|
Rajčata z Anglie, 4.1.2013 Modrá růže? A ještě k tomu ze semínek? To je divné... Na tu modrou bude asi potřeba hooooodně modré skalice nebo jiné chemie na zalévání
|
 |
Jak granulovaný kravský hnůj, 2.1.2013 Já na zahradě používám granulovaný krav. hnůj... nemám zdroj na čerstvý hnůj a hlavně mám obavu z krtonožek. Někde jsem četla (nevím jestli je to 100% pravda) že odleželý hnůj mají krtonožky moc rády . Tady v okolí se vyskytují a moc... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mech na kompost?, 29.12.2012 Já nedávám tolik mechu najednou, nechávám to na vícekrát (stejně jako listí) a prokládám to jiným materialem. Urychlovač kompostu je močovina ale nedávám jí... mám tři oddělení kompostu takže nemusím nikam spěchat .
Jinak jak píše Mr Big,... celý příspěvek > |
 |
Co je to za rostlinu, 28.12.2012 Mám doma směs pro nakličování pro malé ptáky (mám andulky) ale niger ve složení není... zkuste se zeptat na ifauna, jestli se může dát i naklíčený.
|
 |
Jaro, 26.12.2012  Sice máme ještě prosinec ale v Poděbradech už je jaro... hurááá |
 |
Jedle ojíněná, 17.12.2012 A nemohla by to být zakrslá Compakta? Ta dorůstá max.3m |
 |
Sterilovaná červená řepa na boršč, 13.12.2012 Prosím, prosím... má někdo vyzkoušený recept na sterilování červené řepy naslano na boršč? Urodilo se moc, bohužel nemáme ten správný sklep a řepa začíná gumovatět . Děkuji za recept na dobrý nálev . |
 |
Nezabúdli ste na sýkorky?, 10.12.2012 Také jsem před lety podobně zbarveného kosa viděla... je to genetická odchylka - leucismus. Pravděpodobnost že mládata budou stejně zbarvená je minimální.
K nám létají pouze černí kosáci... krmítko ani rohlíky pod ním je zatím moc nezajímá,... celý příspěvek > |
 |
Zásilková zahradnictví, 16.10.2012  V zahradnictví Žižka jsem ted nakupovala osobně a opravdu mají velký výběr za moc pěkné ceny... koupila jsem třeba převislou sakuru cca 180cm za 460,- nebo stromovou kapradinu Dicksonia za 150,- Nevím jak zasílají ale zahradnice které tam prodávají... celý příspěvek > |
 |
Matčino, 14.10.2012  Stromek koupen i zasazen . Matčino ted asi začíná být opět oblíbené jablko, během krátké návštěvy ovocné školky totiž tuto odrůdu chtěli další dva lidé . U maminy jsem si natrhala i pár jablíček ale už je asi pozdě... jsou moučnatá , takže musím... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nejaké malé červíčky, 9.10.2012  Mrkněte na odkaz, jmenuje se to štítenka brslenová.
|
 |
Matčino, 5.10.2012 Děkuji za rady, vezmu tedy ten čtvrtkmen na jaderničce... když budou mít. |
 |
Matčino, 3.10.2012 Hmmmm Matčino... už se nemůžu dočkat až si příští týden na zahradě u maminy utrhnu . Pro mě to jsou nejlepší jablka . Až nás poveze domů stavíme se v jednom zahradnictví v Jaroměři, na stránkách píší že mají zákrsek na J-TE-E nebo čtvrtkmen na... celý příspěvek > |
 |
Název kytičky?, 28.9.2012 Co třeba nějaké detailnější foto? |
 |
Identifikace květiny, 28.9.2012 Řekla bych Asarina, podle zubatých listů možná Asarina wislizensis. |
 |