|
Příspěvky uživatele - 82.212
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Prasklé broskve, 15.2.2013 Praskání třešní je nejvíce spojeno se střídáním dešťů a teplých slunečních dní. S bórem to většinou nesouvisí. Tržní pěstitelé třešní aplikují před sklizní, v době nalévání plodů, fungicid proti moniliové hnilobě, např. Teldor ( OL jen 3 dny) a tím... celý příspěvek > |  | Prasklé broskve, 15.2.2013 Souhlasím s Janem, že po dlouhém období sucha a následné vydatné zálivce, či vydatných deštích, mohou plody praskat. Ale nedostatek bóru to způsobuje také a nemusí se projevit každý rok. A nemusí ho být zrovna úplný nedostatek v půdě. Mohou... celý příspěvek > |  |
|  | Trpí goldstar pihovitostí?, 15.2.2013 Ty slepičince by neměly nijak zvlášť vadit, zvláště na tom podkopníku A2. Navíc slepičinec obsahuje i vápník. |  | Aby hrušen nekvetla, 13.2.2013 Ten motorový rosič a postřikovač je jedno a to samé. Záleží na použitém adapteru. Můžete s ním třeba ošetřovat trávník, nebo velmi vysoké stromy. Každá firma k takovémuto postřikovači nabízí celou škalu příslušenství. Záleží na typu a ceně. Cena... celý příspěvek > |  | Aby hrušen nekvetla, 13.2.2013 Zeť má pod takovou hrušní postavený altán, tak vím, co to obnáší.Hrušeň často zmlazuje, pomůže to jen částečně.
Zabránit kvetení hrušně lze obtížně. K chemické probírce malých plůdků na začátku června někdy používají ovocnáři přípravek Rhodofix.... celý příspěvek > |  | Mýtus Strýmka, 13.2.2013 Ještě k tomu Loháku.
Byly to opravdu mohutné stromy a velice úrodné. Ačkoli jsem nikdy neviděl, že by je někdo prořezával, plody byly středně až více veliké a dost šťavnaté. Barva plodů byla zelená, z větší části překrytá červenou, ve formě... celý příspěvek > |  | Mýtus Strýmka, 13.2.2013 S odrůdou Vtelenské jsem se, bohužel, nesetkal a ani o ní neslyšel. Já pocházím z jižní části Jičínska a zde měl i svou zahradu tchán a říkal jí štěpnice.
Jinak na Mladoboleslavsku a Mělnicku je hned několik obcí, které mají v názvu Vtelno. Např.... celý příspěvek > |  | Mýtus Strýmka, 12.2.2013 Pocházím z Jičínska, a tak si myslím, že tu červenou Strýmku jsme měli u pole na mezi. Tu jsem vzpomínal v souvislosti s dětstvím.
Strýmka u tchána měla plody větší, ale méně vybarvené.
Souhlasím s p. Fidlou, že znám ještě kyselejší odrůdu, a... celý příspěvek > |  | Mýtus Strýmka, 11.2.2013 Také nechci nikomu nic znechucovat, ani šířit mýty. Strýmku jsme nejedli ani jako děti v 50. letech, a to jsme tenkrát snědli ledacos.
Potom ji měl ještě tchán na zahradě a pokud plody neoklepal a neprodal do výkupny, ale uskladnil je, tak je ve... celý příspěvek > |  | Rez hrušňová - vím jak na ní, 10.2.2013 Protože se zde problematika rzi hrušńové opět nastolila, připojím se svou zkušeností z loňského září. Opět to byla rez na hrušni u mé příbuzné, o které jsem zde již psal. Strom byl úplně zubožený, nejen, že byla zničena listová plocha, byla... celý příspěvek > |  |
|  | Šampion a Rubín, 9.2.2013 Odrůda Hana se velmi špatně tvaruje, dost nesnadno se tvaruje i Rajka. Ale u volného tvaru koruny čtvrtkmenu to třeba bude snazší.
|  | Hanita na St. Julien ako štíhle vreteno?, 25.1.2013 Nebojte se, půjde to. I v případě přerůstání na dobrých půdách lze tu výšku 2,5-3m udržet. Ale vyžaduje to letní řez.
|  | Neznáme jablko, 24.1.2013 Mně to připomíná Rubín. |  | Výsledky degustace 30.11.2011 v ÚKZÚZ stanice Lysice, 23.1.2013 Ano, souhlasím s p. Wimpim i Mittwochem. Rozhodující je, z jaké oblasti a z jakého stanoviště byla odrůda sklizena.
Fuji i Breaburn jsem měl možnost získat ze zahraničí, ale dnes jsem rád, že jsem tak neučinil. Po většinu let by to u mne bylo... celý příspěvek > |  | Strupovitost jabloní, 20.1.2013 Už tady bylo několikráte připomenuto, že k silnému vzestupu spór plísní v ovzduší došlo v důsledku odsíření velkých tepelných zdrojů a také k přechodu vytápění obytných domů z uhlí na plyn a pod.
Síra nechybí jen v ovzduší , ale i v půdě. Proto... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|