|
Příspěvky uživatele - 82.212
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Je to pilatka?, 6.5.2013 Stále si myslím, že se nejedná o pilatku švestkovou ani žlutou.
Ta vosička klade vajíčka do kapsiček v kališních lístcích při dokvétání. A trvá, myslím, asi 3-4 dny, kdy se začnou líhnout miniaturní larvičky Na každý květ připadá jedno vajíčko a... celý příspěvek > |  | Kdy stříkat švestku?, 5.5.2013 No, toto jsem kdysi dávno udělal u Lepotice. Věděl jsem, že za pár dní nebudu na to ošetření mít z pracovních důvodů čas. Postříkal jsem ihned po rozkvětu, pozdě večer, Reldanem. Strom bohatě kvetl, ale potom na něm byly 3, slovy tři,... celý příspěvek > |  |
|  | Je to pilatka?, 5.5.2013 Květopas ani pilatka toto nedělá. Připadá mi to jako poškození po postřiku nějakým pesticidem, příp. listovým hnojivem.
|  | Výsadba třešně VAN, 5.5.2013 Já bych Vám doporučil oba krajní výhony hluboce zakrátit nad prvním vyrašeným pupenem směřujícím ven z korunky. Na prostřením výhonu (budoucí terminál) napočítejte od místa rozvětvení 4 zdravé pupeny a nad tím čtvrtým ho ustříhněte. Všechny... celý příspěvek > |  | Jak vám plodí už starší sloupové jabloně?, 5.5.2013 Můj 6-letý Sonet měl loni násadu velmi pěknou, část plůdků zmrzla, část byla poškozena, kvalitních byla asi třetina.
Letos nemá, myslím, poupě žádné, ale přesně to teď nevím. |  | Řez třešně, 3.5.2013 Omlouvám se. Na prvním obrázku kvete Burlat, nikoli Kordie. Pro mě je vložit sem obrázky problém, tak mi to dělá vnuk a spletl to. |  | Řez třešně, 3.5.2013  Na 1. máje jsem dokončil řez peckovin. Na prvním obrázku je osmileté vřeteno třesně Burlat. Výška asi 3 m a šířka do 2 m.
Na dalším obrázku je problematické vřeteno desetiletého Těchlovanu. Vlevo je osmileté vřeteno Kordie, obě odrůdy jsou na... celý příspěvek > |  | Rozpoznávanie kvetných pukov, 3.5.2013 Ano, mně se stalo to samé. Po loňské vysoké úrodě Angoldu, Jonagoredu a Jonalordu v současné době (u mě zelené až růžové poupě) dělám na těchto vřetenech už druhý opravný řez. Především na konci výhonů, ani ve fázi rašení, jsem úplně nepoznal, že tam... celý příspěvek > |  | Postrik proti pilatce, 2.5.2013 To se divím, že na mšice vám funguje a na pilatku ne. V těch okolních chmelnicích se hubí přeci hlavně mšice a pak ještě jeden škůdce, na který si teď zrovna nevzpomenu.
Čili ty vaše mšice by mohly mít asi k Mospilanu získanou nějakou rezistenci,... celý příspěvek > |  | Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 2.5.2013 V tom s vámi, pane Mikeši, souhlasím.Jeden z příkladů. Syntetické pyretroidy, namátkou Decis, Karate, ničí v ovocných výsadbách predátory škodlivého hmyzu. Ale ty samé účinky mají i přírodní pyretriny.
Nebo strobiruliny. Někdy v 60. letech... celý příspěvek > |  |
|  | Postrik proti pilatce, 1.5.2013 Tryska pokud možno nejjemnější a raději vyšší tlak, aby byla co nejlepší pokryvnost. Jak už jsem psal v jiném vláknu, postřiková jícha by neměla stékat z listů. Ta koncentrace 2 ml Calypsa na 10 l vody je správná. |  | Opylení třešně, 1.5.2013 Nevím přesně, jak se ta ves píše. Je to u Všestar, takhle na kopci. |  | Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 1.5.2013 Podle informací, které zatím mám, se v EU jednalo o zákazu používání novějších insekticidů ze skupiny neonikotinoidů. U nás jsou těmi nejvíce používanými přípravky Calypso, Biscaya, Mospilan, Actara, Proteus.
V ovocnářství používané Calypso a... celý příspěvek > |  | Opylení třešně, 30.4.2013 No, to musí vědět tazatel, záleží odkud je. Ty uschlé větvičky by měl vidět.
Já jsem měl loni a podobně předloni, radost, že mi po letech nezmrzly květy meruňky ani dalších peckovin a pak mi kompletně zmrzly v květnu všechny plody peckovin. Loni... celý příspěvek > |  | Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 30.4.2013 Účinná látka 2,4D, to je kyselina dichlorfenoxyoctová se vyráběla po celém světě dávno před Spolanou. Patří totiž spolu s dalšími fenoxykyselinami k těm levným herbicidům. V Evropě je vyráběla firma Rhone-Poulenc (Desormone liquid), BASF (U Fluidy) a... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|