|
Příspěvky uživatele - 179.38
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Určení odrůdy jablka, 15.9.2014  Vaše jablko Františku vypadá tak trochu jako to moje neznámé odrůdy, které mi pomohli určit jako Stark Earliest.Dužina bílá s načervenalým nádechem,a podobné mramorování slupky,...jen nemá tak sytě červenou barvu slupky jako Vaše, zřejmě více... celý příspěvek > |  | Určení odrůdy jabloně, 12.9.2014 Určit bezchybně odrůdu jen podle jednoho obrázku je složité...to se nedá, to Vám každý odborník potvrdí, ale ani jeden z těch fundovaných za svůj tip ruku do ohně nedá.Barevná mutace by měla mít většinu pomologických znaků shodných, jenže i Rubín... celý příspěvek > |  |
|  | Houby z lesa na zahradě, 12.9.2014 a co tento způsob?...teda já věřím všetkému, čo mi kdo nahovorí, ale toto se mi zdá už za čárou. |  | Určení odrůdy jabloně, 12.9.2014 Všichni dneska spolehlivě určují Rubín! Já se přidám... tož Rubín to nebude?Chtělo by to foto habitusu, hubertusu,abychom mohli vidět typické dlouživé, vyholené,na koncích rozvětvené plodonoše.Časně podzimní zralost, medová chuť,nažloutlá... celý příspěvek > |  | Co je to za švestku?, 12.9.2014 Loni plodily cca 17.9., letos sklizeno vše do 9.9., jsem 230 m.n.m. na Hané u Olomouce.
Jeví se mi to na klasiku... Domácí velkoplodou.Dambrovická, Gabrovská dozrávají v srpnu.Řekněte mi rozumný důvod,proč by v Kauflandu nemohli prodávat... celý příspěvek > |  | Záhon s pařezem ořešáku, 12.9.2014 Klidně by ten pařez jako solitera mohl být vyšší...1-3 m, to podle přání pěstitelky, nebo toho, kdo bude záhon provozovat,nebo pařez opracovávat.Kolem pařezu na němž se budou houby pěstovat může být skalka.Jestli znáte ve svém okolí nějakého řezbáře,... celý příspěvek > |  | Rozmnožení lísky, 11.9.2014 Názorné příklady jak zručnému pěstiteli roubování lísky vícero způsoby uspěšně vychází.Řízkování,očkování jste nezkoušel?
Jinak kdysi dávno jsme měli lísku, která rodila narůžovělá bílá jádra v tenké,podlouhlé skořápce.Nyní už ořechy nemám... celý příspěvek > |  | Záhon s pařezem ořešáku, 11.9.2014 Pokud bych byl nucený pařez ponechat, popřemýšlel bych, zda by na velkém pařezu šlo zřídit pěstírnu hub ,která by nepřekážela,a samozásobovala vlastní kuchyň užitečným materiálem.Pořídil bych očovací materiál třeba Hlívy ústřičné, nebo zdravotně... celý příspěvek > |  | Nemocné slivoně, 11.9.2014 Hnědé kulaté skvrny, někde už vypadlé dírky způsobuje suchá skvrnitost listů, dírkovitost.Další pak rzivost slivoně.Jsou to nemoci, vůči kterým je doporučován preventívní postřik provedený koncem zimy, nebo časně na jaře.V tuto dobu už je ošetření... celý příspěvek > |  | Co je to za švestku?, 11.9.2014 Zřejmě máte své zdroje, mohl by jste uvést kde je lze najít?
Kterou definici máte na mysli... tu kterou uvádíte nyní, nebo tu dřívější?Já jsem se domníval, že je platný vážený průměr 20g na jeden plod do 50ks/1kg po tři roky sklizní.
|  |
|  | Trojramenný nůž do sekačky, 11.9.2014 Přes určité pochybnosti jsem se pokusil ty dírky zvětšit, ale jen co jsem se vrtákem dotknul materiálu, dalších pokusů jsem bez vších pochybností zanechal.Celé je to u Hq z tvrdokovu.
|  | Trojramenný nůž do sekačky, 11.9.2014 Spousta lidí si myslí že pokud tam budou velké vyhazovací lopatky tak je to spasí a bude to házet do koše perfektně. Není tomu tak a spousta výrobců např Husqvarna má tyto nože děrované. Proč asi?
Mám Hq, a opravdu má děrovaný nůž, lépe řečeno... celý příspěvek > |  | Co je to za švestku?, 10.9.2014 hmotnost plodu nad 20g nebo průměrný počet plodů na 1 kg je menší než 40.
Myslím, že je to méně než 50 ks na 1kg. |  | Rozmnožení lísky, 10.9.2014 Přesazení odkopků není nejspolehlivější cesta, abychom dosáhli totožnou rostlinu.Protože není vyloučeno že rostlina, kterou jsme odkopli nepochází ze semene.
Nevím jaké výsledky jsou s množením způsoby-řízkováním, roubováním,očkováním, zda je to... celý příspěvek > |  | Co je špatného s rododendrony?, 10.9.2014 Klasickou chlorozu z nedostatku železa nevidím.Červenání starších listů, nebo žloutnutí listů může mít různou příčinu.Rhododendrony mají rády kyprou zeminu s nižším Ph půdy, dobře vyhnojenou.Jestli jsou rostliny vysazeny v jílovité, utužené půdě, a... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|