|
Příspěvky uživatele - 96.2
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kam umistit cerpadlo - do studny/vedle studny do zahradniho domku, 28.5.2011 Zdravim.
Donedavna jsem mel umisteny cerpadlo primo ve studni cca 50cm pod urovni terenu. Hladina vody byla cca 1m pod urovni nikdy neklesla pod 4 metry pod urovni terenu. Vody tedy dost.
Ted chci na misto kde mame studnu (jinam to nejde) umistit... celý příspěvek > |  | Po jaké době vzejde trávník, 20.5.2011 Nevím, zda to správně pojmenovávám, ale zajímalo by mne, jak dlouho trvá travnímu osivu, než vzklíčí?
Před více jak 14 dny jsem zkusmo osel malou plochu koupeným osivem z Osevy a i při pravidelné zálivce tam není ani náznak nějaké... celý příspěvek > |  |
|  | Uježděná zem, 8.5.2011 Ono je problém, že pro zahradní eshopy je kultivátor a rotavátor to samé!
Zatím jsem došel k názoru, že ideální by byl traktůrek od Vari s jejich radličkovým kypřičem a pak to přejet bránama. Bohužel nemohu najít v okolí žádnou půjčovnu, která by... celý příspěvek > |  | Uježděná zem, 7.5.2011 Ano rotavátor. Každý tomu říká jinak.
Zorat to nejde, po 20cm hlíny je břidlicová skála. Potřebuju to jen nakypřit. |  | Uježděná zem, 7.5.2011 Dobrý den,
máme zahradu po stavbě a po příjezdové cestě nám 3 roky jezdili Tatry s materiálem. Teď chceme cestu opět srovnat a zatravnit, ale zem je velmi uježděná. Dnes jsem ji zkoušel nakypřit a jde to pouze krumpáčem.
Myslíte, že je možné zem... celý příspěvek > |  | Projekt závlahy, 5.5.2011 Dobrý den,
máme zahradu, sad, s rozlohou cca 2200m2. Chtěl bych si tu sám realizovat zavlažovací systém. Oslovil jsem jednu místní firmu a ti po sdělení rozlohy "vystřelili od boku" cifru 200tisíc.Děkuji nechci.
Nevíte za kolik a kde je... celý příspěvek > |  | Variátor, hydropřevodovka u sekaček honda a stiga, kvalita a výdrž, 2.5.2011 My máme také něco přes 2000m2 a upřímně nechápu, co chcete na téhle výměře sekat traktorem..! Vypadá to sice lákavě, ale když si uvědomím, že tím neobsekám stromy, neprojedu mezi záhony, nedostanu se pod keře, tak jsou to úplně vyhozené... celý příspěvek > |  | Jaký vertikutátor, 2.5.2011 Mě by zajímalo, kde jsou ty půjčovny, které si za půjčení vertikulátoru účtují 300Kč za den...!?
Bydlím 30km od Prahy, mám 4 půjčovny v okruhu 30km a všechny chtějí 900-1100Kč za den! Při ploše 2000m2 se tak půjčovat vertikulátor nevyplatí. |  | Sekerka Fiskars X11, 1.5.2011 Můžu se zeptat, jak se Fiskars sekera brousí?
Dostal jsem ji kdysi darem a až teď použil na sekání kořenů u čerstvých pařezů. Ostří vydrží neuvěřitelné věci, ale i tak se trochu otupilo. |  | Přesazení Dubu, 25.4.2011 Neví někdo, kdy a jak lze přesadit klasický Dub? Máme na zahradě na nevhodném místě asi 2,5m vysoký stromek a chtěli bychom ho přesunout na místo, kde si může těch 1000let vesele růst a nebude překážet nebo omezován. |  |
|  | Herbicid Dominátor - účinnost, 25.4.2011 Velmi děkuji za postup. |  | Herbicid Dominátor - účinnost, 25.4.2011 Garlon údajně přes výmladky poškodí i strom. V jiné diskuzi to kdosi uvedl, tak se ho bojím použít. |  | Herbicid Dominátor - účinnost, 25.4.2011 Problém je, že tam už prakticky žádná tráva není. Přežívá tam pouze v drnech ta ostrá, dlouholistá, bohužel neznám název.
Časté sekání se zkoušelo loni a nemělo to valný efekt. Je tam problém i s nerovnostmi, kde dlouhá léta pracovali krtci, takže... celý příspěvek > |  | Herbicid Dominátor - účinnost, 25.4.2011 Chtěl bych se zeptat, zda totální herbicidy typu Dominátor, Roundup účinkují i na dřeviny?
RoundUp jsem koupil kdysi jednou už namíchaný ve spreji, takže bez podrobného návodu, ale teď bych potřeboval upravit "travní" porost na větší části... celý příspěvek > |  | Co s jehličím?, 14.3.2011 Mohu se zeptat, zda se má pod jehličnany nechávat spadané jehličí nebo jej lze vyhrabat a zem osít travou?
O víkendu jsem ořezal suché spodní větve ze smrků do cca 1,5m výšky. Stromy mají už kolem 5-7 metrů. Jde o jeden Stříbrný smrk, další... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|