|
Ako Vám dozrievajú strapce?, 5.12.2011 Děkuji za nabídku, dovolím si ji využít. |
 |
Rajcata a pestovani v kyblu - jakou zeminu?, 5.12.2011 Já používám jakoukoliv slušnou zeminu která je k dispozici. Letos jsem míchal kompost s ornicí půl na půl, pokud je zemina těžká tak přidám i písek nebo koupený substrát. Umím taky vmíchat do zeminy trochu NPK a pro hnojení během vegetace používám... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Podzimní řez nově zasazených slivoní, 2.12.2011 Nejedná se přímo o řez slivoní ale chtěl bych se vetřít (za což se dopředu omlouvám) do tohoto tématu s dotazem. Mám mladé, celkem malé stromky a chci je přesadit, jeden je nektarinka z pecky a druhý je roubovanec Granny Smith. Předpokládám že bude... celý příspěvek > |
 |
Rajčata Kumoto, 2.12.2011  Tak jsem ho ochutnal ale jsem na rozpacích. Pro mne to rozhodně není sladké rajče (mám s čím porovnávat), po zakousnutí do něj má celkem prázdnou chuť typickou pro rajčata z velkovýroby s malou příchutí klasického černého rajčete, ostřejší... celý příspěvek > |
 |
Jaké pálivé papričky a jejic pěstování, 1.12.2011 Nejuniverzálnější budou pálivé hladkostěné papriky maďarského typu. Měl jsem je letos včetně Habanera, malých pálivých papriček neznámé mi odrůdy a odrůdy Peter Peper. Nesuším je v sušičce ale volně zavěšené na provázku a tady jsem pozoroval jak se... celý příspěvek > |
 |
Rajčata Kumoto, 1.12.2011 V Brně, tesco extra v heršpicích u dálnice, balení 4 ks Kumato - 10,- Kč, zítra bych je měl mít doma. Jiná možnost semen asi není. A co jste si vybral za odrůdy? |
 |
Rajčata Kumoto, 1.12.2011 Zrovinka pídím po plodech aby je vyzkoušel. Semena k prodeji nejsou a k nabídce semen této odrůdy na aukru nemám důvěru. Snad se mi podaří je někde sehnat. |
 |
Jaké pálivé papričky a jejic pěstování, 29.11.2011 Habanera na sušení nedoporučuji díky členitosti jejich povrchu, volte odrůdy s hladkým povrchem. |
 |
Prisvetlenie priesad, 28.11.2011 Vysloveně balkonové odrůdy vysévám začátkem ledna. |
 |
Nejchutnější rajčata, 24.11.2011  Pár ukázek pro nadcházející pečící a sušící sezonu. |
 |
|
 |
Nejchutnější rajčata, 24.11.2011  Měl by to být "Žlutý Gigant", na přiložené fotce vlevo nahoře. |
 |
Nejchutnější rajčata, 23.11.2011 Kupovaná jsou rovněž vynikající, s kaparou, v paprikovém oleji aj.. Hodně jsme pekli v létě dle tohoto postupu. I nyní se dá v různých akcích koupit např. odrůda ROMA (soudková) která je na pečení velmi vhodná. Ještě potřebuji ověřit nějaký postup... celý příspěvek > |
 |
Jaké pálivé papričky a jejic pěstování, 23.11.2011 Tak to bych volil odrůdu tohoto typu. |
 |
Jaké pálivé papričky a jejic pěstování, 23.11.2011 A jakou máte představu o jejich využití (sušení, nakládání, malé, velké)? Asi bych doporučil něco malého nebo menšího na usušení a něco většího na zavaření nebo pečení, ke konzumaci za syrova. |
 |
Nejchutnější rajčata, 23.11.2011 Pokud budete sušit rajčata při vysoké teplotě, což by se nad rozpáleným plechem mohlo stát, tak vám budou černat. Já si naopak myslím že 4 dny jsou super. O víkendu jsem sušil rajčata 2-3 dny v sušičce. |
 |