|
Pěstování pohanky, 2.4.2012 pohanka je opravdu plevel u nás ji vyseli v takzvaných biopásech to jsou asi 3 metry široké pruhy polí sousedících s lesem spolu s jinými rostlinami a pohanka tam roste pořád každým rokem všimla jsem si že je obsypaná v době květu včelami a jiným... celý příspěvek > |
 |
Čemeřice, 2.4.2012 Mám prosbu máte někdo zkušenost s trvandlivostí řezaných květů čemeřice ve váze. Dělám výzdobu v kostele a letos na velikonoce toho mnoho nekvete u čemeřice se mě stává že rozkvetlé nařezané květy ve váze zvadnou, pokud už čemeřice odkvétá a tvoří... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kde a jak zasadit fíkovník, 2.4.2012 Mám také fíkovník v nádobé přesněji řečeno v maltovníku. Na zimu dávám do sklepa-skoro tma na jaře ven. Známá má asi 5 let starou rostlinu zasazenou venku u zdi. Na podzim dobře zaleje omotá slámou a chvojím a zakryje dřevěnou konstrukcí přesto... celý příspěvek > |
 |
Zkušenosti s lignohumátem, 2.4.2012 máte někdo zkušenost s Lignohumátem při pěstování paprik a rajčat. |
 |
Montbrécie - výsadba, 1.4.2012 montbrécie mohou skutečně přezimovat venku, ale pouze v nejteplejších oblastech. Na podzim nesestřihovat listy přihrnu polozetlelý kompost lehký kryt z chvojí a sucho, ale pouze drobnokvěté |
 |
Kosatce, 1.4.2012 kosatce Juno prodává Lukon Bulbs více druhů kromě iris bucharica jsou dražší a kvetou už v květnu |
 |
Ochrana proti mrazíkům, 31.3.2012 slabý přízemní mráz nevadí při silnějších mrazech můžete zkusit postříkat choulostivé stromky akeře postřikovačem vodou tzv.rosit.ne vždy to pomůže ale slabá vrstvička ledu ochrání květy i plody |
 |
Identifikacia odrody borovice, 31.3.2012 druh borovice nevím ale každá borovice se dá tvarovat zaštipováním mladých letorostů začátkem června až odvé třetiny délky nového přírůstku navíc krásně zhoustne |
 |
Petržlen, 31.3.2012 petržel nepěstujeme nejméně 4 roky po sobě na stejném místě nezarýváme zbytky natě nemá ráda hnojení čerstvým hnojem |
 |
Zantedeschia - venkovní kala, 31.3.2012 přezimovávám v původním květináči spolu s mečíky ve studeném sklepě v předjaří rozdělím zasázím do nové zeminy zpočátku mírně zalévám po narašení začínám přihnojovat dostatečná zálivka je v létě je důležitá rostou i ve volné půdě tam je přihnojuji... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Název kytky, 31.3.2012 je to řebčík královský skvěle odpuzuje hraboše a myši v půdě mám zkušenost že jedna cibule vysazená mezi lilie jakýkoliv druh je ochrání před hlodavci navíc kvete v odlišnou dobu |
 |
Jahody na balkon, 31.3.2012 jahody převislé jsem pěstovala v truhlíku pouze jednou ale jejich chutˇnebyla dobrá, ale zkusila jsem měsíční jahody dají se sklízet celé léto plody jsou menší ale chutnají mnohem lépe sázela jsem po třech sazenicích do truhlíku 50 cm |
 |
Papriky prostor?, 31.3.2012 nevím co je to za odrůdu ale v zásadě platí sazenice obyčejných paprik sázíme dvě vedle sebe u hybridních vzrůstných odrůd po jedné sazenici zatím jim prostor stačí podle doby výsadby-skleník, foliovník nebo venkovní výsadba přesadíme do většího... celý příspěvek > |
 |
Co do svahovek?, 31.3.2012 pozor na rostliny ve svahovkách rády vymrzají trpí totiž nedostatkem vody přes zimu doporučuji vyzkoušet rozchodníky, rozchodníkovce,netřesky, tařice a podobně v kombinaci s letničkami též milující suchou půdu např.aksamitníky, gazánie,šrucha a další... celý příspěvek > |
 |
Myš sežrala Hostu, 31.3.2012 hosta je opravdu nezmar může ještě vyrašit ale pochutnávají si na ní rádi i slimáci a ti už se začínají líhnout z vajíček loni nakladených |
 |