Příspěvky uživatele - 150.232

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Popínavá rostlina na slunce pro zakrytí drát. plotu, 15.12.2014
Hlavně není břečťan vhodný na plné slunce. Proto jsem doporučoval ty Lonicery japonica. U nich je výhoda nutnosti minimálního řezu a relativně nízké váhy. Ostatní vhodní kandidáti jsou už opadaví (Campsis) a některé opravdu potřebují silnější řez... celý příspěvek >
Kde sehnat pěkný dřevěný kompostér?, 15.12.2014
Dřevěný kompostér nemá moc smysl. Jeho životnost je tak 1 max 2 roky (pokud ho nenatřete vyjetým olejem). Pokud sázíte další rostliny, tak stejně většinu kompostu spotřebujete během zimy do výsadbových jam. Jak máte velkou zahradu? Můj kompost z... celý příspěvek >
Popínavá rostlina na slunce pro zakrytí drát. plotu, 14.12.2014
L.henryi je mnohem choulostivější než jiné druhy. Použitelný je jen ve stínu nebo polostínu. Zkoušel jsem ho sázet několikrát, ale vždy vymrzl. Místo něho používám L. japonica (na obr. několik příspěvků výše), snáší i plné slunce. Přes zimu skoro... celý příspěvek >
Biotec 18 screenmatic, 26.11.2014
Pojem "hodnota vody v pořádku" může být bohužel někdy zavádějící. Velice totiž záleží, jakým způsobem se tyto hodnoty zjišťují. Pokud se např. měří papírkovým indikátorem, ten má nějakou životnost a s postupem času se měřená hodnota může silně... celý příspěvek >
Biotec 18 screenmatic, 21.11.2014
Podívejte se "komorové filtrace". Je tam i doporučené pořadí medií jednotlivých komor. "Husí krky" a tomu podobné materiály se doporučují až jako poslední. Jde o to, aby předcházející náplně (kartáče, molitan, matala, atd.) zachytili co nejvíce... celý příspěvek >
Biotec 18 screenmatic, 20.11.2014
Mám, jako přídavnou filtraci, za tlakovým filtrem 300 litrovou nádrž na dešťovou vodu, kterou mám naplněnou molitanem v pytlích. Letos první sezóna. Pořád jsem zkoumal, jak často bude třeba medium čistit (mám cca 8 m3 jezírko) a nakonec jsem zjistil,... celý příspěvek >
Čerpadlo Sigma, 19.11.2014
Nepsal jste, že nemáte ve studni vodu. Psal jste, že vám nenasálo sací čerpadlo. To jsou dva rozdílné problémy. To, že nemáte ve studni vodu se dá obvykle řešit jejím prohloubením. Problémy se sáním patří k vlastnostem sacího čerpadla. V současné... celý příspěvek >
Čerpadlo Sigma, 19.11.2014
Pořídit si ponorné čerpadlo?
Jehličnany do zamokřené půdy?, 10.11.2014
Sciadopitys potřebuje kyselou propustnou půdu s příměsí písku. Přes sezónu musí být substrát pořád hlhký (nikoli promáčený). Na zimu odvodnění, aby nestál ve vodě. To nebude vhodný kandidát do tohoto tématu...
Jehličnany do zamokřené půdy?, 6.11.2014
To není spodní voda. To běžným rostlinám tolik nevadí. Na jílových půdách zcela normální jev. Když kopete výsadbovou jámu (v období bez deště), v jaké hloubce se vám na dně objeví vodní hladina (které po vybrání zase doteče)?
Jehličnany do zamokřené půdy?, 4.11.2014
Mám na zahradě jen velmi těžký jíl a vesele mě v něm roste přes 30 různých sbírkových borovic. I ty výše popisované metasekvoje a spousty dalších. V nejhorších místech (kde se nejvíce držela voda) mám udělané do hloubky 30 cm drenáže (mám velmi mírný... celý příspěvek >
Náhrada za staré ponorné čerpadlo ("Nautila") ve studni, 14.10.2014
Myslím že je uvedeno celkem dost nepřesných informací. Shrnu hlavní podstatné údaje. Čerpadlo Sigma (EVGU) není vhodné do vrtaných studní. Důležitý je hlavně přítok. V žádném případě se nedá použít ve spojení s prescontrolem (jedná se o plnoprůtokové... celý příspěvek >
Jaké čerpadlo zvolit?, 12.10.2014
Obraťte se na místní odbornou firmu (čerpadlářskou nebo studnařskou). Čerpadla se navrhují podle parametrů vrtu nebo studny (obvykle po revizi studny). Tedy ne podle toho, jak by jste chtěl zalévat, ale podle možností vodního zdroje. Do vrtů se... celý příspěvek >
Aký je to druh borovice, 9.10.2014
"vejmutovka" fakt ne...
Sciadopitys verticillata, 6.10.2014
Protože ho zatím mají v květníku. Venku vydrží jen ve volné půdě, dobře zakořeněný (výsadba na jaře). Doporučuje se místo se zimním stínem.
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika