|
Konference, 4.5.2011 Tím Omite jste hrušeň popálil buď vysokou dávkou přípravku, nebo vysokou teplotou v době ošetřování. |
 |
Nehojící se rány na větvičkách, 4.5.2011 To je klejotok, jako reakce stromu na nějaký prodělaný stres, nebo na nepříznivé pěstitelské podmínky. |
 |
|
 |
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 4.5.2011 Ano, naprosto souhlasím se všemi předešlýmí příspěvky. Zahrada musí především bavit a potom nemá smysl něco přepočítávat na peníze a kalkulovat jestli se to vyplatí.
Protože ovocné stromy jsou pro mne jednoznačně koníčkem č.1, tak když jsem zjistil,... celý příspěvek > |
 |
Choroba hrušky, 3.5.2011 Napadení roztočem vlnovníka hrušńového. Je zde o něm vlákno. |
 |
Postřik švestek - květu, 3.5.2011 Tak to potom pro ten insekticid na konci kvetení třešní nevidím důvod. Třešně napadají pilatky jen vyjímečně, škodlivost je minimální. |
 |
Kaménkovitost hrušní, 2.5.2011 Zkuste do květu postříkat listovým hnojivem Vuxal Sus Boron a asi za 14 dní zopakovat. |
 |
Suchá místa, 2.5.2011 Postupujte, jak Vám radí Lída. Stěpařský vosk samozřejmě můžete použít. Ale než začnete zatírat, postříkejte poraněná místa i celý kmínek nějakým měďnatým fungicidem typu Champion a pod.
Postřik měďnatým přípravkem proveďte na podzim při opadu listí... celý příspěvek > |
 |
Dicolor - prasklý kmen, 2.5.2011 Myslím, že by bylo předčasné stromek likvidovat. Prasklinu je třeba nožem vyčistit až do zdravého dřeva, dobré je pak na ránu stříknout měďnatý fungicid (např. Champion, Kocide a pod.) a ránu zatřít stromovým balzámem nebo venkovním latexem a pod. |
 |
Postřik švestek - květu, 2.5.2011 Ano, TM Horizon+Calypso je možný a u švestky má své opodstatnění. Ale proč stříkat Calypsem třešně a višně v této době(pokud by tam nebyly např. mšice)? |
 |
Vlnovník hrušňový, 30.4.2011 Toho prošvihnutí Oleoekolem je škoda, protože proti roztočům je velice efektivní, kdy udusí nakladená zimní vajíčka, či již vylíhlé houseky. v současné době bych ho už nedoporučoval. Samotné Calypso na roztoče také neúčinkuje.
Při aplikaci Omite je... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Kroupy 24. 4. 2011, 30.4.2011 Je to pořádné zahrádkářské neštěstí! |
 |
Výskyt kadeřavosti, 30.4.2011 Na hodnocení je podle mne brzy. Okolí Prahy je teplejší, než oblast východních Čech kolem DK. Ale to, že se dosud u Vás příznaky kadeřavosti neobjevily, nemusí ještě znamenat, že tam tu houbu nemáte. |
 |
Postřik na pilatku a déšt za 3 hodiny, 29.4.2011 Tady jde o to, aby se účinná látka "stihla" penetrovat do pletiva plůdků či listů. Jinak ji větší déšť může opravdu významně a nevratně smýt. Ty tři hodiny by ale měly stačit. U některých podle mne " zázračných" přípravků se uvádí... celý příspěvek > |
 |
Zbytek postřiku s discusem, mohu použít na švestku nebo třešeň?, 29.4.2011 Možné by to bylo, ale uchovávat 2 na míchané příravky do druhého dne není dobré.
Poškodit třešeň Diskusem je podle mne možné jedině nesprávnou aplikací.
Já budu ošetřovat třešně proti Blumereii TM Diskus+Delan. |
 |
Síran amonný - výborný pomocník proti chloróze, 29.4.2011 Ale já Vám to věřím. Síran amonný je snad nejvíce fyziologicky kyselé hnojivo, které znám. Snižuje ph půdy a eliminuje tak nadbytek vápníku, který brání transportu železa z půdy. Dusík v amonné formě účinkuje v půdě dlouhodoběji a nevyplavuje se... celý příspěvek > |
 |