|
Jaký olej na mazani retezu do pily?, 3.1.2014 Napsal jste to velmi pěkně, máte mou pochvalu. Taky dík za typ na Mogul Alfa Bio, kouknu se na jeho ceny a složení (minimálně nemá ty aditiva pro mazání horkých pístních kroužků oproti M6A).
Moje věty proti tomu jsou výkřiky vytržené z... celý příspěvek > |
 |
Jaký olej na mazani retezu do pily?, 3.1.2014 No v přírodě u odbourávání olejů ani tak nezáleží na tom, jestli jsou minerálního nebo rostliného původu, ale na tom jak dobře se dispergují a následně zmýdelňují. V lese se tak děje navázáním na huminové kyseliny za přítomnosti vody. Tedy bioolej... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jaký olej na mazani retezu do pily?, 3.1.2014 Pro srovnání by jste si měl udělat to samé s kuchyňským olejem a fermeží k napouštění. Mělo by vám vyjít pořadí Fermež-kuchyňský-Bipol-Primol-M6A(D).
K polymeraci přispívá mimo oxidace i přítomnost znečištění. Tedy například u toho kdo střídá... celý příspěvek > |
 |
Sekačka z Lidlu, 3.1.2014 Tato má lamelovou spojku, pokud se jedá o model co jsem měl v ruce. Při velkých rovinných plochách ji nezničíte, ale při potřebě kličkovat mezi stromky a keříky v závislosti na době a četnosti trvání prokluzu lamel tyto vydrží po celou dobu záruční... celý příspěvek > |
 |
Nemohu se rozhodnout mezi Shindaiwa 452s nebo Dolmar PS-420 SC, 3.1.2014 na jednorázovku typu 65cm dub si pozvu Radovana B. a nebudu se kvůli tomu tahat 8 let a víc s pilou byť jen o 30dkg těžší...
Navíc mi ta Shindaiwa připadá jako pajcnutý starší model HQ (dokud byly s kovovými kartery) maličko doladěná, aby se její... celý příspěvek > |
 |
Nemohu se rozhodnout mezi Shindaiwa 452s nebo Dolmar PS-420 SC, 3.1.2014 v tom případě si nechte zvážit (určit hmotnost) pily v plné výbavě. Někdy je tabulková hodnota hmotnosti uvedena pouze za motor bez lišty. Pak se rozhodněte pro tu lehčí. Stejně asi u obou pil neseženete grafy průběhu kroutícího momentu na otáčkách,... celý příspěvek > |
 |
Nemohu se rozhodnout mezi Shindaiwa 452s nebo Dolmar PS-420 SC, 3.1.2014 Koukám, že Vás ukřičeli ti s názory "kupte si silnější pilu", místo aby vám poraili pilu lehčí, optimální na 90% práce a prozradili Vám, že těch 10% při znalosti jak na to zvládnete i s pilou slabší.
Příklad : Nebudu manželce kupovat Superb, když... celý příspěvek > |
 |
Jak naložit maso na uzení, 3.1.2014 Dcera mé kamarádky, která studuje VŠCHT či něco podobného povídala, že při technologii potravin se učili jak se provádí u masa obdoba pasterace. Takže maso na pultech i když je deklarované jako čerstvé, bylo velmi rychle zmrazeno na -32°C a pak... celý příspěvek > |
 |
Staré odrody slivek, 3.1.2014 Ne, jak jsem psal dříve, je to Vysoká nad Labem. Švestky jsou viruprosté zřejmě jak píšete, že se jedná o přirozený prostorový izolát. Téměř ze tří stran je obec obklopena lesem a vedou do ní mimo lesních cest tři silnice lemované jabloněmi a jedna... celý příspěvek > |
 |
Jaký olej na mazani retezu do pily?, 3.1.2014 řepkový olej má nejvíce siličných složek, tedy molekul se sírou a chlorem, které škodí pile. Navíc některé estery mají snahu polymerovat. Ekologické oleje mají aditiva pro potlačení těchto negativních vlivů rostliných olejů a zvýšení jejich mazací... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jaký olej na mazani retezu do pily?, 3.1.2014 Dokud to aspoň trochu teče, je možné, že vám to z části vyčistí používání motorového oleje. Na řetěz to bude stačit a roltop lišty můžete přimazat ručně.
Pokud máte PP90 zadarmo a chcete ho ekologicky zlikvidovat použitím na ztrátové mazání... celý příspěvek > |
 |
Jaký olej na mazani retezu do pily?, 2.1.2014 Já bych PP90 nepoužíval, i když jej mám v H provedení dost z výměny náplně v DSK317. Pokud chcete nakupovat levný stáčený, koukněte se po M6A nebo M6AD.
Biopol nevysychá, ale jsou v něm složky co polymerují jako fermež. Vyschlé se dá rozpustit... celý příspěvek > |
 |
Staré odrody slivek, 2.1.2014 Z Vysoké je kamarád, co mne do toho uvrtal... Původně si myslel, že přemluvím tchána, jako většího odborníka v tomto oboru, ale život mění. Předloňskou zimu, kdy se tak stalo nebylo na stromech v podstatě co brát aby to bylo použitelné na rouby, tak... celý příspěvek > |
 |
Staré odrody slivek, 2.1.2014 Ne, Vysoká nad Labem, ale je docela nízko. Dolní kraj aleje je 237 m n.m. a horní okraj aleje 251 m n.m. Krásný výhled je na alej z nedávno obnovené rozhledny Milíř s ochozem na úrovni cca 304 m n.m.
No nakonec to dopadlo tak, že už dnes... celý příspěvek > |
 |
Česnek v ''zimě'' vyklíčil, 2.1.2014 Pokud máte dostatečně široké meziřádky (30 cm a více) dá se řádek trochu nahrnout zeminou z meziřadí jako se to dělá u růží nebo brambor. Ale klidně to nechte na konec teplého období, aby jste ho časným přihrnutím neurychlil ještě více. Jinak lístky... celý příspěvek > |
 |