Příspěvky uživatele - 82.212

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kalamitní napadení bekyní zlatořitnou, 30.7.2011
Dost deprimující obrázek - jak ty šumavské smrky.
Plody nektarinky praskají a hnijou, 29.7.2011
Nektarinky jsou daleko náchylnější na praskání plodů než broskve. A vzniklá prasklina je vstupní bránou pro moniliovou hnilobu. Pro zabránění šíření choroby je nezbytné včas zlikvidovat postižené plody. O fungicidní ochraně proti této chorobě bylo... celý příspěvek >
Zvadlé listy, 29.7.2011
Obávám se, že to je případ, jako u Honzy, tedy hnědnutí listů meruňky. Viz sousední vlákno.
Choroba meruňky - identifikace, 29.7.2011
Souhlasím s Petrem, že je to hnědnutí listů meruňky. Pokud nebylo u Vás, Honzo, v poslední době příliš deštivo, postižené listy vydrží na stromě třeba ještě řadu týdnů, protože se rozvoj houby zastavil. Tou houbou mohly být napadené i plody.
Popraskané a poškozené broskve, 27.7.2011
Myslím, že Vaše broskev trpí houbovým onemocněním způsobujícím strupovitost plodů a je napadena také houbou Stigma způsobující tzv. dírkovitost listů.
Choroba meruňky - identifikace, 27.7.2011
Podle mě jde o houbové onemocnění hnědnutí listů meruněk. Důležité je včas zlikvidovat opadané a nemocné listy a včas shrabat a zlikvidovat i další spadlé listy z meruněk. V této době by chemická ochrana asi už mnoho nepomohla.
Deformace plodů meruněk v důsledku silného výskytu strupovitosti, 27.7.2011
Mně letos většina ovoce zmrzla, takže se mě jejich choroby netýkají, snad kromě skvrnitosti listů třešní. Ale na tržištích a dokonce v jednom obchodě jsem viděl prodávat meruňky napadené strupovitostí.
Opadání durancií, 24.7.2011
Plody napadené obalečem nepropadnou během několika málo dní, při napadení 2.generací často vydrží na stromě až do sklizně. A také by nefialověly. Ale příčinu propadu nevím.
Růstový stimulátor, 22.7.2011
Altron Silver je listové hnojivo a nikoliv stimulátor. Rozhodně je nesmysl máčet v něm ať dřevité, či bylinné řízky! To, že každé dobré listové hnojivo působí stimulačně a protistresově je jiná věc. Mně se velice osvědčil rostlinný stimulátor Sviton... celý příspěvek >
Monilioza - ochrana, 22.7.2011
Baycor proti monilioze u švestek použít lze, ale ne proti monilioze plodů, protože má ochrannou lhůtu 35 dní. A plody peckovin proti monilioze se ošetřují asi 15-21 dní před předpokládanou dobou sklizně. Použijte raději Horizon nebo Teldor. Mohl by... celý příspěvek >
Kordia je nepřekonaná, 14.7.2011
Všechny takto naštěpované stromky jsem koupil v ovocné školce Fikar v Hořicích v Podkrkonoší. Když jsem totiž před asi 8 lety sháněl podnož P-HL-A, bylo to beznadějné. V této době jsem se přeptával i ve zmíněné školce. V té době tam měli některé... celý příspěvek >
Kordia je nepřekonaná, 13.7.2011
Právě proto mám třešně a višeň na ptáčnici+mezikmen P-HL-A+ušlechtilá odrůda.
Hniloba plodů broskví, 9.7.2011
K moniliové hnilobě plodů peckovin se mi už nechce vyjadřovat, protože jsem o ochraně proti ní psal v minulosti několikrát, včetně možných přípravků. Jen připomínám, že s ochranou je třeba začít 2-3 týdny před předpokládanou dobou sklizně.
Sloupové jabloně, 7.7.2011
Zatím bych nic nestříhal.
Je to strupovitost?, 7.7.2011
Takováto rzivost plodu bývá také v důsledku obdržení silné dávky insekticidu nebo fungicidu. Ale zase ty prasklinky? To nevím.
Další diskuze:  6162636465>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika