Příspěvky uživatele - 58.114

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak se šlechtí jabloně?, 13.6.2012
Než začnete vaše šlechtitelské pokusy, doporučuji vám zajímavou knihu Příběhy slavných odrůd (napsal Pavel Chobotský 1999). Někde v antikvariátu bude určitě k mání. 
Budeme dnes přikrývat?, 13.6.2012
Pro ty, kdo sledují pravidelně předpovědi počasí: objevil jsem zajímavé stránky na předpověd.
Ze stejného křížení mohou vznikat různé nové odrůdy. Např. křížením Golden Delicious x Coxova reneta vznikly odrůdy Desert, Denár, Šampion a Dukát. Nebo křížením odrůd Rubín x Vanda vznikly odrůdy Goldstar a Topaz. Takže každého šlechtitele vždy čeká... celý příspěvek >
Zkuste šlechtit jabloně na své zahradě amatérsky. Nejprve musíte získat pyl z poupěte zvolené odrůdy, které je se nachází ve fázi těsně před otevřením. Získané pestíky s pylem je třeba pozvolna vysušit (např. na teplém radiátoru na novinách) a cca... celý příspěvek >
Řezat či vykopat, 11.6.2012
Jestli se kmen stromu houpe, tím rozumím viklá, tak kořeny jsou buď ohryzané nebo uhnilé. Zkusil bych v části těsně u kmínku opatrně odkopat část zeminy a kontrolou kořenů zjistit o co jde.
Rybízová rajčata, 8.6.2012 Obsahuje fotku
...nevím, jak vložit dvě fotky součastně, tak ještě jedna..
Rybízová rajčata, 8.6.2012 Obsahuje fotku
Tak jsem udělala nějaké fotky. Rajčata zaštipuji, ale zdá se mi, že mají hodně velké listy, a tak nevím, jestli je nechat nebo ne. Spodní jsem už otrhala, aby šlo na květy sluníčko. Poznáte podle fotek, jaká je to odrůda? Děkuji.
Plody pod útokem obaleče, 1.6.2012 Obsahuje fotku
Já jsem našel nějaké poškozené plody - asi pilatka, není to ale kalamitní. Největší plod na snímku má průměr 15 mm.
Proč umírají malá kuřátka, 29.5.2012
Dobry den koupila sem si 1deni a 3deni kuratka pan je dal dohromady mela sem jich 25ks a uz 4umrela vubec nevim cim to je.jsu stoho nestastna.krmeni mame i vodu.bedna si myslim ze je akorat nebo maji mit hodne velkou?teprv zacinam mam poprve... celý příspěvek >
Ochrana rašící révy před májovými mrazíky, 25.5.2012
Před asi 10 - 12 lety byl v televizi zajímavý dokumentární pořad Putování za vínem, který uváděl Jan Vala. Pořad měl 20 dílů a v jednom z dílů byly záběry z nějaké vinice asi ve Francii, kde pás půdy pod řadami vinné révy byl pokrytý velkými... celý příspěvek >
Ohýbání větví, 20.5.2012
V červnu vám již nic nepokvete, ty zárodky květních pupenů se postupně vytvoří na ohnuté větvi během léta a vykvetou teprve příští rok 
Odplevelení pod stromky, 15.5.2012
Záleží na počtu - když těch stromků máte 10, tak rýč nebo motyka je ideální. Pokud jich máte třeba 50, tak se tímto způsobem už nadřete a jestli máte sad s více jak 100 stromy, tak při jejich odplevelování strávíte neúměrnou pracovní dobu a zkrátí se... celý příspěvek >
Rubín - mravenci a mušky nebo mšice, 14.5.2012
viz část slivoně, dotaz: Jak na mravence
Kvetoucí roub, 13.5.2012
Elise pochází z křížení Septer x Cox´s Orange Pippin. Plod na fotce jsem chutnal o vánocích a poznamenal jsem si, že má dužninu středně tvrdou, středně šťavnatou, chuť příjemně sladká (údaj o vůni jsem si bohužel nepoznamenal)
Kvetoucí roub, 12.5.2012 Obsahuje fotku
V loňském roce na jaře jsem získal roub jabloně Elise, který mně následně těsně po roubování vykvetl a plod jsem ponechal na výhonu zcela uzrát- viz foto.
Další diskuze:  1617181920>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika