|
Termín výsadby česneku, 6.12.2011 Tak u me zasazeno. Sehnal jsem Dukat a Therador. Lednice. 172 mnm |
 |
Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 3.11.2011 Dobry den,
Muzu se zeptat na zaklade ceho hodnotite kvalitu vypestku od pana Kubacka jako nizkou? Ja jsem byl zatim vzdy relativne spokojeny,
Diky,
Stepan |
 |
|
 |
Zaschle konce letorostu, 18.6.2011 Dobry den. O to se nejedna. Normalne vyrazily letorosty ze spodnich ocek, jak je z fota videt. Po nekolika tydnech ale prestaly rust a konce techto letorostu zaschly. Ted zacinaji usychat a cernat i listy. Potreboval bych nutne radu co s tim. Jedna... celý příspěvek > |
 |
Zaschle konce letorostu, 10.6.2011  Dobry den,
Na podzim jsem vysadil nekolik hrusni a vsechny se na jaro ujaly a normalne rostly, ale zhruba pred 2 tydny prestaly rust. Pri pohledu zblizka jsou letorosty zaschle a dalsi pokracovani se jiz netvori. Co delat? |
 |
Nová vinička, 31.5.2011 Nadmořská výška 168. Přibližně 2 kilometry od Dyje. Rovinatý pozemek. Ze SZ a SV obklopený sadem, od J a JV otevreny. Pozemek byl dlouhou dobu pouze zatravněn a nebyl zemědělsky obděláván. To, že vysazené odrůdy by měly mít podobné nároky mě napadlo... celý příspěvek > |
 |
Nová vinička, 30.5.2011 Dobrý den,
Chci si založit menší viničku a zajímá mě několik věcí:
1) Existuje nějaké omezení týkající se nové výsadby révy vinné, nebo si můžu vysadit na svém soukromém pozemku co chci a nikoho to nemusí zajímat?
2) V jaké vzdálenosti od... celý příspěvek > |
 |
Vaše zkušenosti - Pražákovi Droždín u Olomouce?, 23.4.2011 Ano, pro cloveka, ktery chce s necim poradit to tam opravdu neni. Na druhou stranu kvalita je dobra a kdyz vite co chcete, tak je to naprosto v pohode. Letos na jaro jsem tam byl pro moruse a sehnal jsem pekne stromky. Vse v korenovych balech, takze... celý příspěvek > |
 |
Pomologicky atlas, 14.4.2011 Dobry den,
Jaky je podle vas nejlepsi a nejobsahlejsi pomologicky atlas ovocnych odrud? |
 |
Jak se zbavit vrabců, 14.4.2011 Dobry den. Opravdu Vam ti vrabci tolik vadi a pusobi tolik skody? Dnes lidem vadi uplne vsechno. Ptaci houfne mizi nejen kvuli znecistovani zivotniho prostredi, ale i diky ubytku vhodnych hnizdist. Drive se lide radovali, kdyz jim doma zahnizdil... celý příspěvek > |
 |
Vetrolam, 4.4.2011 Na pozemku chci mit casem mensi sad broskvoni a mandloni, takze odcloneni severozapadnich vetru je nutnost. |
 |
|
 |
Vetrolam, 4.4.2011 Puvodni tazatel jsem byl ja (IP:)). Nakonec se u druhe rady zrejme priklonim k cyprisovci leylandove. Zustava pres zimu krasne zeleny a roste velmi rychle. Prvni rada bude stridave z rychle rostoucich listnacu (platan javorolisty, jilm sibirsky atd).... celý příspěvek > |
 |
Magnolia grandiflora, 30.3.2011 Jenze magnolie privezene z jinych klimatickych podminek nemusi prezit a nejspis ani nepreziji. Havlis prodava jiz aklimatizovane kousky, coz je velka vyhoda. Od toho se asi odviji i cena, ktera je opravdu pomerne vysoka. |
 |
Jak připravit pudu pro ovocne stromky, 28.3.2011 Mozna jsem se spatne vyjadril. Existuje vice druhu NPK, ja davam NPK, ktere je specialne urceno vinarum a sadarum. Zalezi vzdy na pomeru dusik, fosfor, draslik.
Rezervni hnojiva se uvolnuji jen pomalu - od toho privlastek rezervni.
Urcite by... celý příspěvek > |
 |
Jak připravit pudu pro ovocne stromky, 27.3.2011 Vykopu diru 2 metry prumer, 1 metr hloubka. Zasadne kopu na podzim a vyhazenou hlinu nechavam pres zimu promrznout! Do spodni casti namicham zeminu s rezervnim hnojivem (NPK, mlety vapenec - 4 a 4 kila). Do vrchni poloviny prijde zemina castecne... celý příspěvek > |
 |
Jehličnatý plot na samotě u lesa, 24.3.2011 Tak zrovna v Anglii byvaji kolem pozemku velmi casto pomerne vysoke zive ploty a na soukromi je kladen velky duraz. Ja bych urcite negeneralizoval, zalezi na konkretni situaci. Take je nutno rict, ze drive nebyly lany obili 5 x 5 km bez jedineho... celý příspěvek > |
 |