|
Příspěvky uživatele - 82.212
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Broskvoň, 20.3.2011 Je vždy dobré si přečíst něco, co člověk dosu nevěděl, nebo si to neuvědomoval. Ale broskve jsem vždy po vsadbě seřezával na čípky s 1-2 pupeny a budu tak činit i nadále. Mimo jiné i z důvodů, které uvádí p.Vysloužil. |  | Sirius, Luna, Otava na Ostravsku?, 20.3.2011 S Orionem nemám žádné zkušenosti. Můžete prosím, pane Kafka, potvrdit nebo vyvrátit tvrzení, že Orion v běžném sklepě v lednu začíná vadnout podobně jako Golden Del.? |  |
|  | Kdy postřik proti přezimujícim škůdcum, 19.3.2011 Pane Polehla, souhlasím s Vámi, že opatřit si všechny odrůdy, které by člověk na zahradě chtěl, dá fušku. Já jsem s odrůdovou přestavbou a zejména s jiným tvarováním stromků začal postupněněkdy od roku 1998 a ještě jsem neskončil. Mám něco přes 30... celý příspěvek > |  | Kdy postřik proti kadeřavosti?, 18.3.2011 Hustotu Kuprikolu neznám.Mohu Vám poradit jen přibližně, jak si to pamatuji, když jsem 10g sáček, kdysi dělil na lžíčky. Stará čajová hliníková lžíčka, naplněná po okraj, s jen mírným kopečkem= 2g. |  | Sirius, Luna, Otava na Ostravsku?, 18.3.2011 Podporuji názor, že s uvedenými odrůdami by neměl mít v uvedené lokalitě problémy.
Musím se také zastat odrůdy Sirius. Považuji ji zatím z těch dubnových odrůd za nejzdařilejší. Na rozdíl od Opálu- zdrobňuje plody a má velmi tvrdou dužninu. |  | Kdy postřik proti kadeřavosti?, 18.3.2011 Tento několikadenní déšť a avízované ochlazení v následujících dnech tlak na kadeřavost zcela určitě zvýší. |  | Kdy postřik proti přezimujícim škůdcum, 18.3.2011 Souhlasím s p. Vysloužilem, že dostupnost ovocné sadby je dostatečně široká. Nelze však spoléhat na to, že všechny odrůdy, o které má pěstitel zájem, koupí v zahradnictvích nacházející se v jeho okolí. Ono by to ani nebylo pro ty školkaře možné.... celý příspěvek > |  | Jabloň rozela, 17.3.2011 No nějak dlouholeté zkušenosti s M 26 nemám, ale i nejrůznější zdroje uvádějí, že vzhledem k jejímu křehkému kořenovému systému je dobré, aby stromek měl trvalou oporu.
Protože všechny stromky pěstuji ve tvaru štíhlého vřetene (bez drátěnky), tak i... celý příspěvek > |  | Více odrůd na jednom stromě, 17.3.2011 Ano, toho jsem si vědom, mě by spíš zajímal názor na kvalitu těch dvou odrůd. Tedy jejich plodnost, chuť, skladovatelnost a pod. |  | Zákrsek, 17.3.2011 Doporučuji tazateli opravdu koupit třešeň na slabě rostoucí podnoži, jak doporučuje pan Josef. Vhodné by byly především Gisela 5, P-HL-A a pokud budete ochoten v době sucha zalévat a máte dobré půdní podmínky, tak i Colt. A když zvolíte třeba Van,... celý příspěvek > |  |
|  | Více odrůd na jednom stromě, 16.3.2011 Prosím o sdělení názoru. Chci vysadit další zimní hrušku a rodina požaduje, aby měla červené plody. Budu se rozhodovat mezi Grácií a Dicolor. Pěstuji jen vřetena, tak tedy na kdouli. Zkušenosti s těmito odrůdami nemám žádné. |  | Škvoři, 16.3.2011 Problémy se škvory jsem míval kdysi u James Grive i Rubínů. Ale nebyly tak závažné, takže jsem to neřešil. |  | Kdy postřik proti přezimujícim škůdcum, 16.3.2011 A kde jste, Paľo, vyčetl, že porovnávám pyretroidy s fungicidy? |  | Mech na broskvoni?, 16.3.2011 A stříkali jste měďnatým přípravkem? V tomto případě nejlépe Championem? |  | Jak ma vypadat stromek ze skolky?, 16.3.2011 Především, aby měl zdravé kořeny a nepoškozený kmínek. Korunku si pak zapěstujete sám. |  |
 |
|
|
|