|
Kompostování jedovatých rostlin, 31.5.2012 Kompost kde byly kompostovány jedovaté rostliny není jedovatý pro ostatní rostliny. jedy obsažené v rostlinách jsou toxické pro člověka nebo zvířata ale rostlina není schopna z kompostu se otrávit, pokud by tam ten jed z náprstníků byl. Některé... celý příspěvek > |
 |
Malé jahody, 26.5.2012 Myslím že mají málo vody je celkově sucho a zálivkou se to dá dohnat jen částečně. |
 |
|
 |
Co to je za rostlinu?, 18.5.2012 brala jsem to jako zahradní kytku tak mě ocun nenapadl i když se pěstuje taky v zahradě tu podeňku jsem teď na jaře přesazovala tak jsem ty semeníky zaměnila za poupata. |
 |
Co to je za rostlinu?, 18.5.2012 pak je to ocůn |
 |
Zasazení leknínu, 18.5.2012 Já jsem používala děrovanou bedýnku ale kamarádka měla leknín zasázený v kbelíku od barvy a ten byl bez děr rozdíl mezi rostlinami nebyl poznat. Obě jsme při výsadbě použily jako hnojivo rohovinu. |
 |
Poraďte prosím druh okrasné trávy, 18.5.2012 miscantus strictus má žlutě skvrnitý list výška 175 cm Variegatus má bíle proužkovaný list a výšku 175 cm Zebrinus žlutě příčné proužky a výšku 150 cm. Z těch nižších trav hezky vypadá bika, dochany metlice záleží na vás co si vyberete. |
 |
Co to je za rostlinu?, 18.5.2012 myslim, že podeňka tradescantia |
 |
Ořešák uřezání větší větve, 18.5.2012 díky za rady větev se nám podařilo zkrátit zatřeli jsme ji je to 3 dny a zdá se, že moc nekrvácí jen trochu prosakuje. Nerada bych aby se stromu něco stalo protože ho zasadili prarodiče v době když dostavili dům Dík všem Dana |
 |
Prosím poraďte mi s názvem květiny, 16.5.2012 myslím, že se jedná o nějaký druh rozrazilu. Toto je nějaká bílá forma, většinou kvete modře. |
 |
Vlčí bob, 15.5.2012 myslím, že lupina snese skoro každou půdu je to velmi nenáročná rostlina vysemeˇnuje se sama pokud ji necháte ale může se sprášit s jinou barvou tak že potomstvo je trochu jiné než původní rostlina. Pokud ji seříznete po odkvětu tak vám vykvete ještě... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Koniklec, 15.5.2012 můžete je nechat semeníky jsou dekorativní. Až se začnou rozpadat zkuste je vysít docela dobře klíčí můžete si koniklec namnožit. |
 |
Čočkofazle - jde přesadit?, 14.5.2012 záleží jak velký záhon to je ale pokud ty kůly dáte v rozestupu asi 1 metr pri výšce asi 1,5 až 2 metry by to ten provázek měl udržet. |
 |
Čočkofazle - jde přesadit?, 14.5.2012 Čočkofazole jsme říkali drobným kulatým fazolím hnědo nebo černo-bílé barvy a ty oporu potřebovaly jako pnoucí fazol. Nepřesazovala bych je ale zkusila bych jim zajistit oporu na stávajícím místě. |
 |
Jak se jmenuje tato rostlina?, 14.5.2012 Myslím si, že se jmenuje spatyphilum nevím jak se píše česky asi lopatkovec. Kvete bílými květy tvarem se podobají anturii, vody chce skutečně víc a nemá ráda přímé slunce. |
 |
Jak vyhubit Pcháč Oset?, 13.5.2012 plením opravdu nic nezmůžete, my meli na zahradě asi 7 let terasu u zdi u kuchyně dřív tam byl trávník a právě v něm rostly ty pcháče. Pak jsme ji museli zrušit a ty pcháče po sedmi letech obrazily z kořenů. Já na ně používám herbicid jako postřik a... celý příspěvek > |
 |