|
Příspěvky uživatele - 82.212
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak ostrihat tenhle idared?, 27.3.2011 No už jsem psal, že podle fotografie radit s řezem neumím. Ale podle mne je ten stromek přehoustlý, bude hůře vybarvovat plody. Idaret trpí silně strupovitostí a hustá koruna=strupovitosti zdar. |  | Sirius, Luna, Otava na Ostravsku?, 27.3.2011 Loni mi Sirius i Opál (zde první asi 4 plody) vydržely ve sklepě v naprosto dobré kondici do dubna. Letos od poloviny března některé plody vadnou, asi měly zůstat na stromě o něco déle (ale bál jsem se mrazíků, které u nás loni v říjnu byly).
Golden... celý příspěvek > |  |
|  | Pěstování hrušní, 26.3.2011 Pane Busek, po vyrašení stromky postříkejte Oleoekolem, bez ohledu na to, jaké svilušky tam máte.Olejový film+ organofosfát v něm obsažený ty roztoče zahubí. Calypso ani Zolone vám nepomůže, i když Zolone nějaké ovicidní účinky má, ale na... celý příspěvek > |  | Kdy postřik proti kadeřavosti?, 24.3.2011 S tím Kuprikolem buďte bez obav, ale ten Syllit by byl výhodnější. |  | Pomologie nových odrůd jabloní, 24.3.2011 Letos v lednu byly registrovány Fragrance a Karneval. V pomologii chybí také odrůda Admirál, nevím, kdy byla registrována, pokud vůbec už byla. |  | Pomologie nových odrůd jabloní, 24.3.2011 Tak dnes mi nová pomologie ovoce došla. Zatím jsem jenom zběžně proběhl odrůdy jabloní. Je to asi tak, jak jsem předpokládal a nevybočuje z pomologíí posledních let. Případná negativa odrůd jsou zmiňována jen minimálně. Chybí tam odrůdy, které byly... celý příspěvek > |  | Sloupové jabloně, 23.3.2011 Také bych doporučoval do velmi malých zahrádek sloupcové odrůdy. Jak píše diskutující přede mnou, u některých je chuť nic moc. Já mám jedinou odrůdu (jako takovou raritu) Sonet a to, o té chuti, u ni platí.
Další možností je pěstování supervřeten.... celý příspěvek > |  | První hnojení umělými hnojivy po 20 letech a přidání písku, 23.3.2011 Pokud máte jílovitou půdu, bylo by bývalo dobré přidat kompost a písek k zemině především na spodek výsadbové jámy. Pokud jste na podzim zapravil kompost (měl by být dostatečně vyzrálý- ta zetlelá tráva mě trochu děsí, záleží co to bylo), bylo by... celý příspěvek > |  | Pomologie nových odrůd jabloní, 23.3.2011 Já tu pomologii na rozhodování nepotřebuji. Ty odrůdy, které jsem chtěl, už v podstatě mám. Potřebuji získat ještě tak 2-3 a končím. I když jsem na zahradě měl, nebo mám docela dlouhou řadu odrůd, docela jistě nechci pěstovat všechny. Chci si ale... celý příspěvek > |  | Slivoň - postřik proti červivosti, 22.3.2011 S tou první vlnou bych byl opatrný. Já vím, že se v nejrůznějších materiálech uvádí, že první vlna většinou neškodí. Problém je to slovo většinou.
Záleží na klimatickch podmínkách minulého roku, průběhu zimy a podmínkách daného roku. V některých... celý příspěvek > |  |
|  | Broskvoň, 20.3.2011 Moje broskve jsou na tom asi jako ta Vaše (jsou na sluníčku asi 330 m.n.m.). Byl jsem odpoledne stříhat jabloně známému ve vsi, jeho broskev je částečně zastíněná, a rašení zatím nic. Za to on měl např. loni bohatou úrodu a já na celém stromku 2... celý příspěvek > |  | Růst houby na kmeni slivoně, 20.3.2011 Nejsem si úplně jistý, ale než likvidovat strom, zkuste toto.V místě, kde houba roste odřízněte kůru až na zdravé dřevo. Místo pak důkladě natřete roztokem zelené skalice (koncentrace asi jako k zálivce vekých keřů) a po zaschnutí zatřete stromovým... celý příspěvek > |  | Hnojení na list, 20.3.2011 Listová hnojiva se tak nazývají proto, že jsou přijímána zelenými částmi rostlin, tedy především listmi. Proto se ošetřují pouze olistěné části větví. Samozřejmě, že hnojivo, které dopadne na zem, může být využito i kořeny stromů.
Dnes existuje... celý příspěvek > |  | Kdy postřik proti přezimujícim škůdcum, 20.3.2011 Pane Polehla, pod oba Vaše poslední příspěvky bych se mohl podepsat. |  | Slivoň - postřik proti červivosti, 20.3.2011 Před květem proti pilatce nestříkejte, je to neúčinné a také se připravíte o opylovače.
O ošetřování proti pilatce a obaleči švestkovému zde bylo vícekrát diskutováno. Znovu musím upozornit na nevhodnost použití třeba Decisu. Nejen, že je na pilatku... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|