Příspěvky uživatele - 150.232

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Usychání cypřišků, 31.5.2012
Cypřišky obecně nejsou vhodné na místa s trvalým osluněním. Prostě to nejsou thuje. Současné suché roky s velkou absencí srážek jim nesvědčí. Jak u nich nemáte kapkovou závlahu a vhodnou propustnou a úrodnou půdu je výsledek jasný (někdy i v... celý příspěvek >
Sazaník, 12.5.2012
Beru od něho pravidelně. Sazaníky má pěkné, zkoušel jsem je dvakrát a nikdy mě nepřežili zimu, takže jsem to už vzdal (nikoli mráz, ale asi hniloba - mám dost jílovitou půdu).
Osázení hlubokého jezírka, 5.5.2012
Nevím, co řešíte. Většina leknínů požaduje výšku vodního sloupce nad košem (cca 40 litrů) kolem 80 cm. To máte tak akorád...
Proti pampeliškám, 23.4.2012
Popsané prostředky jsou na pampelišky zcela zpolehlivé. Já už je na ploše cca 2000 m skoro nemám.  Mechanické hubení je v podstatě neúčinné. Stačí na udržení postřik 1 x za sezónu.
Zprovoznění ruční pumpy Sigma Standart T, 19.4.2012
Pracovní válec bývá obvykle zarostlý vodním kamenem, takže nový píst jde do válce jen velmi ztuha (pokud tam jde vůbec). Nová kůže se do kovového pístu vkládá samoržejmě ohybem nahoru. Může pomoci vybroušení válce drátěným kartáčem nebo namazání... celý příspěvek >
Čerpadlo nebo automat nebo vodárnu, 19.4.2012
Vrty pro získávání vody by měly mít nějmenší hloubku 10 až 15 metrů, jinak se většinou jedná o technický nesmysl. Tyto úzké dírky se většinou rychle zanáší (záleží na vlastnostech okolní horniny), čistit se nedají, takže se pak musí vyvrtat nový vrt.... celý příspěvek >
Solární technologie zkušenosti, 10.4.2012
Mám možnost sledovat určitý projekt, kde je potřeba pro chod zařízení zajistit nezávislý příkon 20W pomocí sol. článků (v noci baterie). V současné době byl již dopněn třetí panel cca 100W, protože dva byly málo. Navíc se ukázalo, že již po roce... celý příspěvek >
Čerpadlo na zalévání, 10.4.2012
Ano, na výběr je několik zařízení, které nepotřebují tlakovou nádobu (jsou dokonec čerpadla s vestavěnou automatikou - tzv. ponorné vodárny) - tzv spínací automaty. Problém je, že se nedají provozovat s plnoprůtokovým čerpadlem typu Malyš, Rondela... celý příspěvek >
Proč nekvetl vilín?, 5.4.2012
Vilíny obvykle po vysazení nějakou dobu "sedí". Moje obvykle až 5 let. Pak se rozjeli a od té doby se rozrůstajíí a kvetou pravidelně. Vím od několika dalších pěstitelů případech, kdy to bylo stejné.
Thuja Smaragd usychá zevnitř, 28.3.2012
Hořká sůl pomáhá jen v některých případech při hnědnutí jehličí u jehličnanů. U thůjí je častější kombinace nestejnoměrné závlahy (ideální je kapková závlaha každou noc), nedostatku světla (např. blízko sázené rostliny, měly by být cca 70 cm od sebe)... celý příspěvek >
Mala rekonstrukce vzhledu studny, 22.3.2012
Ano, k tomu lze těžko říci něco slušného...
Stalozeleny, neopadavy, nejedovaty, rychlorastuci plot, 19.3.2012
Po mnoha letech zkušeností bych dnes volil na živý plot (stříhaný) jen z následujících: thuje, tis, buxus. Všechno ostatní představuje nějaký větší problém (minimálně s častou údržbou). Thuji normální, buď klasický Brabant nebo Smaragd, podle... celý příspěvek >
Čerpadlo do kopané studny 9m, 6.3.2012
Tak se pusťe do pořádných čerpadel. Zkuste si najít Lowara Scuba.
Čerpadlo do kopané studny 9m, 6.3.2012
Odstředivé čerpadlo v dnešní době radějji ne (pokud nejste nadšený kutil a rád řešíte dokola ty samé problémy). V nabídce je řada slušných ponorných čerpadel. Pokud nechcete jít do těch nejkvalitnějších (od 8 do 10.000,-) jsou použitelná např.... celý příspěvek >
Prestala dotekat voda do vrtu, 25.1.2012
Hlavní problém je obvykle malá hloubka vrtu. Zvodnělá úroveň by se měla převrtat nejméně o 10 až 15 metrů (jednak z důvodu zvýšení kapacity, jednak kvůli rezervě při zanášení). V jílovém podloží se někdy vyskytuje voda v kapilárách (nikoli třeba v... celý příspěvek >
Další diskuze:  3637383940  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika