|
Slimáci, 1.6.2014 Nemyslím si, že by se zábrany daly dlouhodobě udržovat funkční. A myslím, že jsou i zbytečné. Stejnou službu vám udělá i pás granulí podél pozemku. Po co nejdůslednější likvidaci slimáků na ploše zahrady (trvá to tak 3 roky kvůli možnému opožděnému... celý příspěvek > |
 |
Domácí výroba filtrace - návod (plánek), 30.5.2014 Zkoušel jste někdo použít jako nádobu filtrace 300 l sud na dešťovou vodu? Cena i s víkem je kolem 900,- Kč, plus materiál na propojení. Nejsou po několika letech známy případy prasknutí nádoby? Nebo jiné problémy? Předpokládám umístění v místě bez... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Tropicke rastliny a +5C, 29.5.2014 A o které se jedná? Callistemon, Delonix, Plumérii, Cymbidia, banány, atd. už mám taky venku a zvládají to dobře. Nesmí ale teplota spadnout pod nulu, když už je to takhle všechno rozrostlé. V dubnu mě odešla po několika letech zakrslá... celý příspěvek > |
 |
Jaro 2014, 28.5.2014 Děkuji za odpověď. Já ho nechával ještě tři týdny ve světlém polostínu. Na stálém místě u jižní zdi (slunce od 9 do 17 hod) se ale pak postupně spálili listy a už neobrazil. Pravidelná zálivka, květník zapuštěn do terénu. Letos mám na tomhle místě... celý příspěvek > |
 |
Jaro 2014, 28.5.2014 Jak dlouho ho necháváte po vyndání ze sklepa přivykat na sluníčko? Já ho zkoušel několikrát, přes zimu vydržel v pohodě ale jak jsem ho dal ven, tak postupně odešel. Dáváte ho venku na plné sluníčko? |
 |
Písková filtrace na rybník - ano či ne?, 12.5.2014 Pískové filtrace není vhodná. Už je to tady v mnoha diskusích podrobně rozebráno. Stajně tak najdete návody, jak dimenzovat velikost filtrace a výkon čerpadla. Předpokládám, že se jedná o fóliové jezírko a ne jen díru v jílu. |
 |
Azalka houba na větvích, 12.5.2014 Na Azalkách škodí lišejník docela dost. Odešlo mě kvůli němu několik keřů a ostatní dost strádali. Po pravidelné aplikaci zelené skalice v období vegetačního klidu se keře vzpamatovali a bohatě obrazili. Stejnou zkušenost mám i na Ibiškách a... celý příspěvek > |
 |
Japonská azalka - rezne, 10.5.2014 Letos jich mám několik rezavých po mrazech z 17.4.... |
 |
Jaký kultivar Wistarie pro vytvoření stromku s korunou, 10.5.2014 Wisterii frutescens 'AMETHYST FALLS' mám třetím rokem. Zatím se drží pořád relativně drobná a kompaktní. Zastřihuji jen dlouhé šlahouny, které přes zimu stejně zaschnou. Ze začátku je dobré hlídat a odlamovat výběžky na "kmeni", aby si rostlina... celý příspěvek > |
 |
Zajímavé ceny čerpadel, UV lamp a filtrů, 8.5.2014 Mimochodem, jaké značky jsou čerpadla s výrazně menší spotřebou než JEBAO? Většinou se tato objednávají kvůli nejnižší spotřebě... V některých případech (cena/výkon) je lepší ECOMAX, ale jen v některých. |
 |
|
 |
Kapková závlaha, 8.5.2014 Před několika lety jsem nakoupil kapkovací hadice u kterých bylo v popisu, že je možné i jejich použití v zemi (asi složitější labyrint kapačů). V současné době jsem ji v nabídce nenašel (Irimon). Po cca 7 letech mám v oblasti jejich položení větší... celý příspěvek > |
 |
Magnólie - poraďte prosím, 7.5.2014 Taky myslím, že o M.soulangeanu zas tak velký zájem nebude. Zkušel jsem hřížení před několika lety a žádný viditelný úspěch. Mezi tím větve zasílili a drží se nad zemí. Díky mulčování a postříkům udržuji prostor pod stromem bez trávy. Už je ale velká... celý příspěvek > |
 |
Existuje nějaká odrůda rhododendronu, která snese slunné stanoviště?, 7.5.2014 Jsou odrůdy rododendronů, které zvládají i plné oslunění, ale musíte zabrousit do specializovaných zahradnictví. Jinak je vhodnější použít velkokvěté Azalky.
Z vašeho výběru je nejvhodnější R. catawbiense grandiflorum, který snese i skoro plné... celý příspěvek > |
 |
Liliovník, 18.4.2014 Tak to bude něco jiného. Ta skvrna ve středu listu je až do černa. Než se začneme bavit o houbách, není stromek přelitý, má dobré odvodnění? Já jsem k svému musel dodělat odvodnění výsadbové jámy (ale mám velmi nepříznivé půdní podmínky). Po dešti... celý příspěvek > |
 |
Mate nekdo paulownií?, 18.4.2014 Aha, děkuji za upozornění... To by se dali přidat další favoriti...
Mám toho nafoceno celkem dost, jenom se dostat k tomu to sem vložit (všechno je ve vysokém rozlišení)... |
 |