Příspěvky uživatele - 141.32

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Nejchutnější okurky hadovky, 10.6.2012
S hořkými plody jsem se u našich odrůd hadovek, které pěstuji, zatím nesetkala. Cizí odrůda, která má hořké plody, není žádným přínosem do mého skleníku. Hořkost je možná daná nízkými nočními teplotami, které zde stále panují (asi i v BV). Odrůda se... celý příspěvek >
Rajče tyčkové - asi mu není dobře, 10.6.2012
To rajče je dle mne omrzlé. Zdá se mi, že podráží zálistky, snažte se zapěstovat novou rostlinu ze zálistku. Ještě by mohlo jít o nějaké chemické popálení např. koncentrovaným hnojivem, okolní plevel je zdravý, tak se mi to na chemii nezdá.  ... celý příspěvek >
Rajčátko moje, 9.6.2012
Stačí i dobře vymytý postřikovač, kterým se stříkal plevel Roundupem před několika měsíci. Nemusí být poškozeny všechny rostliny, ale jen ty, na které dopadlo několik molekul herbicidu, které se postupně uvolňovaly z trysek. Zkušenost z rodiny při... celý příspěvek >
Rajčátko moje, 9.6.2012
Dle mne jde o subklinické poškození herbicidem, případně je možné lehké nachlazení ze středy tohoto týdne, kdy byl někde přízemní mrazík. O plíseň se zcela jistě nejedná. Nedělala bych nic, vyčkala bych.   Jiřina
Rybízová rajčata, 8.6.2012
Odrůda Red Currant je udávaná na amerických webech jako částečně rezistentní k plísni bramborové. Máte s tím zkušenost?  Jiřina
Pěstování rajčat, 3.6.2012
Ve skleníku mám červená dvě rajčata odrůdy Stupické polní rané, léty ověřená nejranější odrůda.   Jiřina
Budeme dnes přikrývat?, 3.6.2012
Nic jsem nepřikrývala, předpově´d nakonec vylepšili, u nás bylo ráno 10 C, teď jsem se dívala na německé modely, zítra má být zima a pršet, během úterý zima a postupně se vyjasní a ve středu ráno tam dávají minimální teploty mezi 0 až 5 C, jak kde po... celý příspěvek >
Pěstování rajčat, 2.6.2012
Ve skleníku bývá problém s opylením. Rajče je sice samosprašné, ale potřebuje k opylení přiměřenou vlhkost vzduchu, aby pyl přášil. Opylení lze napomoci potřepáváním rostlinami. Zlepšíte tím vývoj plodů na jednotlivých vijanech a rostlina bude dávat... celý příspěvek >
Fotky vaší sklizně 2012 - od ředkviček po melouny, 2.6.2012
Děkuji. Požádám někoho, aby mi semínka dovezl z Ameriky, doufám, že se mi to během půl roku podaří. Slyšela jsem, že se zasíláním ze Států poštou jsou problémy.  Jiřina
Fotky vaší sklizně 2012 - od ředkviček po melouny, 2.6.2012
Již dříve jsem zde vznášela dotaz na nejchutnější okurku. Odrůdu Diva nikdo neuvedl. O jakou okurku jde? Hadovka? Polní salátová? Délka plodu? A kde se dají sehnat semena? Samozřejmě pro příští rok. Již se informuju na semínka rajčat, paprik a okurek... celý příspěvek >
Choroba zemiakov, 24.5.2012
Nemohlo by jít o subklinické poškození mrazem? U mých částečně poškozených brambor namrznutím se též ojevují nažloutlé nově rostoucí namrzlé listy. Roundup by to v malé dávce mohl udělat též. Vím, že existují virozy brambor, nemám s... celý příspěvek >
Nemoc rajčat, 23.5.2012
Přečetla jsem si Váš odkaz ve Wikipedii ohledně použití daného herbicidu. Nejvíce se používá v kukuřici, té se pěstuje pro železné krávy pana Babiše stále více a rezidua se jistě dostávají do prostředí a jsou ve stéblech od kukuřice, či ve slámě z... celý příspěvek >
Rajský, 20.5.2012
V příštích deseti dnech mrazy nikde nehlásí, potom již bude červen. Pokud nejste někde v horách v mrazové kotlině, můžete je dát s klidem ven, netkaná textilie netřeba. Moje sestra je na Šumavě, tam bávají mrazíky i v létě, rajské pěstuje jen ve... celý příspěvek >
Soudečkové tyčkové rajče do skleníku - jakou odrůdu?, 20.5.2012
Na úvod podotýkám, že též nejsem odborník na terminologii odrůd rajčat. Takže spíše vlastní zkušenosti a pocity: S odrůdou Parto mám zkušenost, též jsem ji rok pěstovala, myslím si, že šlo rajče s prodlouženou skladovatelností. Šlo o pevné rajče... celý příspěvek >
Pozdní jarní mrazy, 19.5.2012
Zalít a přihnojit dusíkem nejlépe formou zálivky.  jiřina
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika