Příspěvky uživatele - 82.212

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jakou odrůdu, 15.1.2013
Do studenější polohy bych ze zimních odrůd jabloní určitě doporučil Angold. Nedoporučoval bych však Otavu. Ta potřebuje teplejší stanoviště, spíš slaběji rostoucí podnož a je zde veliké nebezpečí namrzání ve dřevě, protože letorosty nestačí plně... celý příspěvek >
Výsledky degustace 30.11.2011 v ÚKZÚZ stanice Lysice, 15.1.2013
Díky za tu tabulku. Vidím, že se Melroze stále drží. A nepřekvapuje mě umístění Fragrance. Mě však zajímá především Andera, dosud mi její plody vždy zmrzly. A vidím, že si své místo také drží. Také bych uvítal více střížovických odrůd. Ale oni... celý příspěvek >
Výsledky degustace 30.11.2011 v ÚKZÚZ stanice Lysice, 14.1.2013
Jestli jste, p. Stano, myslel Fragranci, tak máte zřejmě pravdu. Také si myslím, že potřebuje teplé stanoviště. Chtěl bych se zeptat diskutujících, zda už někdo zná výsledky degustace v Hořicích, z počátku letošního ledna. Díky.
Hanita na St. Julien ako štíhle vreteno?, 13.1.2013
Ano, Hanitu na podnoži St.Julien lze tvarovat do štíhlého vřetene.
Spartan, 10.1.2013
Nejsem sice sadař Vlada, ale po vyčištění poraněného místa toto postříkáte Kuprikolem a následně zamáznete voskem nebo stromovým balzámem. Setkal jsem se i s ovocnáři, kteří zamíchají Kuprikol přímo do balzámu a potom ránu zatřou.
Plíživá vytrvalost starých odrůd, 10.1.2013
Jestli někdo chce uspořádat degustaci jablek, musí se spojit s dalšími malopěstiteli a uskutečnit ji a zaplatit náklady. Tady jsou asi nejvhodnější zahrádkářské organizace. A nikdo jim nebude říkat, které odrůdy mají do hodnocení zařadit. Protože... celý příspěvek >
Plíživá vytrvalost starých odrůd, 9.1.2013
Ohledně starých a nových odrůd se připojuji k p. Mittwochovi i Vysloužilovi. Přiznám se, že jsem úplně přesně nepochopil příspěvek p.Wimpiho, stává se někdy, že mám " delší vedení" (říkává moje žena). Celý svůj profesní život jsem byl zvyklý... celý příspěvek >
Strupovitost jabloní, 9.1.2013
Ano je. Houbové choroby byly vždy, ale jejich silný vzestup začal před 20-30 lety. A netýká se to jen ovocných dřevin, ale také zeleniny, polních plodin a okrasných rostlin, lesních dřevin atd.
Výsledky degustace 30.11.2011 v ÚKZÚZ stanice Lysice, 4.1.2013
K degustacím snad poslední připomínku. Srovnáme-li jejich výsledky za posledních pár let, zjistíme často, že odrůda, která se úmístila v daném hodnocení na předním místě, při jiné degustaci skončila někde na konci. A nemusí to být jen termínem... celý příspěvek >
Výsledky degustace 30.11.2011 v ÚKZÚZ stanice Lysice, 4.1.2013
Mne také překvapilo hodnocení Jonagoldů. Dostaly nízké hodnocení chuti a šťavnatosti. Kdyby to byly plody od nás, z Podkrkonoší, ještě bych to bral. Ale z oblasti Uh. Ostrohu? I když já nemám se šťavnatostí a chutí svých Jonagoldů problém.
Spartan, 3.1.2013
Pomohl by, mimo jiné, postřik fungicidy. Nejdůležitější je období od fáze myšího ouška, do doby po odkvětu.
Podivná červivost u Leny, 3.1.2013
Molovky patří mezi nepravidelně se vyskytující škůdce. Kdo ošetřuje proti pilatce jablečné a zejména proti obaleči, tak se s poškozením molovkou nesetká. V naší oblasti pamatuji největší kalamitní výskyt v roce 1993. Tam, kde se neošetřovalo, byl... celý příspěvek >
Angold, Andego, Antonovka, 1.1.2013
I u mne, letošní květnový mráz plody Andega nepoškodil, na rozdíl od řady dalších vřeten. Už jsem psal, že plody jsou velké, kuželovitého až válcovitého tvaru, žlutozelené s načervenalým líčkem a dost šťavnaté. Barvou i tvarem se od Angoldu... celý příspěvek >
Nová podnož pro slivoně a meruňky, 29.12.2012
Stromky na Krymsk byly vysazeny teprve loni, takže dosud úroda nebyla. Letos jsem je zaléval přes husí krky pouze jednou, protože delší sucho nebylo. Pod všema stromkama udržuji úhor se slabou vrstvou humusového mulče proti výparu. Základní hnojení... celý příspěvek >
Oulinská a Zelená - opylení, 28.12.2012
Podnož ZR nevyžaduje oporu (ale v prvních asi 4 letech ano) a roste o něco bujněji než St. Julien. Devítiletá Stanley na ZR stále roste jako divá.
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika