Příspěvky uživatele - 150.232

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Solární panel od Mountfieldu, 14.8.2012
Profilům na sádrokarton bych se rozhodně vyhnul. Proti střešním latím mají ve venkoním prostředí velmi malou životnost. Ale hlavní problém vidím ve vhodných konzolích. Co na ně, je už další kapitola. Pokud se bazén napojený na solární ohřev... celý příspěvek >
Solární panel od Mountfieldu, 12.8.2012
Panel od září do května zatím schovávám, proto vydržel tak dlouho. Pokud by byl venku celoročně, byl by asi v horším stavu. Plánuju je sundavat i ze střechy. Předpokládám, že je budu mít upnuté v držácích ze dvou střešních latí, mezi které je sevřu.... celý příspěvek >
Solární panel od Mountfieldu, 11.8.2012
Panely je možné nechávat po odvodnění venku. Snad jen trochu víc trpí zimním sluncem, což by mohlo mít vliv na jejich životnost. Já sám provozuji zatím jeden takový panel již 7 sezón a dosud je pořád použitelný. Viděl jsem i panely zakryté sklem... celý příspěvek >
Čerpadlo Pumpa 4SKM-100, 9.8.2012
Fabrika je v Číně, ale některé se montují z dílů u nás a tváří se jako domácí výrobek (a proto jsou dražší). To už je lepší vzít totálního Číňana, je to sejné, jenom levnější...
Korejská jedle - rezne jehličí, 9.8.2012
Ono to není tak jednoduché. Mám korejské jedle dvě, jedna 10 let zasazená, výška cca 3 metry, druhá 6 let zasazená, výška cca 1,5 metru. Jsou v polostínu, mají (měly) bohaté zavlažování. Opadává mě spodní část obou jedlí, zejména ze severní strany.... celý příspěvek >
Čerpadlo Pumpa 4SKM-100, 8.8.2012
Vzhledově připomíná čerpadlo SIGI. U neho kvalita a výdrž odpovídá nízké ceně. Povazuji ho za nejlevnější použitelné čerpadlo (při nízké zátěži vydrží i několik sezón). Většinou v prvním roce přestala fungovat pojistka ve spínací krabici a bylo nutné... celý příspěvek >
Skimmer Oase AquaSkim 40, 6.8.2012
Přidal jsem hadici průměr 40 i na výstup z čerpadla a je to ještě lepší. Dokonce jsem si mohl dovolit i maličko otevřít sání přímo na čerpadle. Do skimru jsem přidal pár kamínků a funguje to O.K. Vrtat dírky do plovací hlavy asi nemá moc smysl. Je... celý příspěvek >
Poradte jaka je vhodna Expanzni nadoba?, 5.8.2012
Zkuste se raději obrátit na nějakou studnařskou firmu, ať to máte pořádně. Pokud tam chcete nechat čerpadlo EVGU (které by nemělo spínat častěji, jak 2x za minutu) je 50l nádoba s vakem minimum. Vaky v posledních letech hodně praskaly, takže se zase... celý příspěvek >
Magnolie - co jí chybí?, 5.8.2012
Jak je dlouho vysazená? Vypadá to na popálení od slunce. V prvním roce po vysazení mě to udělaly všechny. Pomohlo přistínění stínovkou z jižní strany.
Řasy v jezírku, 1.8.2012
Ono už se tady o tom moc psalo, takže se dá všechno dohledat. Základem je neměnit vodu a udržovat ji v doporučených hodnotách (tvrdost, Ph, vzduchování). Kořenová čistička se používá spíše na odpadní vodu z domu, ale najdou se i nadšenci, kteří ji... celý příspěvek >
Přezimování trubače, 29.7.2012
Pokud není vysazen na nějakém exponovaném místě a má v létě dostatek slunce, nemusíte si dělat starosti. V prvních dvou až třech letech se obvykle seřezává až skoro k zemi. Pak vytvoří dřevitý kmínek a rozjede se. Ten nejstarší co mám (cca 8 let) už... celý příspěvek >
Jeseter vs chemie, 22.7.2012
Když už mluvíme o jeseterech a chemii, jak snášejí jeseteři nižší Ph? Doporučená hodnota pro jesetery je 7 až 8. Jak reagují na hodnoty kolem 6?
Kanadské borůvky - žloutnuocí listy, 21.7.2012
Zalévání kanadských borůvek obvykle nebývá problém. V pohodě zvládají i vodu ze studny, nejsou tak citlivé jako rododendrony, s kterýmy jsou příbuzné. Problém je s vysazením. Vyžadují kyselý substrát. Na jeden keř dávám tři 80l pytle rašeliny + hodně... celý příspěvek >
Jeseter vs chemie, 17.7.2012
Používám jiný typ flokulantu a vrstva po vysrážení není nijak silná (1 až 1.5 cm). Mám vodu ale pořád průhlednou. Část kalu jsem nahnal síťkou do prohlubně k čerpadlu, další část tak svým rejděním nahnal jeseter. Většina kalu je tedy po několika... celý příspěvek >
Mléko (zakalená voda) v bazénu, 15.7.2012
Jako prevence proti "zelené vodě" je nejvhodnější držet hodnotu Ph na spodní hranici, nebo ještě pod ní. Dle jezírkářů při hodnotách kolem 5,5 Ph již řasa neroste. 
Další diskuze:  3637383940  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika