|
Příspěvky uživatele - 179.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Topfive, 30.8.2014 Samo-cizoopelivost nemá smysl řešit, když v okolí nějaké slivoně rostou.Pyl se větrem, hmyzem,opylovači dostane tam kam má.Někdo tomu přikládá mnohem větší důraz, než je potřeba.Myslím si, že Topfive je samosprašná. |  | Upozornění všem majitelům sekaček pil a dalších přístrojů, 30.8.2014 ale jen, že z místa, kde jste dopňovali PHM se má odejít cca 3 m a až tam startovat...
1)Takže,...před začátkem práce se sekačkou po naplnění nádrže u sekačky benzínem, mám podle Vás poodjet cca 3m na jiné místo, a až pak startovat?...proč,... celý příspěvek > |  |
|  | Topfive, 29.8.2014 Promiňte, ale srovnávat tyto dvě odrůdy je jako srovnávat Burlat s Kordií.Katinka je ranná švestka, a ve své době zralosti se jí jen málo odrůd vyrovná, a kde je touto dobou Hanita?...na houbách, zraje později.Pokud by obě dozrály ve stejnou dobu, a... celý příspěvek > |  | Odrůdová banka, očkování, stromek vlastní výroby, 29.8.2014  Ze všech loňských oček přežily zimu tři, a z nich pouhé jedno se zdárně ujalo, a nyní pokračuje dál.Letos jsem vypěstoval z pecky 14 broskvoňových semenáčků, kterým se daří, a některé(4ks.) nyní mají na výšku něco okolo 100-150cm, a dosáhly 1.5cm... celý příspěvek > |  | Dýně - jak ovlivnit velikost plodů, 29.8.2014 Zahrádkář 10/2013.Říkají, že postup je jednoduchý...
Nakrájet, zalít studenou vodou se dvěma citrony, odležet,druhý den vodu slít, nechat okapat, prosypat krystálovým cukrem, přidat šťávu s citronu, hrst oloupaného zázvoru, dýňové kostičky pustí... celý příspěvek > |  | Červenání listů broskvoně, 29.8.2014 Jestli je Chomutovsko široký pojem, tak i naše zahrada je široký pojem,s převýšením cca 3m.Najdou se na ní místa více zasaditá s navážkou stavebních cihel, omítky,zeminy u zdi,...na dvou místech byly dřív 2 vápenky ...přímo nad jednou z nich pěstuju... celý příspěvek > |  | Praskají švestky, 28.8.2014 Zatímco velkoplodé Jojo zatím nepraská, ani Hanita né, tak plody velkoplodé Čačanské rodné praskat právě začaly,a začaly první plody padat.Během minulého týdne,ještě před praskáním plodů,mezi dvěma dešti na vysokém žebříku provedl dva postřiky... celý příspěvek > |  | Rez hrušňová - vím jak na ní, 28.8.2014 Zřejmě Jalovec obecný (Juniperus communis). |  | Topfive, 28.8.2014 Letos jsem měl tak jako loni do dvaceti plodů na stromku.Ale mohu Vás ujistit, že letos ani jeden plod sám od sebe nespadl-všechny, včetně několika červivých jsem musel utrhnout.Na stromku jsou v tuto dobu poslední tři.Plody mají černomodrou slupku,... celý příspěvek > |  | Dýně - jak ovlivnit velikost plodů, 28.8.2014 Kompoty moc nejím,...a ty dýňové už vůbec né.Mnohem více si v zimě pochutnám na sušeném ovoci, hlavně švestkách, a v poslední době právě na kandované dýni, kteří směle konkurují čokoládě, perníkovým tyčinkám, a jiným pochutinám k televizi.Navíc je to... celý příspěvek > |  |
|  | Rez hrušňová - vím jak na ní, 28.8.2014 Jalovec mám na zahradě, přesto mě rez hrušnová ve spánku nestraší.Na plodech není, listy sem tam oranžový flíček.Mnohem větším strašákem pro některé moje nerezistentní odrůdy hrušek je strupovitost.Na strupech slupka praská,a ničí je druhotné... celý příspěvek > |  | Červenání listů broskvoně, 28.8.2014 Zajímalo by mě, kde je psáno, že půda pod touto broskvoní vykazuje přebytek uhličitanu vápenatéhoCaCO3?Já jsem to z obrázku nijak nepoznal, a pošeptám Vám moji zatím nevyřčenou hypotézu.Protože půdní rozbor nemám, podle kterého bych se řídil,... celý příspěvek > |  | Červenání listů broskvoně, 28.8.2014 Děkuji za vysvětlení systému motýlku.
Kompost je všestranně výhodný, dodá biogenní složku, která podpoří půdní život, zvláště život žížal.Syntetika je nahrážka,která kompost plně nikdy nenahradí.Žížala provzdušní nejbližší okolí stromku,a prostor... celý příspěvek > |  | Červenání listů broskvoně, 28.8.2014 Tak to Vám velice rád vysvětlím, jelikož se v tom orientuji.
Jakýkoli stromek broskvoně můžete hnojit vyváženým hnojivem pro broskvoně, to jest takovým, ve kterém jsou všechny prvky zastoupeny v přijatelné míře v dostatečném množství pro výživu... celý příspěvek > |  | Červenání listů broskvoně, 28.8.2014 On příjem živin može blokovat i nedostatek vody, jako transpostního média.
Tak v tom s Vámi souhlasím, a dodal bych ještě jílovité struktůry, které jsou zmíněny v prvním příspěvku, nebo míra utužení půdy i když je okolní mísa nakypřená, a jiné... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|