký zamokřený pozemek.
|  | Příprava půdy před založením sadu, 16.6.2014 Tak zatím je to jen takový malý sad, cca 2000 m2, tady si to vyzkouším a potom mám v záloze několik hektarů. No chtěl bych meruňky a švestky. Podnože St. Julien nebo Wagenheimova, možná myrobalán. Závlahu bych u tohotomalého pozemku řešil buď... celý příspěvek > |  | Příprava půdy před založením sadu, 16.6.2014 Tak předtím to bylo normálně obdělávané pole, poslední roky ale nehnojené hnojem a pěstovaná pšenice po sobě, takže i proto bych chtěl, aby se do půdy dostaly napřed nějaké živiny. Profil půdy je hlinitá strřeně těžká půda na pomezí černo a hnědozemě... celý příspěvek > |  |
|  | Příprava půdy před založením sadu, 16.6.2014 Dobrý den, mám dotaz ohledně přípravy půdy před založením ovocného sadu. Nevím přesně jak na to, potřeboval bych poradit. Co jsem se díval a četl jsem, tak mám začít cca 3 roky předem. Jedná se o pozemek, kde se nyní nachází zasetá pšenice, takže po... celý příspěvek > |  | Co je to z višní?, 27.5.2014 No řekl bych, ač nejsem znalec, že se jedná o moniliózu. |  | Jak ochránit stromky proti okusu, 26.5.2014 Dobře, ale když ožírají korunky, tak nepomůže ani tento tubus, to je ochrana kmínku ne? Asi nejlepší je fakt oplotit sad a je to. |  | Je to monilia?, 24.5.2014 Jen jestli to správně chápu, vy stříkáte i zasazené stromky proti monilioze? A ještě jsem se chtěl zeptat, ty opakované postřiky Baycorem, to znamená kolik postřiků a po jaké době? Děkuji |  | Mráz - malé plůdky meruněk, 20.5.2014  Bergeron :-) |  |
 |
|
|
|