|
Výběr postřikovače stromků, 23.1.2014 asi takhle
Objem nádrže postřikovače by měl být odvozen od plochy zastíněné korunami stromů/keřů (společně ošetřovaných) přenásobený koeficientem 0,1 l/m2 pro minimální objem nádrže postřikovače a přenásobený koeficientem 0,4 l/m2 pro maximální... celý příspěvek > |
 |
Kterou letní jabloň?, 23.1.2014 Letní jablka se do sklepa v podstatě nedávají, protože jsou na okamžitou spotřebu. Nejlepší jsou právě utržená ze stromu, ale když je donesete domů na stůl, tak to co se ve dvou následujících dnech nesní, je použitelné víceméně do štrůdlu či na... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Orná půda?, 23.1.2014 Pokud je pozemek na němž je pole váš, tak samozřejmě že ornici použít můžete. Pokud není váš, jednalo by se o poškozování cizích práv.
Nejlepší je koupit si nebo pronajmout zahrádku. |
 |
Výběr postřikovače stromků, 20.1.2014 no, postřikovače pod 800,-Kč se nedají ani nastavovat, takže pak není srovnání ohledně "předražené/ošizené na ceně" a prostě je to konečná.
U toho Hechtu co je dělaný podle stejné licence jako SOLO je nevýhodou, že tlak je garantovaný zhruba... celý příspěvek > |
 |
Husqvarna 340, 20.1.2014 No, když jsem se ptal na to, proč si mám koupit stabilizátor, tak mi povídali, že je to pro směsi benzínu a oleje, aby nedocházelo k vyloučení oleje a aditiv z benzínu formou úsad na stěny a kalu na dno.
Tak mi řekněte kde je pravda...? |
 |
Čtvrtá hrušeň - doporučte odrůdu, 18.1.2014 Hrušně z nabídky lze ve formě roubů získat zasláním na dobírku v ČR po objednávce v Sempře Litoměřice. Jak to funguje na Slovensko nevím, zkuste se domluvit emailem.
|
 |
Čtvrtá hrušeň - doporučte odrůdu, 18.1.2014 V první půli skladovatelnosti Bohemiky mám i Janu, která má také jako Beta mezi rodiči Boskovu lahvici. V podstatě od založení vlákna mám jasno o letní odrůdě a toto bude pátý stromek, který by měl především prodloužit dobu, po kterou budu mít k... celý příspěvek > |
 |
Čtvrtá hrušeň - doporučte odrůdu, 18.1.2014 A můžete porovnat i s Petrou, Nelou nebo Omegou? Přecijenom 2 týdny oproti Bohemice je málo, potřeboval bych něco tak o 5-8 týdnů skladovatelnějšího. Mohou seschnout, ale neměly by hniličkovatět. |
 |
Oprava kladiva s plastovým topůrkem, 18.1.2014 ale pokud pozorně čtete celé vlákno a kouknete na fotku, tak tomu kladivu v podstatě nic není. Ploska hlavy není s takovými otřepy, aby vežadovala "manikůru" u kováře a topůrku taky nic není. Jen nemá klasicky klínek a Vaše rady jsou jako u kdyby... celý příspěvek > |
 |
Čtvrtá hrušeň - doporučte odrůdu, 18.1.2014 Mohl by jste tedy udělat nějaké protovnání Bety a Bohemiky? O kolik déle vydrží v dobrém skladu déle než Bohemika? |
 |
|
 |
Čtvrtá hrušeň - doporučte odrůdu, 18.1.2014 Beta stejně jako Pařížanka nejsou od Bohemiky příliš daleko ani chuťově ani dobou skladovatelnosti. Hledám něco co se nedá nahradit pouhým puštěním Bohemiky výš pro vyšší sklizeň.
|
 |
Čtvrtá hrušeň - doporučte odrůdu, 18.1.2014 Dojídám poslední hrušky a opět přemýšlím, kterou pozdně zimní odrůdu vybrat.
|
 |
Strom do menší zahrady, 18.1.2014 Na kdouli nebo hlohu bez stříhání mišpule naroste max 2,5 m výšky + kmínek a 2,5 m průměr koruny. Stříhat samozřejmě jde, je otázka, nakolik to (ne)bude potřeba.
Menší jsou některé zakrslé okrasné jabloně, nebo okrasné jabloně s poživatelnými... celý příspěvek > |
 |
Strom do menší zahrady, 18.1.2014 Co třeba mišpule německá roubovaná na podnoži tvořící kmínek. |
 |
Papírák, 16.1.2014  ... značkový je třeba od Tescomy, ale dají se pořídit neznačkové od 55,-Kč (2euro).
a ve skanzenu na Veslém kopci něco dřevěného ...
|
 |