Příspěvky uživatele - 82.212

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Konference, 4.5.2011
Tím Omite jste hrušeň popálil buď vysokou dávkou přípravku, nebo vysokou teplotou v době ošetřování.
Nehojící se rány na větvičkách, 4.5.2011
To je klejotok, jako reakce stromu na nějaký prodělaný stres, nebo na nepříznivé pěstitelské podmínky.
Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 4.5.2011
Ano, naprosto souhlasím se všemi předešlýmí příspěvky. Zahrada musí především bavit a potom nemá smysl něco přepočítávat na peníze a kalkulovat jestli se to vyplatí. Protože ovocné stromy jsou pro mne jednoznačně koníčkem č.1, tak když jsem zjistil,... celý příspěvek >
Choroba hrušky, 3.5.2011
Napadení roztočem vlnovníka hrušńového. Je zde o něm vlákno.
Postřik švestek - květu, 3.5.2011
Tak to potom pro ten insekticid na konci kvetení třešní nevidím důvod. Třešně napadají pilatky jen vyjímečně, škodlivost je minimální.
Kaménkovitost hrušní, 2.5.2011
Zkuste do květu postříkat listovým hnojivem Vuxal Sus Boron a asi za 14 dní zopakovat.
Suchá místa, 2.5.2011
Postupujte, jak Vám radí Lída. Stěpařský vosk samozřejmě můžete použít. Ale než začnete zatírat, postříkejte poraněná místa i celý kmínek nějakým měďnatým fungicidem typu Champion a pod. Postřik měďnatým přípravkem proveďte na podzim při opadu listí... celý příspěvek >
Dicolor - prasklý kmen, 2.5.2011
Myslím, že by bylo předčasné stromek likvidovat. Prasklinu je třeba nožem vyčistit až do zdravého dřeva, dobré je pak na ránu stříknout měďnatý fungicid (např. Champion, Kocide a pod.) a ránu zatřít stromovým balzámem nebo venkovním latexem a pod.
Postřik švestek - květu, 2.5.2011
Ano, TM Horizon+Calypso je možný a u švestky má své opodstatnění.  Ale proč stříkat Calypsem třešně a višně v této době(pokud by tam nebyly např. mšice)?
Vlnovník hrušňový, 30.4.2011
Toho prošvihnutí Oleoekolem je škoda, protože proti roztočům je velice efektivní, kdy udusí nakladená zimní vajíčka, či již vylíhlé houseky. v současné době bych ho už nedoporučoval. Samotné Calypso na roztoče také neúčinkuje. Při aplikaci Omite je... celý příspěvek >
Kroupy 24. 4. 2011, 30.4.2011
Je to pořádné zahrádkářské neštěstí!
Výskyt kadeřavosti, 30.4.2011
Na hodnocení je podle mne brzy. Okolí Prahy je teplejší, než oblast východních Čech kolem DK. Ale to, že se dosud u Vás příznaky kadeřavosti neobjevily, nemusí ještě znamenat, že tam tu houbu nemáte.
Postřik na pilatku a déšt za 3 hodiny, 29.4.2011
Tady jde o to, aby se účinná látka "stihla" penetrovat do pletiva plůdků či listů. Jinak ji větší déšť může opravdu významně a nevratně smýt. Ty tři hodiny by ale měly stačit. U některých podle mne " zázračných" přípravků se uvádí... celý příspěvek >
Zbytek postřiku s discusem, mohu použít na švestku nebo třešeň?, 29.4.2011
Možné by to bylo, ale uchovávat 2 na míchané příravky do druhého dne není dobré. Poškodit třešeň Diskusem je podle mne možné jedině nesprávnou aplikací. Já budu ošetřovat třešně proti Blumereii TM Diskus+Delan.
Síran amonný - výborný pomocník proti chloróze, 29.4.2011
Ale já Vám to věřím. Síran amonný je snad nejvíce fyziologicky kyselé hnojivo, které znám. Snižuje ph půdy a eliminuje tak nadbytek vápníku, který brání transportu železa z půdy. Dusík v amonné formě účinkuje v půdě dlouhodoběji a nevyplavuje se... celý příspěvek >
Další diskuze:  6667686970>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika