Příspěvky uživatele - 58.114

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Opylení, 8.10.2012
Tak u nás na Vyškovsku bylo letos v létě vos a sršní docela dost, určitě více než vloni. Dozrávající letní hrušky na začátku srpna se nedaly přes den ani otrhat, jak tam bylo plno nepříjemné havěti a pohyb v okolí stromu byl na vlastní riziko. Musel... celý příspěvek >
Novinky jabloní 2012, 8.10.2012 Obsahuje fotku
Z Fytosu mě dnes přišel objednaný nový katalog odrůd a je tam i jabloň Minerva. 
Bohemia nepřekonaná, 28.9.2012
U nás na jižní Moravě sklízím každý rok Rubíny a Bohemie kolem 22. září
Založení trávníku, 27.9.2012
Zdravím, chystám se na jaře založit nový trávník a nejsem si jist jak postupovat. Na stávající terén (sečený, ale ne pěkný trávník), přijde z důvodu zvýšení terénu navézt asi 15 cm nové zeminy. Je nutné původní povrch porýt? Nebo nějakým způsobem... celý příspěvek >
Máte někdo zkušenost s odrůdou Ligol?, 27.9.2012
Také jsem nevěděl, kdy přesně jablka Ligol sklízet. Na polských webových stránkách (tam se hodně pěstuje) píší, že se má sklízet podle polohy koncem září až do poloviny října. Zde na jižní Moravě máme určitě tepleji než v Polsku, takže jsem ho... celý příspěvek >
Máte někdo zkušenost s odrůdou Ligol?, 25.9.2012 Obsahuje fotku
Mladý stromek jabloně Ligol na podnoži M 26 vysazený v r. 2009 letos poprvé zaplodil 5 ks obrovských nádherných plodů, které jsem dnes sklidil. Chuť zatím nevím, velikost každého jablka je na výšku i šířku mezi 80 – 90 mm a váha 240 – 305 gramů.
Otava a Rosana, 25.9.2012 Obsahuje fotku
Můj stromek Otavy na podnoži MM 106 je umístěný na celodenně plně osluněném stanovišti a vytváří takhle krásně vybarvené plody. Foto je z dnešního dne, lokalita Vyškov 230 m n.m.
Sparťan, 25.9.2012
Já jsem sklízel včera, lokalita Vyškov 230 m n.m.
Redlove, 24.9.2012
Pane Petře L., máte pravdu, Red Devil není sloupovitá, omlouvám se za chybu.
Redlove, 24.9.2012
Červeno-dužnaté jabloně typu Redlove (Era, Circe, Odysse aj.) nejsou sloupovité a velikost stromku závisí na použité podnoži - viz některá videa na stránkách firmy lubera.com. Takže když je naroubujete na podnož semenáče, tak vám vyroste velký strom,... celý příspěvek >
Líska na kmínku, 20.9.2012
Třeba by to nějaký zoolog odborně nazval zákonitou evolucí druhů v přímém přenosu.
Líska na kmínku, 20.9.2012 Obsahuje fotku
Dnes jsem na zahradě vyfotil nejnověji napadené plody hrušky Eriky strakapoudem. Zbývajících dosud nepoškozených asi 10 plodů jsem raději sklidil nebo za pár dní by tam nic nezbylo. Příští rok zkusím umístit poblíž stromu na plot nějakou maketu... celý příspěvek >
Kam odložiť kôstky broskýň na zimu?, 20.9.2012
Já pecku opatrně na podzim ve svěráku rozbiji a vlastní semínko dávám stratifikovat přes zimu do sklenice do mírně vlhkého písku do ledničky. Na jaře na přelomu března a dubna semínka většinou začínají klíčit, tak je vysévám. 
Líska na kmínku, 19.9.2012 Obsahuje fotku
Taky mám na některých místech zahrady hromádky prázdných skořápek lísky. Strakapouda na větvičce lískového keři jsem si i vyfotil (z dálky je kvalita horší). Jednou jsem těchto krásných ptáků vyplašil při mém příjezdu na zahradu při pastvě na lískách... celý příspěvek >
Líska na kmínku, 18.9.2012
Díky za odkaz, je to velice zajímavá a použná kniha. KB
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika