|
Příspěvky uživatele - 82.212
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Odrůda Admirál, 16.10.2010 Bohužel v prodeji je Admirál jenom v Plzni, což je pro mne v současné době nedostupné. Podobně to je s odrůdou Shalimar.
Pomologický popis Admirála neznám, vím jen, že to je resistent a velmi pozdní odrůda. |  | Podnož M26, 15.10.2010 Z Fytosu jsem si přivezl Sirius na M26. Tato podnož vyžaduje trvalou oporu, protože má křehčí kořenový systém. Sirius tvaruji jako štíhlé vřeteno, jako všechny ovocné stromy na zahradě. |  |
|  | Dublet, 15.10.2010 No tak s tou Deligou uvidíme, já jsem s ní přerouboval Šampion za vydatného protestu manželky.
To, co jste napsal o Deloru, mohu jenom podtrhnout! Zajímavé je, že když jsem ho před 5 lety sháněl v jedné ovocné školce, která se snaží uvádět i novější... celý příspěvek > |  | Podnož M26, 15.10.2010 V prvních 3-4 letech po výsadbě je dobré mít oporu u všech podnoží a u té M7 je dobré ji mít po celou dobu životnosti stromku. |  | Dublet, 15.10.2010 Jsem rád, pane Vysloužil, že jste pochválil Diamant. Letos jsem si ho narouboval, takže první trefa by byla. Dále jsem si narouboval Deligu, takže pokud s ní máte zkušenosti, nebo někdo další, rád bych informaci uvítal. |  | Dublet, 14.10.2010 Dublet je kříženec Goldena a Jonathanu ze šlechtitelské stanice Těchobuzice. Těch odrůd z Těchobuzic začínající písmenem D je více. Několik jich mám na zahradě, bohužel Dublet mezi nimi není. Zklamala mě odrůda Doris (úrodná, plody vzhledné), ale... celý příspěvek > |  | Stříhání jabloní Gloster, 10.10.2010 Máte pravdu, že neplodnost vašeho Glostra je způsobena špatným řezem.
Gloster jsem míval jako volný zákrsek na podnoži M4. Každý rok bohatě zaplodil nádhernými velkými plody. Jedna moje známá je vozila na ukázku do Mnichova. Byl náročný na... celý příspěvek > |  | Neznámé nebo známé jablko?, 9.10.2010 Čistokrevný Jonathan to opravdu asi nebude. Míval jsem 2 stromy na zahradě, ale chuť nic moc. Trpěl padlím a hlavně jonathanovou skvrnitostí (černé tečky na slupce), která se významně rozšířila i během skladování. Pokud se dal do sklepa zdravý, tak... celý příspěvek > |  | Neznámé nebo známé jablko?, 9.10.2010 Rád bych tazateli pomohl, ale skutečně mne nic nenapadá. Navíc při tipování odrůdy podle fotografie jsem se parkrát i dost seknul. |  | Malá jablka, 5.10.2010 Já si na velikost plodů v letošním roce nemohu naříkat. Např. i ten loni kritizovaný Topaz i přes bohatou násadu má plody střední velikosti. Nádherně veliké a vybarvené plody měly nebo částečně ještě mají odrůdy Angold, Jonalord, Jonagored a Delor... celý příspěvek > |  |
|  |
 |
|
|
|