|
Rajčata ven?, 29.4.2013 Tak jsem nahlídl do předpovědi a od 2.5. do 7.5. má každý den chcát, chcát a chcát, to bude tak akorát na práci ve skleníku. Dnes jsem konečně vysadil první dvě "vlaštovky" do kýblů a doufám že už je nebudu muset ramovat někam pod střechu. |
 |
Banánovníky začínají usychat, 28.4.2013 Vypiplal jsem ho ze semínka a odnože zatím nemá, tlačí na další nový list, zablešený už není bo jsem ho poumýval postřikem proti svilušce, bohužel napadení jsem zjistil až pozdě. Dával jsem to uvadání za vinu ostrému sluníčku a horku v pokoji, až... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Problém s melonmi, 28.4.2013 Opatrně je vyjměte i s balem a dejte do větších květináčků a zasypejte tak aby čouhalo tak 2 cm stopky, a letnit, a letnit. |
 |
Banánovníky začínají usychat, 28.4.2013  Takhle mi ho chudáka zlikvidovaly svilušky. Dal jsem ho ven, postříkal a teď už má jen jeden list který navíc potrhal vítr. |
 |
Rajčata ven?, 28.4.2013 Klidně bych už dal nějaké zkušební vzorky na zahradu ven ale jsem v jednom kole a absolutně nestíhám, nemám ještě ani vše poryto. Ven jsem šoupl před barák jen jednu Sl. Děvočku a jedno Berry, nemám ani nic v květináčích, rajčata stěhuji ven ze... celý příspěvek > |
 |
Lilkoviště, 27.4.2013 Dávám je venku asi půl metru od sebe, ve skleníku rostou mohutněji a hlavně do výšky. Myslím že by se daly vyvazovat a vylamovat podobně jako rajčata nebo okurky. Ve skleníku je už nepěstuji protože je extremně napadají svilušky, dnes jsem vysazoval... celý příspěvek > |
 |
Rajče Principe Borghese, 25.4.2013 Já taky, a ten keříček měl asi dva metry. |
 |
Roubování melounů a okurek 2012, 25.4.2013 Pokud je něco špatně tak roub uvadá hned. |
 |
Rozkvétající broskvoně, 25.4.2013  Vypadá to nádherně... |
 |
Rajče Principe Borghese, 25.4.2013 Já pověsil nějaký ten trs na usušení ale dopadlo to špatně, rajčata neuschla ale spíš splesnivěla nebo se zgrcla a opadala. Na sušení venku u nás nejsou podmínky, hlavně noci byly chladné a VLHKÉ, což nejspíše v Itálii nemají. Letos už jsem tuto... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Lilkoviště, 24.4.2013  Dnes elektrická motyčka zpracovala záhon a o víkendu dám nějaké lilky ven do tunelu z bílé netkané. Vloni se mi tato metoda velmi osvědčila a lilky byly parádní, překonaly i třikrát i zmrzlé. Ve skleníku teď roste přísada moc rychle a chtěla by již... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2013), 24.4.2013  Odpoledne jsem udělal pár snímků. |
 |
Roubování melounů a okurek 2012, 24.4.2013 Vlhkost zhruba týden až deset dní, do doby než jsou vidět přírustky na roubu - melounu. Kolíček tam nechávám defacto až do výsadby, až začne růst, průběžně kontroluji a otáčím na stonku aby se "neotlačil". Rostlinky jsou zpočátku při neopatrné... celý příspěvek > |
 |
Zloutnouci listky u malych sazenicek rajcat, 24.4.2013 Plíseň to určitě není, navíc já na těch listech nic nevidím (zaostření fotky). Rajče je plevel a tak se nebojte že neporostou, jen je nesmíte přelívat pokud jsou takové malé a v malém kelímku, kde mají málo prostoru k životu. Nehnojit, nepřelívat,... celý příspěvek > |
 |
Roubování melounů a okurek 2012, 24.4.2013 Ne, není to ono, na roubování je fíkolistá. |
 |