|
Vytvořme společnou nazorovou degustaci starých odrud, 16.2.2012 Podle Malé pomologie č.1 odrůda Matčino (též zvaná Nonnetit) pochází z Ameriky z Boltonu ve státě Massachusetts. Podle knihy Pomologie od pana Otta Bočka (vydání r. 1957) je původ Matčina nejspíš ve Francii. Takže si můžeme vybrat. |
 |
Sloupovité x sloupcovité, 14.2.2012 Sloupovitá a sloupcovitá jabloň je totéž.
Kořenový odkopek někdy může vyrůstat z určitých typů podnoží. Většinou se toto podrůstání každoročně odřezává, ale lze získat i zakořeněný podnožový materiál. Pokud například máte sloupovitou jabloň... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vzdálenost stromů - opylovačů, 12.2.2012 Ve starší literatuře od rodičů (časopis Rádce r. 1965) jsem na šel článek, kde doporučují v lokalitách s malým množstvím včel přilákat tyto včely na opylení stromu tak, že každé ráno po dobu květu mlží postřikovačem kvetoucí stromy vodou smíchanou s... celý příspěvek > |
 |
Prosím o radu rozmnožení, 11.2.2012 A ty listy na tom vyhonku se berou jako nová rostlina |
 |
Prosím o radu rozmnožení, 11.2.2012  Dobrý den,
mám orchidej které na stonku začli růst listy jak je viděť na foto. Prosím o radu co s nimy, protože si myslím, že jak povyrostou tak zlomý stonek. Tak nevím zda je mám odstříhnout a zkusit zasadit, anebo je tam ponechat.
Děkuji... celý příspěvek > |
 |
Jakou benzínovou rotační sekačku?, 10.2.2012 Souhlasím, také mám dobré zkušenosti s tímto motorem. Narozdíl třeba od Tecumsehu. Ale otázkou, která sekačka má dobré šasi...
|
 |
Založení sadu - prosba o radu, 9.2.2012 Já kdybych měl místo na 50 stromů jabloní, tak bych si vysadil 40 různých odrůd jablek a pro zpestření jídelníčku bych volil i nějakou hrušku, třešni, meruňku, višni, ryngli, švestku…. Také zvažte, zda stihnete toto velké množství stromů po vysazení... celý příspěvek > |
 |
Roubovací kleště, 9.2.2012 Na těch italských stránkách jsou v nabídce celkem 3 typy různých roubovacích kleští. Škoda že není video i k těm dvěma dalším typům.
|
 |
Ruská zima, 8.2.2012 Pokud chcete aktuální počasí (tedy i teplotu) v mnoha různých městech ČR, tak je to na této stránce.
Pokud jste vinař (asi jo) a zajímá Vás suma aktivních teplot, tak to jsem pro celou ČR nikde nenašel (jen ojediněle se objevilo ve... celý příspěvek > |
 |
Ruská zima, 8.2.2012 Podrobně viz článek "Vznik velkých mrazů"
|
 |
|
 |
Ruská zima, 8.2.2012 Sněhová pokrývka sice přes den zvýší odrazivost zemského povrchu vůči slunečním paprskům, ale v noci působí sníh negativně tím, že dokáže při vyjasnění snižovat noční teploty. Povrch totiž vyzařuje více tepelného záření než kolik jej přijímá a tím... celý příspěvek > |
 |
Vytvořme společnou nazorovou degustaci starých odrud, 1.2.2012 Můj žebříček starých odrůd je tento : 1. Coxova, 2. Starking, 3. Matčino
Karel, jižní Morava |
 |
Redlove, 28.1.2012 Osobní zkušenost nemám. Dost informací najdete na lubera.com
V nabídce najdete asi 7 odrůd jablek Redlove s popisy včetně videa. Kdo neumí německy, tak webový prohlížeč Google Chrome orientačně přeloží.
|
 |
Knižní novinky, 27.1.2012 Zakoupil jsem knihu „ Účinná ochrana zahradních plodin „ (rok vydání 2011, nakladatelství Grada, autoři : Jaroslav Rod a Josef Horák, cena 219,- Kč) a mohu konstatovat, že konečně mám publikaci s komplexními informacemi o škůdcích, chorobách, vhodné... celý příspěvek > |
 |
Stará hrušeň - odrůda?, 24.1.2012  Mám na zahradě podobnou odrůdu letní hrušky (lokalita jižní Morava), která obvykle začíná zrát již od 25. července. Velikost plodů je asi 6 x 3 cm, stopka je dlouhá mírně zahnutá, slupka je tuhá a v době zralosti přechází ze zelené na žlutou a ze... celý příspěvek > |
 |