Příspěvky uživatele - 150.232

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Listmaté keře - jílovitá půda, 15.7.2012
V hodně jílovité půdě je vhodnější vysazovat některé, na podmáčení choulostivé, keře spíše nad povrch zahrady. Např. šeřík, borovice, buky ale i třeba thuje (Smaragd). U vřesovištních rostlin (rododendrony, azalky, pierisy) je to nutnost.
Zavlažování živého plotu, 15.7.2012
No to jsou trochu zvláštní informace o kapkovacích hadicích. Obvykle se uvádí rozteč kapačů (20 až 50 s cm). Průtok obvykle bývá 2 l na hodinu.
Osázení hlubokého jezírka, 14.7.2012
To, co jsem psal, platí hlavně pro lekníny a stulíky. Ostatní rostliny by se měly sázet jen do štěrku, aby si živiny odebíraly z vody (na úkor řas). U nich je možné použít děrované koše.
Osázení hlubokého jezírka, 13.7.2012
Trochu jsem se tímhle tématem prokousal dál. Podle zkušených pěstitelů leknínů je nejvhodnější průměrná doporučená hloubka (tedy je-li doporučeno 30 až 70 cm, je ideální 50 cm - nad odenkem, tedy povrchem substrátu v nádobě). V podstatě jen tak... celý příspěvek >
Voda v bazénu, 10.7.2012
K proplachu a odkalení filtrace by mělo dojít při zvýšení tlaku na manometru přepínacího ventilu (vlivem silného znečištění stoupá ve filtraci tlak). Manometr ale obvykle funguje tak 2 max. 3 sezóny a je pak třeba ho vyměnit. Po delší době lze i... celý příspěvek >
Znečištění vrtu utonulým hlodavcem?, 9.7.2012
Voda se slabou příměsí Sava vám, samozřejmě, nic na zahradě nespálí. Na rozdíl od předchozího přispěvatele vím, že chlornan se ve velké míře používal k dezinfekci pitné vody a v menších vodárnách a studnách se používá dodnes. V případech malé... celý příspěvek >
Vistárie, 9.7.2012
Přirozeně nízká je např. Wistárie křovitá, kvete světle modře začátkem léta. Ale není to klasická popínavka. K dostání např. u havlise.
Znečištění vrtu utonulým hlodavcem?, 8.7.2012
Chlornan se obvykle rozkládá (reaguje) v řádu minut a čím více bakterií, tím dříve se rozloží. Zápach po něm může být v případě přehnanéno množství ale i několik dní. Je vhodné ho v doporučeném množství přidávat do každé studny v intervalu cca... celý příspěvek >
Voda v bazénu, 7.7.2012
Dávat chloršok do čisté vody nemá smysl. Snad jen Chlor stabil nebo odstraňovač vápníku (na zmenšení tvrdosti). Do bazénu používám jen vodu za studny (i na dopouštění) a vystačím většinu sezóny jen s tabletamy a UV lampou. No a snižuji Ph, tak kolem... celý příspěvek >
Umístění čerpadla v jezírku, 5.7.2012
Větší vliv by mělo zvětšení průměru potrubí. Přechod z 32 na 40 mm je velmi znatelný.
Napojení bazénového potrubí na polypropylen, 18.6.2012
Průměr 32 mm je žalostně malý, ale s tím se již asi nic nedá dělat. PPS rychlospojky se dělají ve všech kombinacích i redukcích. Ne všechny jsou dobře použitelné (záleží na výrobci). V některých případech je jejich aplikace na hranici fyzických... celý příspěvek >
Napojení bazénového potrubí na polypropylen, 17.6.2012
Lze to normálně napojit pomocí PPS rychlospojek (s použitím příslušných redukcí a hadičníků). V hodnější je ale na propojení použít (místo obvyklých bílých "husích krků") PE hadici (narozdíl od PPR je odolná slunečnímu záření). To bylo první, co jsem... celý příspěvek >
Vydatné deště, 13.6.2012
Kde jsou nějaké vydatné děště? Mě běží závlaha skoro každou noc (plzeňsko).
Skimmer Oase AquaSkim 40, 12.6.2012
Tenhle skimmer potřebuje dost velký výkon čerpadla. Měl jsem ho napojený na čerpadlo 8.000 s hadicí 32 a sotva to fungovalo. Předělal jsem to na průměr 40 a už to běhá dobře. Že bych k tomu ale připojil ještě sání od dna, tak o tom si můžu nechat jen... celý příspěvek >
Čerpadlo Sigma, 7.6.2012
Poslední dobou bývají problémy s poklesem hladiny (vlivem dlouhodobého sucha). Také může být zádrhel v děravém sacím potrubí.
Další diskuze:  3637383940  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika