|
Hořcovy stromek, 15.1.2014 Nepřesazovat. Rostlina by měla být odesílána ve stavu, aby minimálně po celou dobu záruky na zdravotní stav nepotřebovala přesadit a první dva týdny i nevyžadovala přihnojení.
Osobně bych dva nadbytečné výhony odstřihnul a dal jako polodřevité... celý příspěvek > |
 |
Co už jste letos naštěpovali?, 15.1.2014 Zatím nic, jen sbírám a ukládám rouby.
Přemýšlím o lísce v ruce s uložením do sklepa.
Venku ve školce počkám až po únorových mrazech. Roub ani podnož nezmrzne, ale co to udělá s kambiem na k sobě přiložených řezných plochách mevím. Mám... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rozmnožování lísky, 15.1.2014 zkoušel...
bez nahřívání bazálního kalusu ani stimulátor nepomůže k vytvoření kořínků schopných udržet rostlinu při životě. Obvykle začnou řízky rašit jak vrba ale po vyčerpání zásobních látek zvadnou a je konec.
Pokud máte nějaké udělátko k... celý příspěvek > |
 |
Svícení při pěstování sadby, 15.1.2014 máte pravdu, tyto technologie už jsou známé, ale problém je, že než spadnou ceny na přijatelnou úroveň, tak se mi zatím vyplatí investovat do zářivek. První opravdu LED televizory taky stály při mdnešních parametrech 8× více a nyní jsou nejlevnější... celý příspěvek > |
 |
Rozmnožování lísky, 15.1.2014 Ona se často v ohybu "potrhá sama", ale jakékoliv anomálie způsobující vytváření kalusu (včetně zaškrcení drátem či provázkem) podporují i vytvoření náhradního kořenového systému, kvůli kterému to děláme. |
 |
Svícení při pěstování sadby, 15.1.2014 Tak jsem si přeběhl pane Mirku Vaše příspěvky... Pokud opravdu máte 15W v LEDkách za pouhých 80Kč pořizovacích nákladů, začíná to být zajímavé. Pokud je to ale jen 3W/80Kč, tak jste na tom hůře než se zářivkami stejně jako ti co koupí hotové těleso... celý příspěvek > |
 |
Svícení při pěstování sadby, 15.1.2014 Dobrý večer pane xxx.xxx.4.7
No složitě jste vysvětlil pojem co je FAR. No a teď to přepočítejte na libovolnou měnu, kolik za vytvoření 20 g biomasy zaplatíte při použití lineární zářivky 36W se spektrální charakteristikou 840, kolik při použití... celý příspěvek > |
 |
Svícení při pěstování sadby, 15.1.2014 a je vytažené, nebo silné kompaktní?
Vytahovat se mi takhle semenáčky kaktusů, tak je mohu vyházet. Přisvěcujeme/svítíme kvůli kvalitě.
|
 |
Svícení při pěstování sadby, 15.1.2014 Vy mi nějak nerozumíte a není to rozdílem čeština/slovenčina ale tím, že neznáte základní pojmy osvětlovací techniky. V podstatě to co vždy uvedete potvrzuje to co říkám ale Vy to špatně interpretujete.
Já jen shrnu, že mi je skoro na nic LED... celý příspěvek > |
 |
Oprava kladiva s plastovým topůrkem, 14.1.2014 To je právě to nač jsem se ptal s tím svěrným prstýnkem. Želízko na násadě držel podle mne ten svěrný prtýnek a ta vydrolená hmota jen fixovala svěrný prstýnek proti uvolnění v důsledku vibrací vznikajících při každém úderu. |
 |
|
 |
Svícení při pěstování sadby, 14.1.2014 Diody nemají a nebudou mít spojité spektrum, ale pouze čárové. Některé barvy jsou tak dosažitelné pouze pomocí transformace lumifory nebo filtry. V uvedeném anglické článku si všimněte, že pro pěstování nejcenější purpurová se získává tak, že k UV... celý příspěvek > |
 |
Svícení při pěstování sadby, 14.1.2014 Pokud si chcete stavět fytotron, je lepší nakoupit jen komponenty co potřebujete formou náhradních dílů. Předřadník (do tělesa 36W za 560,-) pořídíte i za 92,-Kč, pár koncovek za 26,- a šroubujete to přímo na plášť "bedny". Pokud máte komponenty za... celý příspěvek > |
 |
Poraďte sekeru prosím, 14.1.2014 možná ano, ale možná budou mít cenovou politiku jako jeden, co u něj půjčení Husqvarny 372 na den stálo víc než když si ho člověk najal na tutéž práci. |
 |
Oprava kladiva s plastovým topůrkem, 14.1.2014 Nebyl v tom vydrobeném ještě nějaký svěrný prstýnek? Pokud ne, stejně bych pro vmáčknutí do MS polymeru nějaký prstýnek vyrobil. Násadu bych tam kde je bílá namazal mamutem vmáčknul do násady, zhora přidal trochu MS vmáčknul prstýnek a doplnil po... celý příspěvek > |
 |
Poraďte sekeru prosím, 14.1.2014 Jenže firmy co mají mobilní benzínové štípačky Vám přijedou rozštípat dřevo na dvorek, ale nebudou fungovat jako půjčovna. Stejně tak se šrotovníky na klest do 8 cm a pohonem vývodem z traktoru. Vy taky radši půjdete naštípat než by jste dal sekeru z... celý příspěvek > |
 |