|
Slunce a rajčata, 27.8.2012 Bez postřiku to někdy prostě nejde. Přítel taky včera remcal, že stříkám nějakým fujtajblem (Ortiva) okurky a patizon, tak jsem mu PL vysvětlila že to bud stříknu a okurky, patizony ještě nějakou dobu budou, nebo že je do týdne po všem a můžeme to... celý příspěvek > |
 |
Lilkoviště, 27.8.2012 Listy ve skleníku jsem z jižní strany otrhala aby na ně šlo slunce a bylo to prd platný , kdoví jestli to třeba nemůže být tím, že do polykarb. skleníku nejde to správné světlo... nevím, na příští rok mám objednané zahraniční odrůdy, třeba to bude... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Identifikace květiny, 26.8.2012 Jen upřesním název druhé rostliny... olověnec - Plumbago auriculata. |
 |
Prosím o pojmenování rostlinky, 25.8.2012 Mohl by to být mračňák - Abutilon. |
 |
Neznámá rostlina, 24.8.2012 Pán píše že není pnoucí, roste jako keřík... kdyby mu vyrostli 2m šlahouny přes léto jako dělá kiwi, musel by si všimnout Je pravda že listy jsou tvarem podobné kiwi, nevím jaké jsou na omak u mého kiwi jsou takové plstnaté. Kiwi mám ze semínka jen... celý příspěvek > |
 |
Identifikace rostliny - pomoc, 23.8.2012 Také myslím že je to ten červený krvokvět, podle tečkovaného stonku. Kdysi jsem ho pěstovala... pak mi učaroval více bílý Podle fotky hlízek, ho pěstujete moc hluboko, já měla hlízku jen malinko zasypanou a celkem pravidelně kvetl.
|
 |
Co je to prosím přesně za rostlinku?, 22.8.2012 Mohla by to být šalvěj lékařská, nějaká barevná odrůda... možná Trikolora.
|
 |
Mšice na paprikách, 21.8.2012  S tím igelitem to je dobrý nápad, to příští rok zkusím na rybízu... asi to musí být dost pevně aby nepodlezli. Mravenčí bufet jsem měla ve skleníku loni, nevím už co to bylo za značku ale mravenců bylo pořád dost Ohledně slunéček... letos jich mám... celý příspěvek > |
 |
Mšice na paprikách, 20.8.2012 Taky jsem o tom přemýšlela... matlám Chemstop na rybíz. Na kelímku ale píší "na kůru", tak nevím jestli by to paprice neublížilo když nemá kůru Stejně to nemůžu ani zkusit, trpím totiž nemocí zvanou "mám málo místa, sázím vše nahusto" a mravenci... celý příspěvek > |
 |
Fotky vaší sklizně 2012 - od ředkviček po melouny, 18.8.2012  A něco maličko z mojí úrody...
Pálivec... zajímavé že ten který si vegetí ve skleníku má jen pár plodů a tento, který je venku je obalený... třeba někdo vysvětlí.
Piel de sapo... takový hokus pokus a má jeden plodík , ted čekám jestli dostane... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nemám květy na rajčatech - proč?, 15.8.2012 Čtyři odměrky do konve a jednou týdně?? Není to trochu moc?? Na krabičce píší 1 odměrka do 10l... Já tedy rajčata nehnojím, do jámy dostanou kompost a gran. hnůj, tím moje hnojení začíná a končí. |
 |
Sklizeň rajčat 2012, 14.8.2012  Honzo,
šlo by použít na sušení i rajče Šejk nebo Pedro? Sugo, rajská i omáčka s cuketou jsou zavařeny a šejků neubývá .
Můžete prosím pro ty kteří neumí anglicky... jaké to dává ingredience na rajčata? Česnek, provensálské bylinky, tymian,... celý příspěvek > |
 |
Co je to za rostlinu prosím?, 13.8.2012  Ano, ano... je to líčidlo jedlé - protože má vzpřímený květ a "ostružiny". Moje zatím jen kvete, je ze senímek na jaře.
|
 |
Muchomurka ruzovka - masak, 12.8.2012 Samozřejmně voní jako houba ale není tvrdá jako hřib... konzistencí jako rybí filé (bez rybí vůně) a už k tomuto tématu nic nepíšu, páč jsem dostala strašnou chuť na houby
|
 |
Muchomurka ruzovka - masak, 12.8.2012 Lída a Petr to napsali perfektně, hlavně ten rýhovaný prstenec a narůžovělá barva. Nejsem si na 100% jistá ale kamarádka říkala že se to pozná také podle toho, že masák neroste z pochvy. Já už se nepamatuju... nebyla jsem na houbách tři roky a... celý příspěvek > |
 |