Příspěvky uživatele - 96.2

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Brousek, bruska, aj. - Jak ostříte a je pro Vás dobře připravené nářadí důležité?, 1.12.2013
Ano, to je i můj milovaný "belgický kámen" včetně návodů výše :-) Jen je dobré nebrat návody příliš dogmaticky. Vlhčení olejem se mi neosvědčilo, zalepilo pory, brousek se stal kluzký, přestal uvolňovat materiál i brousit. Používám vodu. A broušení... celý příspěvek >
Brousek, bruska, aj. - Jak ostříte a je pro Vás dobře připravené nářadí důležité?, 30.11.2013
Asi se nevložily všechny fotky. POdle názvu Carborundum bych typoval na umělý brousek a nikoli přírodní břidlici. Scythe (kosa)-takže určen na broušení kosy. Ale možná, že obal patří jinému brousku.. Anglickým textem se nenechte zmást, také... celý příspěvek >
Brousek, bruska, aj. - Jak ostříte a je pro Vás dobře připravené nářadí důležité?, 30.11.2013
Ještě jsem chtěl připomenout jeden trik používaný na jemných břidicích, arkansasu nebo japonských "vodních" kamenech: mokrý kámen zkuste nejprve přejet 1-2x obyčejnou školní křídou. Vzniklá vrstva jemného křídového "bláta" usnadňuje klouzání... celý příspěvek >
Brousek, bruska, aj. - Jak ostříte a je pro Vás dobře připravené nářadí důležité?, 29.11.2013
To mohu potvrdit-nerezový nůž není nic moc. I když záleží na použití. Filetovací nůž či nůž na kuchání ryb-dlouhý, tenký pružný, tam má nerez své opodstatnění. Při řezu se prohýbá podle tvaru rybích kostí, tvrdší materiál by se zlomil..
Brousek, bruska, aj. - Jak ostříte a je pro Vás dobře připravené nářadí důležité?, 29.11.2013
Nemyslím, že japonské plátované nože a dláta či hobíky jsou totíéž co damašek. Náklonnost ke keramickým ani jiným kroužkům nemám, nepoužívám je. Ale pro obyčejný kuchyňský nůž bych se nezdráhal. POkud vám chybí popis materiálu používaných nožíři,... celý příspěvek >
Motorová pila Stihl - Husgvarna, 29.11.2013
MOžná byste mohl napsat co se porouchalo a proč vám reklamaci neuznali..
Nejsem geolog, jedná se o sediment, nějaký druh šedé břidlice takže je to možné. Jsou na něm patrné i stopy po usazování vrstev a je potřeba pečlivě vybírat aby v něm nebyl kaz. Výborně a snadno se rovná do roviny. Skvělý na obtahování. Ale... celý příspěvek >
Ani dnes není problém pořídit libovolný typ oceli. MEzi čepem z tankového pásu a perem (ať už z auta či lokomotivy) je ovšem propastný kvalitativní rozdíl. POdobně jako ve výše uvedených možích. "Běžné" kuchyňské nože (tescoma, KDS...) se také dost... celý příspěvek >
Brousek, bruska, aj. - Jak ostříte a je pro Vás dobře připravené nářadí důležité?, 29.11.2013 Obsahuje fotku
Naštěstí byl po ruce tak ještě mizernou fotku při žárovce. Ale dnes už brousím spíše smirkem
Kdepak karborundum. Šedá kostka v papírovém "šulíku", výroba  "českomoravský průmysl kamene". Ale spletl jsem se, byl dražší: MC:16,-Kčs. Prodává se dodnes. IDeální na obtahování nožů a dlát.lehce uvolňuje částečky..
Brousek, bruska, aj. - Jak ostříte a je pro Vás dobře připravené nářadí důležité?, 28.11.2013
...jinak náš "belgický kámen" za komančů asi za 12,- Kč. Dodnes mám 3 a jsou výtečné...
Brousek, bruska, aj. - Jak ostříte a je pro Vás dobře připravené nářadí důležité?, 28.11.2013
Viděl jsem jej kolem 800,- a výše. Pak následuje arkansas (něco přes 1000). Nejjemnějšíco jsem viděl byl jemnýarkansas pro broušení membrán mikrofonů. Samozřejmě je cena daná velikostí. Nohužel přírodní kameny mají nectnost že tu a tam mají... celý příspěvek >
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 26.11.2013
Pak bych si jen dovolil doplnit všem (nám) hloupým, že dle Ústavu pro jazyk český a slovníku se rovněž neříká správně suchý zip,  bužírka a videorekordér, nýbrž stužkové spínadlo, ochranná trubička a magnetoskop. A kdo to... celý příspěvek >
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 25.11.2013
Asi proto také vojáci nekopají zákopy lopatou ale rýčem. Mimochodem jeden z nejlepších rýčů měl můj dědeček z válečných přebytků-byl původně součástí výbavy německého hakla, obrněné vozidlo s pneumatikami i pásy...
Obyčejný rýč vs. Fiskars, 25.11.2013
Já bych tak stiktně použití rýče nevnímal. Neviděl jsme nikdy nikojo pracovat s rýčem tak, jak to popisujete-tedy bez "nakládání". Tedy zabodnout rýč, vytáhnout jej a posunout se dál. A znovu zabodnout... Rýčem se nejen ryje ale také se vyrytá... celý příspěvek >
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika