Příspěvky uživatele - 4.7

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Sbírat nebo mulčovat?, 10.11.2011
...a bohuzial fixovat dusik dokazu aj cyanobakterie vo vode (ta zaburina co nam plave v jazierkach) co zaujima nas jazierkarov.
Zakládání skalky, 3.11.2011
Je to pekne, ale skalka to nie je. V skalke sa uplatnuju skor skalne typy kamenov, nie strkove, ktore su ulozene tak ako ked vystupuju zo zeme prirodzene skaly. Ak by ste chceli mat klasicku skalku a stazit zakorenovanie rastlin v skalke, mozno... celý příspěvek >
Zakládání skalky, 3.11.2011
Do skalky asi textilia nie je vhodna. Ak mate okolo skalky poriadok, napr. zahony bez burin, alebo travnik, najlepsie je skalku pripravit, ale bez zasadenia rastlin. Pockat, kym vyklicia pritomne semena ktore ste tam doviezli zo zeminou a kym vyrastu... celý příspěvek >
Zazimovanmí filtrace, 2.11.2011
...ked ste ho kupili bolo bez vody a v zime tiez vydrzi bez vody.
Termín výsadby česneku, 31.10.2011
To zahnivanie vraj suvisi aj so spustenim obrannych enzymov, ktore cesnak ma. Nepamatam si to presne, ale to nacasovanie sadby a morenie zabrani napadnutiu hnilobou, ked je cesnak velmi zranitelny. Dokazom toho je i fakt, ze ked zasadite isty pocet... celý příspěvek >
Termín výsadby česneku, 31.10.2011
Pestujeme cesnak niekolko rokov ale tento bol prvy dobry. Predtym choroby a skodcovia a cesnak nic moc, rychle sa kazil. Zmena oproti minulym rokom bola v tom, ze som cesnak sadil naozaj az pred mrazom. Do dier som nasypal trochu piesku 0-4 medzi... celý příspěvek >
Podzimní postřik proti kadeřavosti, 28.10.2011
V niektorych krajinach su postreky na baze medi dovolene pre tzv bio plodiny. Aby sa plnohodnotne nahradili organicke postreky, vraj take biovinice su modre od mednatych pripravkov. Ma niekto o tom skusenosti? Potom by ale bolo velke nebezpecie... celý příspěvek >
Podzimní postřik proti kadeřavosti, 27.10.2011
Med je na dezinfekciu vhodnejsia, sillyt je mozno lepsi ked sa choroba rozvija a napada strom pocas vegetacie, pretoze sa vstrebava trosku do tkaniv ktore zasiahneme postrekom. Sillyt sa asi rychlejsie rozlozi... Niektori medou striekaju nielen... celý příspěvek >
Narašený česnek, 26.10.2011
Podla mna je ucinnost fyziologickej kyslosti spochybnitelna podla tejto definicie. Podla tej teorie je zdrojom kyselosti rastlina, resp jej korenova sustava. Cize rastlina prijima zo siranu draselneho len draslik a siranovy anion zostava v pode. Aby... celý příspěvek >
Narašený česnek, 25.10.2011
Neviem co je to "z principu kysle". Z akeho principu? To, ze uvolnuju aniony kyselin je bezne pre vsetky rozpustne soli, aj dusicnany, aj chloridy. A verte mi, ze kuchynska sol chlorid sodny nie je kysla. Kyselina uvolnuje H3O+, resp. H+.... celý příspěvek >
Narašený česnek, 25.10.2011
S viazanim kationov mate pravdu. Co sa tyka siranov, tie su vyuzitelne rastlinami bez redukcie, pokial viem, ale mozno sa mylim. Redukcia je nepravdepodobna za pristupu vzduchu, hadam iba vo velmi redukcnom prostredi pomocou bakterii zo siranov... celý příspěvek >
Portulák (šrucha), 24.10.2011
skuste suche teple strane vo volnej prirode kde kvoli suchu nic nerastie. Ked ju vykopete urcite sa vam chyti.
Narašený česnek, 21.10.2011
Palo, chapem vase ekologicke citenie. Na druhej strane sa nebojim pouzivat pripravky casovo dostatocne pred zberom plodiny. So sulkou co ste nou namorili cesnak si bakterie hravo poradia podstatne skor, ako zacnete so zberom cesnaku. Je pravda, ze... celý příspěvek >
Narašený česnek, 20.10.2011
Presne, treba sadit az pred trvalym mrazom. Kvoli sulke pouzivam pvc rukavice. Co sa tyka sulky ta nie je organickym moridlom. Paradoxne sulka moze byt, resp produkty rozkladu zbytkov sulky, zdrojom siry pre cesnak, ktoreho je v obycajnej pode... celý příspěvek >
Narašený česnek, 18.10.2011
Sadenie hned zo sulky sa odporucalo. Pocul som, ze je to prekonane, ze je lepsie namorit vopred osusit a o niekolko dni sadit. Dolezite je vraj sadit pred prvymi intenzivnymi mrazmi. Vyssie teploty sa vraj podpisu na hubovych chorobach... preto... celý příspěvek >
Další diskuze:  21222324  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika