 |
Příspěvky uživatele - 57.250
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
TopTaste?, 12.9.2013 Obsah cukrů a kyselin v ovoci - platí to nejen pro švestky, ale třeba i pro víno - je hodně závislý na podnebí. V mojí (a zřejmě i Vaší) chladnější pololoze se těžko setkáme s plody slivoní, které by byly přehnaně sladké a zcela bez kyselin.... celý příspěvek > |  | Průzkumný dotaz, 12.9.2013 Ve včelařské literatuře se píše, že z ovocných stromů jsou pro včely nejatraktivnější jednoznačně jabloně, tedy jádroviny. Nechci polemizovat s názorem o potřebnosti včel, nicméně u nás a v okolí jsou poslední 2 roky kvůli moru všechna včelstvá... celý příspěvek > |  |
|  | TopTaste?, 12.9.2013 Já si myslím, ale je to jen dohad, že různá odlučitelnost pecky souvisí s předčasným opadem listí. Ten vidím jako následek buďto sucha, houbové dírkovitosti či (nedej Bože) šarky. Možná všeho dohromady.
Fotky máte pěkné, ale... celý příspěvek > |  | Vhodný opylovač pro Althanovu renklódu?, 22.8.2013 Je pravda, že obě navrhované slívy nemají přesně kulovitý tvar jako renklódy či Malvazinka. Ale chutí se podobají víc jim než švestkám.
O Wangheimově si myslím totéž. Nedám na ni dopustit. Udávaná horší chuť plodů není dána chladnější... celý příspěvek > |  | Vhodný opylovač pro Althanovu renklódu?, 22.8.2013 Myslím, PP, že vzhledem k Vaší nadmořské výšce nejsou ani Althanova, ani Malvazinka ži Zelená v ideální poloze. Naopak výborně snášejí chladné polohy slíva Viktorie, z novějších prý Jubileum. Chuťově příliš nezaostávají a jsou i plodnější.
|  | Nová pálenice - jaký kotel?, 22.8.2013 Tento názor je podepřen výsledky a umístěním v prestižních koštech-Flora, Mostkovice, Vizovice, Rudíkov atd -jednokotlových destilátů.
Nu, nevím. Pár koštů už jsem se zúčastnil, ale ve vsledkové listině bývá uvedeno, jméno, ročník, někdy... celý příspěvek > |  | Povidla nejen ze švestek, 8.8.2013 Třebaže suroviny jsou podobné, využití povidel je o dost jiné než u džemů a marmelád (hlavně stabilita u tepelné úpravy) . Máte pravdu, že chuť čerstvé švestky nenahradí žádná jiná úprava. Ale ruku na srdce, i oprůměrnou úrodu z nevelkého stromu... celý příspěvek > |  | Povidla nejen ze švestek, 8.8.2013 Pro PP:
1. Barva povidel je dána mírou karamelizace. Ze švestek lze vyrobit růžovohnědá (to je ještě málo, spíš upečená marmeláda), tmavě hnědá nebo černá. Při pečení v troubě bývají černá při kraji, kde jsou v kontaktu s horkým... celý příspěvek > |  | Broskve nedozrají, 8.8.2013 Tak, jak píše p. Wimpi, broskve nepatří k ovocným druhům, které by v horších podmínkách měly potíže s dozráním. Problémem jsou zimní a hlavně jarní mrazy. I pozdní odrůdy většinou stihnou dozrát. Pravda, velikost, chuť i sladkost nemusí být... celý příspěvek > |  | Bohemica, 1.8.2013 Krásný stromek. Docela závidím i absenci hrušňové rzi. |  |
|  | Tohle je take kaderavost?, 18.7.2013 V úvahu by bylo dobré vzít i to, kde vlastně pan Alois svoji broskvoň pěstuje. Je-li to někde v typické broskvoňářské lokalitě u Znojma, kde je sezóna dlouhá a mrazy mírné, je podpora růstu možná. Naopak v okrajové oblasti na vysočině by mladé výhony... celý příspěvek > |  | Angreštoborůvka?, 18.7.2013 Osobně bych hledal angrešt Něguš. Plody jsopu černé, drobné, chuť je borůvkám trochu podobná a po tepelné úpravě na koláčích, v džemu ještě víc. |  | Jak zabíjíte slimáky?, 4.7.2013 Dřív jsem slimáky sbíral do kyblíku s páleným vápnem. Letos už ne. Používáne lyžařskou hůlku a místo špice nůž tvaru W nebo železo ze starého hoblíku. Slimáky v zatrvněné zahradě nesbíráme, jen přeřízneme. Manželka má denní normu (spíš... celý příspěvek > |  | Odrůda Meruňky Leala, 27.6.2013 Potvrzuji, že Leala roste slaběji než většina odrůd. O to hustěji je obsypaná. Asi ji nelze srovnávat s nejlahodnějšími meruňkami, myslím, že kvůli chuti vyšechtěna nebyla. Plody jsou poměrně bledé barvy a chuť sice sladká, ale meruňkové aroma trochu... celý příspěvek > |  | Pomoc při určení choroby jabloně, 27.6.2013 Svilušky se nedají vyloučit, ale tak jistý bych si určitě nebyl. Postižení vypadají dost jinak.
Řešení č. 1 je hodné velkého ovocnáře
Martin |  |
 |
|
|
|